تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن كم خوراك است و منافق پرخور.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850892508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بارورسازی ابرها در چهارمحال و بختیاری/ رهیافتی موفق یا ناموفق


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بارورسازی ابرها در چهارمحال و بختیاری/ رهیافتی موفق یا ناموفق شهرکرد- ایرنا- بارورسازی ابرها در چهارمحال و بختیاری که نخستین بار از دی امسال آغاز شده و تاکنون نیز در چند مرحله صورت گرفته، با واکنش مختلف کارشناسان و مسوولان مواجه شده است.


با اینکه برخی از کارشناسان و مسوولان، موافق اجرای این طرح هستند، برخی از کارشناسان، پدیده بارورسازی ابرها را عملی غیراصولی می دانند.
به گزاش ایرنا، باروری ابرها روشی جدید برای تأثیرگذاری بر روی ابرهای طبیعی است که در آن با استفاده از مواد شیمیایی، بخش بیشتری از ابر به باران یا برف تبدیل می شود.
مواد مورد استفاده در پروژه باروری ابرها که "عامل های باروری ابرها" نامیده می شود، بسته به نوع ابر و فرآیندهایی که در رشد قطره های ابر شرکت می کنند، به دو گروه"مواد یخساز" و "مواد نمگیر" تقسیم می شود.
عوامل یخساز در ابرهای دارای ساختار مایع به صورت آب ابر سرد موجب ایجاد بلورهای یخ می شود.
این عوامل عبارتند از یدید نقره، یخ خشک، "پروپان مایع"، "نیتروژن مایع"، "دی اکسیدکربن مایع" و برخی مواد آلی که از بین آنها یدید نقره و یخ خشک(دی اکسید کربن جامد) متداولترین عوامل مورد استفاده در باروری ابرهای سرد هستند.
با توجه به خشکسالی مبتلابه سالهای اخیر در کشورمان، تاکنون طرحهای مختلفی برای جبران کمبود بارشها
مورد توجه قرار گرفته که یکی از آنها طرح باروری ابرهاست.
در این میان، در استان آبخیز چهارمحال و بختیاری که سرشاخه رودخانه های کارون، زاینده رود و بخشی از رودخانه دز است و کاهش بارشها در آن ظرف چند سال اخیر، خود این منطقه و نیز استانهای خوزستان و
اصفهان را بصورت مستقیم تحت تاثیر قرار داده، طرح باروری ابرها بعنوان راهکاری برای جبران کمبود بارشها، توجه دست اندرکاران را برانگیخته است که این امر نیز موافقان و مخالفان خود را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری در این پیوند، از باروری موفقیت آمیز ابرها و افزایش بارشها در روزهای گذشته خبر داده و با اشاره به اینکه امسال هشتمین سالی است که با خشکسالی مواجه شده ایم، افزود: استان ما از نظر بارشی هنوز با شرایط نرمال و طبیعی فاصله دارد.
"حسین صمدی" روز یکشنبه در گفت و گو با گزارشگر ایرنا به رایزنی با مرکز باروری ابرها برای بارور ساختن ابرها در این استان اشاره کرد و گفت: در روزهای گذشته، پروازهایی در منطقه کوهرنگ انجام شد که با این اقدام شاهد بارش مناسب تری در سطح منطقه بودیم.
وی از استقرار ایستگاه های زمینی در مناطق کوهستانی استان برای بارور سازی ابرها خبر داد و گفت: مطالعات اجرای این ایستگاه در دست بررسی است.
صمدی از مردم استان خواست تا با مدیریت صحیح مصرف و صرفه جویی در آب، برای عبور از شرایط بحرانی خشکسالی، نهایت تلاش و دقت را خود را بکار گیرند.
رییس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها مستقر در استان یزد نیز گفت: به منظور بارور سازی ابرها در استان چهارمحال و بختیاری، پروازها از دی ماه سالجاری در این استان آغاز شد.
"محمدمهدی جوادیان زاده" افزود: این طرح در استان چهارمحال و بختیاری 20 دی با یک پرواز آغاز شد و 22 بهمن با انجام یک پرواز، 23 بهمن با دو پرواز و اول اسفند با یک پرواز بر فراز ابرهای استان ادامه یافت.
وی گفت: این پروازها در صورت حاکم شدن سیستم بارشی مساعد در منطقه تا اردیبهشت سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
به گفته وی، هزینه هر پرواز برای بارورسازی ابرها یک میلیارد و یکصد تا یک میلیارد و یکصد و پنجاه میلیون ریال برآورده شده است.
وی دلیل هزینه بالای این پروازها را کرایه هواپیما، میزان سوخت مصرفی و هزینه خرید مواد شلیک شده بسوی ابرها اعلام کرد.
رییس مرکز ملی باروری ابرها خاطرنشان کرد: باروری ابرها بین 10 تا 15 درصد در افزایش بارندگی تاثیر دارد و این رقم در 10 سال گذشته نیز همین میزان بوده است.
جوادیان زاده، زمان تاثیر مواد باروری را 20 دقیقه تا 1.5 ساعت پس از زمان تزریق مواد و دامنه تاثیر آن را در صورتی که شلیک ها به صورت تصادفی انجام شود تا 200 کیلومتر از محل تزریق مواد باروری اعلام کرد.
به گفته این مسوول، ارتفاع، گستردگی، تراکم، رطوبت، درجه حرارت و میزان آب موجود در ابر و مناسب بودن سمت و سرعت حرکت از جمله شرایط لازم برای باروری ابرهاست.
رییس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها خاطرنشان کرد: اجرای طرح باروری ابرها در کشور از سال 1375آغاز شد.
به گفته وی، اعتبار اجرای طرح باروری ابرها در استان چهارمحال و بختیاری از محل اعتبارات منابع عمومی دولت تامین می شود.
این گفته ها در حالی است که مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش 4 درصدی میزان بارشها در استان نسبت به میانگین بلند مدت و 25 درصد افزایش نسبت به سال گذشته اعلام کرد: بارورسازی ابرها تاثیری در مقدار و میزان بارشهای پیش بینی شده از سوی این اداره کل نداشته است.
"مهرداد قطره سامانی" افزود: این روش باید با هماهنگی ادارات هواشناسی استانها انجام شود تا نتیجه دلخواه را به همراه داشته باشد.
وی گفت: این روش می تواند حداکثر 5 تا 15درصد میانگین بارش را افزایش دهد و زمانی کارآمد است که با هماهنگی اداره هواشناسی و کارشناسان این اداره کل باشد، درغیراین صورت پدیده بارورسازی ابرها از دست دادن منابع محسوب می شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بارورسازی ابرها زمانی انجام می شود که ابرها به خودی خود آمادگی بارش را دارند و نیازی به بارورسازی ابرها نیست.
قطره سامانی با تاکید بر اهمیت هماهنگی با ادارات هواشناسی برای پرواز بر فراز ابرها افزود: پروازها زمانی باید انجام شود که ابرها دارای رطوبت کافی بوده اما هسته های آن تراکم نداشته باشد که در این زمان می توان با باروری ابرها، سیستم بارشی را نیز تغییر داد.
وی گفت: در بارشهای اخیر، سازمان هواشناسی، بارشهای خوبی را پیش بینی و اطلاعیه های در باره آبگیری معابر و سیل صادر کرد، در حالی که پدیده بارورسازی ابرها، تاثیری در افزایش میزان بارشها نداشت.
وی گفت: اینگونه اقدامات باعث افزایش توقع در مردم می شود زیرا مردم انتظار دارند باروری ابرها بتواند موضوع خشکسالی را حل کند، در حالی که این روش در یک مقیاس محلی و کوچک و حداکثر در شعاع 300کیلومتر و در طول سال برای یک دوره آبیاری قابل انجام است.
به گزارش ایرنا، در هفت سال گذشته میزان بارشهای در چهارمحال و بختیاری کمتر از میزان طبیعی بوده و این استان کماکان با بحران ناشی از خشکسالی دست به گریبان است.
از: سمیه پناهنده
7360/6027



02/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن