واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: محاکمه معنادار یک جاسوس در آمریکا همزمان با مذاکرات هسته ای
گزارش ها از محاکمه فردی در دستگاه قضائی آمریکا حکایت دارد که فاش کرده بود سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سی آی ای) قصد داشته نقشه جعلی ساخت بمب اتمی را به ایران انتقال دهد تا زمینه بهانه گیری از فعالیت های هسته ای ایران، همزمان با مذاکرات ژنو فراهم شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دادگاه این فرد که به جاسوسی متهم شده، روز یکشنبه، فردا، در ویرجینیا آمریکا برگزار می شود. وی در جریان افشاگری خود اعلام کرده بود، سی آی ای تلاش داشته نقشه ای جعلی و اولیه از ساخت یک بمب هسته ای را به ایران بفرستد. قرار بوده این نقشه قلابی، در جریان بازرسی ها، در ایران کشف شود و به عنوان نشانه ای از تخلف و انحراف واهی ایران از برنامه صلح آمیز هسته ای، رسانه ای شود.
این دادگاه در حالی از فردا آغاز می شود که این روزها، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مذاکراتی که در ژنو سوئیس برگزار می شود، با همتایان آمریکایی خود گفتگو می کنند تا اختلاف های ایران و شش کشور (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه به علاوه آلمان) درباره فعالیت های هسته ای کشورمان برطرف شود. متهم این پرونده که جاسوس سابق سازمان سی آی ای، به نام «جفری الکساندر استرلینگ» است، به اتهام نقض «قانون جاسوسی» (Espionage Act) و افشای اطلاعات درباره اقدامات سازمان مزبور علیه ایران با عنوان «عملیات مرلین» دستگیر شد.
استرلینگ در 14 می 1993 به سازمان سیا پیوست. وی در سال 1995 افسر عملیاتی در «کارگروه ویژه ایران» در بخش خاور نزدیک و جنوب آسیا شد. استرلینگ دارای یک دسترسی محرمانه درجه بالا بوده و به اطلاعات محرمانه حساس، شامل مکاتبات محرمانه، خبرچینها و عملیاتهای سی آی ای دسترسی داشت.
استرلینگ چه ارتباطی با برنامه هستهای ایران دارد؟
جیمز رایزن، نویسنده روزنامه نیویورکتایمز، در ژانویه سال 2006 کتابی با عنوان «وضعیت جنگی: تاریخ محرمانه سیا و دولت بوش» منتشر کرد. در این کتاب از بسیاری از فعالیت های سازمان سی آی ای پرده برداشته شده؛ از جمله اینکه در آن اعلام شده که در سال 2000، سازمان سی آی ای عملیاتی برای به تاخیر انداختن در آنچه ادعا می شد برنامه هسته ای تسلیحاتی ایران است، اجرا کرده است.
سازمان سی آی ای با نفوذ به ایمیل های رایزن متوجه شد که یکی از منابع اطلاعاتی وی، استرلینگ است. رایزن در کتابش نوشته بود سی آی ای، یک دانشمند هسته ای را استخدام کرد تا طرحهای ناقص و اشتباه کلاهک هستهای را در فوریه سال 2000 به ایرانی ها ارائه کند.
رایزن در کتابش می نویسد که کلینتون این عملیات را تائید کرده بود و دولت بوش نیز آن را ادامه داد.
رایزن در کتابش مدعی میشود که عملیات مرلین با افشاگری دانشمندی روس به مقامات ایرانی، به شکست می انجامد؛ زیرا مطابق آنچه وی مینویسد، دانشمند روس یک جاسوس دوجانبه بوده و عملیات سازمان سی آی ای را به مقامات ایرانی لو داده بود.
پرونده استرلینگ و تردیدهای آژانس
در حالی که محاکمه استرلینگ ادامه دارد، دو دیپلمات غربی در گفتگو با نشریه آمریکایی بلومبرگ اعلام کردند که در پی افشای اطلاعات مرتبط با این پرونده احتمال دارد که بازرس های آژانس بین المللی انرژی هستهای بار دیگر اطلاعاتی را که از سازمانهای جاسوسی غربی درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران دریافت کرده اند، باز- ارزیابی کنند.
از سوی دیگر، پیتر جنینکز، نماینده سابق انگلستان در آژانس، می گوید: «این داستان نشان از این احتمال دارد که سازمانهای اطلاعاتی غربی قصد داشته اند اسنادی را در ایران قرار دهند که آژانس بعدها آنها را کشف کند. این امر مسئله ای بزرگ به نظر میرسد».
یکی از سخنگویان آژانس اعلام کرده است که این سازمان در حال ارزیابی جامع اطلاعاتی است که دریافت داشته است. سازمان سیا هنوز واکنشی به این گزارشها نشان نداده است.
شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]