تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843357530




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ایران بزرگترین حامی افغان ها/ آماده کمک به احیای هامون هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گفت و گوی اختصاصی ایرنا با سفیر افغانستان در تهران به بهانه سفر اشرف غنی ایران بزرگترین حامی افغان ها/ آماده کمک به احیای هامون هستیم تهران - ایرنا - دکتر نصیر احمد نور سفیر افغانستان در تهران از دو سال پیش به ایران آمده است و در این مدت توانسته از اغلب شهرهای ایران دیدن کند. او می گوید همه شهرهای ایران قشنگ و دیدنی است، اما اصفهان وقتی دیدنی تر می شود که زاینده رود در آن جاری باشد. احمد نور در آستانه سفر اشرف غنی احمد زی رییس جمهور افغانستان در گفت و گوی تفصیلی با خبرنگار گروه سیاسی ایرنا پیش از هر چیز از جمهوری اسلامی ایران که در شرایط تحریم صدها هزار اتباع افغانی را پذیرا شده است، قدردانی می کند.


دکتر نور سفر رییس جمهور افغانستان به تهران را پاسخ به سفر رییس جمهوری ایران به کابل می داند و در عین حال تصریح می کند که اشرف غنی سیاست خارجی دولت را در پنج محور تعریف کرده است که یکی از محورهای آن «اولویت ارتباط و همکاری با همسایگان» است. او همچنین از بررسی یک سند جامع راهبردی میان تهران - کابل خبر می دهد که دو طرف در حال تدوین آن هستند.

گفت و گوی ایرنا با سفیر افغانستان در محل سفارت این کشور انجام شد. وقتی وارد سفارت شدیم، دقایقی طول نکشید که دکتر نور از اتاق خود خارج شد و ترجیح داد تا گفت و گو در محل لابی سفارت انجام شود. جایی که درست بالای سر سفیر تابلویی با این شعر چشم نواز بود:

ایزد که جهان به قبضه قدرت اوست

دادست ترا دو چیز ون {وان} هر دو نکوست

هم سیرت آنکه دوست دارد کس را

هم صورت آنکه کس ترا دارد دوست

احمد نور در گفت و گوی یک ساعت و نیمه خود به پرسش های متعدد ایرنا در زمینه های مختلف پاسخ داد. پاسخ هایی که نشان می داد تحولات منطقه و جهان را به خوبی می شناسد و یک دیپلمات کارکشته است. او در این گفت و گو به تصویب پیشنهاد دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت که منطقه از تروریسم رنج می برد. تهدید تروریسم فراملی است. اینک زمان آن فرارسیده است تا همه کشورهای جهان متوجه خطر تروریسم شوند و از گروه های افراطی به عنوان ابزاری در سیاست خارجی بهره نبرند. او تصریح کرد که بیشتر مشکلات افغانستان ناشی از عوامل بیرونی است و خارج از مرزها وارد کابل می شود. درست زمانی که روس ها از کشورمان رفتند، مشکلات از مرزهای دیگر وارد افغانستان شد.

متن این گفت و گو را بخوانید:



سفیر افغانستان در تهران با تاکید بر آمادگی کشورش برای همکاری با ایران برای احیای دریاچه هامون گفت: ایران همواره بزرگترین حامی افغان ها بوده است و روابط ایران و افغانستان تاریخی، ریشه دار، پایدار و رو به گسترش است.

دکتر نور به دو سال حضور خود در ایران به عنوان سفیر کشور متبوعش اشاره کرد و گفت: واقعا مردم و دولت ایران نسبت به مردم افغانستان حسن نیت دارند و باوجودی که خود تحت تحریم و فشار بودند، برادران افغان خود را تنها نگذاشتند.

وی به تبادل مستمر هیات های دیپلماتیک، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: دید و بازدیدهای مقامات دو کشور با یکدیگر در یک دهه گذشته بی سابقه بوده است.

این مقام افغان افزود: از نقطه نظر تعداد بازدیدها، سالی نبوده که مقامات ارشد ایران و افغانستان در تهران یا کابل یا جای دیگر دیداری نداشته باشند.

**دیدار دکتر غنی از ایران در اوایل اسفند

سفیر افغانستان در ایران ادامه داد: در آغاز سال 93، دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران از کابل بازدید کرد و در اوایل اسفند امسال هم قرار است دکتر غنی، رییس جمهوری جدید افغانستان از تهران دیدن کند.

نصیر احمد نور درباره هیات همراه رییس جمهوری افغانستان و اهداف سفر نیز گفت: اگرچه سفر رییس جمهوری به ایران سیاسی است اما موضوعات اقتصادی زیادی در متن این سفر به بحث گذاشته می شوند.

وی، سفرهای حنیف اتمر مشاور امنیت ملی و محمد محقق معاون ریاست اجرایی افغانستان به ایران و همچنین سفر اخیر محمد جواد ظریف وزیر خارجه و محمد شریعتمداری معاون اجرایی رییس جمهوری ایران را نشاندهنده عزم جدی دولت های جدید ایران و افغانستان برای گسترش روابط عنوان کرد.

**تقویت روابط با همسایگان اولویت روحانی و اشرف غنی

سفیر افغانستان در ایران گفت: همانطور که رییس جمهوری ایران بر تقویت روابط با همسایگان تاکید دارد، رییس جمهوری افغانستان هم پنج حلقه در سیاست خارجی این کشور تعریف کرده که همسایگان در حلقه اول آن قرار دارند.

وی افزود: ایران به عنوان یک همسایه مهم افغانستان در اولویت بهبود و ارتقای روابط قرار دارد.

**تدوین سند جامع همکاری تهران-کابل

نصیر احمد نور درباره همکاری های تهران-کابل در زمینه های مختلف گفت: کمیسیون مشترک همکاری دو کشور که در راس آن وزرای خارجه دو کشور قرار دارند بر همه عرصه های همکاری نظارت دارد و کلیه وزرا یا معاونین آنها در آن شرکت می کنند.

وی با اشاره به تشکیل سالانه کمیسیون همکاری های ایران و افغانستان افزود: ایران میزبان دور بعدی این کمیسیون است که امیدواریم با تکمیل دولت در افغانستان به زودی شاهد برگزاری آن باشیم.

سفیر افغانستان در ایران، کمیسیون مشترک امور کنسولی، کمیسیون مشترک هیرمند و کمیسیون مشترک مرزی را از جمله کمیسیون های مشترک بین دو کشور دانست و گفت: کابل میزبان بعدی کمیسیون مشترک امور کنسولی است.

وی از تدوین سند همکاری های راهبردی جامع و بلندمدت میان ایران و افغانستان خبر داد و گفت: سند همکاری های راهبردی، سند جامعی است که همه عرصه ها و موضوعات همکاری های دوجانبه و منطقه ای را در بر می گیرد.

این مقام افغان ابراز امیدواری کرد که سند جامع همکاری های راهبردی بین دو کشور به زودی امضا شود تا همکاری بین دو کشور در همه عرصه ها نهادینه شود.

وی به اداره شدن بسیاری از وزارتخانه های افغانستان توسط سرپرست در شش ماه گذشته اشاره کرد و گفت: برگزاری انتخابات و بعد از آن مشکلات مربوط به رای گرفتن وزرا از پارلمان، باعث به تعویق افتادن تهیه پیش نویس سند جامع همکاری های راهبردی بین دو کشور شد.

**ایران بزرگترین حامی افغان ها بود

سفیر افغانستان به کمک های ایران در قالب تعهداتی که این کشور در کنفرانس توکیوی اول در 2002 متعهد شده بود اشاره کرد و گفت: بر خلاف برخی کشورها، ایران بیش از همه به تعهدات خود در قبال کمک به کشور جنگ زده افغانستان پایبند بود و حدود 350 میلیون دلار تعهد خود به بازسازی این کشور را در عمل انجام داده است.

وی، ایران را بزرگترین حامی افغان های مهاجر دانست و گفت: بزرگترین کمکی که ایران به افغانستان انجام داده که هنوز هم ادامه دارد، پذیرش مهاجرین افغان و بازگذاشتن دروازه های مدارس و دانشگاه ها به روی نسل جوان افغانستان است.

نصیر احمد نور، کمک به مهاجرین افغان بویژه کمک های تحصیلی را کمکی ماندگار دانست و گفت: تحصیلکردگان افغانی که در مدارس و دانشگاه های ایران تحصیل کرده اند پتانسیلی برای تقویت روابط عمیق بین دو ملت هستند.

** استقبال از حضور ایران در بازسازی خرابی های جنگ

سفیر افغانستان در ایران گفت: روابط ایران و افغانستان در همه سطوح دوجانبه، چندجانبه و منطقه ای در سطح خوبی است و دو کشور توانسته اند مکمل یکدیگر باشند.

وی به ویرانی های ناشی از جنگ در افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان از حضور بخش خصوصی و دولتی ایران در بازسازی افغانستان استقبال می کند.

نصیر احمد نور ادامه داد: زمینه های همکاری زیادی بین ایران و افغانستان در همه عرصه ها از جمله تجارت، معدن، کشاورزی، بهداشت و درمان، فرهنگی، علمی و فناوری وجود دارد.

وی خواستار تقویت همکاری های منطقه ای ایران و افغانستان شد.

**چابهار، نقطه اتصال ایران هند و افغانستان

سفیر افغانستان در ایران، تبدیل بندر چابهار به یک بندر بین المللی را یکی از پروژه های مشترک سه جانبه بین هند، ایران و افغانستان عنوان کرد که می تواند به افزایش رونق اقتصادی سه کشور کمک کند.

وی، گسترش بندر چابهار را موجب افزایش نقش راهبردی ایران در منطقه دانست و افزود: هند آماده سرمایه گزاری در چابهار است و پیش نویس یک توافق نامه تجارت و ترانزیت سه جانبه بین ایران افغانستان و هند با محوریت چابهار در دست بررسی سه کشور قرار دارد.

به گزارش ایرنا، ایران، هند و افغانستان در سال 2003 میلادی، نخستین موافقت نامه خود را درباره توسعه بندر چابهار امضاء کردند.

**راه آهن ایران-چین از مسیر افغانستان

نصیر احمد نور، احداث راه آهن ایران به چین از مسیر افغانستان را از دیگر زمینه های مشترک همکاری بین دو کشور عنوان کرد.

وی از کاهش هزینه صادرات کالا از ایران به افغانستان و کشورهای آسیای میانه با احداث این خط راه آهن خبر داد.

سفیر افغانستان در ایران، نبود سرمایه و تکنولوژی را علت تحقق نیافتن احداث راه آهن ایران به افغانستان عنوان کرد و گفت: ورود چین به این پروژه می تواند آنرا عملیاتی کند.

به گزارش ایرنا، تفاهمنامه اولیه احداث راه آهن ایران - چین میان وزیران راه ایران، چین، قرقیزستان، تاجیکستان و افغانستان در سال 89 در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به امضا رسید.

**ایران در ردیف اولین صادرکنندگان به افغانستان

نصیر احمد نور در خصوص تبادلات تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان نیز گفت: ایران در ردیف اولین کشورهای صادرکننده کالا و خدمات به افغانستان قرار دارد.

وی افزود: تبادلات تجاری ایران بیشتر صادرات یکجانبه ایران به افغانستان است و صادرات افغانستان به ایران بسیار ناچیز است و از 50 میلیون دلار تجاوز نمی کند.

نصیر احمد نور ادامه داد: بنا به آمارهای اعلام شده از طرف مقامات ایرانی، در 10 ماهه گذشته از دو تا دو و نیم میلیارد دلار ارزش صادرات ایران به افغانستان بوده است.

وی، ظرفیت همکاری های اقتصادی بین دو کشور را بسیار بالاتر از میزان کنونی دانست و گفت: به دلایل انتخاباتی و همچنین خروج نیروهای خارجی به عنوان بخشی از مصرف کنندگان کالاهای وارداتی، صادرات ایران به افغانستان نسبت به سال گذشته تا حدی کاهش یافته است.

**افغانستان آماده همکاری برای احیای هامون

سفیر افغانستان در پاسخ به سئوالی درباره همکاری تهران-کابل برای احیای تالاب هامون نیز گفت: افغانستان آماده هرگونه همکاری با ایران برای احیای هامون است چرا که آسیب های خشک شدن هامون بیشتر از ایران به افغانستان می رسد.

وی ادامه داد: مسیر حرکت بادها از غرب به شرق است و از این رو افغانستان بیشتر از ایران از ناحیه خشکی هامون و ریزگردهای ناشی از آن آسیب می بیند.

نصیر احمد نور افزود: افغانستان مقصر خشک شدن تالاب هامون نیست و به معاهده آب رود هیرمند که در سال 1351 به امضا رسیده متعهد است.

وی گفت: معاهده آب رود هیرمند معاهده ای کامل است و با دقت حق آبه ایران در فصول مختلف را مشخص کرده است.

سفیر افغانستان در ایران افزود: افغان ها به خاطر جنگ داخلی فرصت بهره برداری از آب رود هیرمند را نداشته اند و خشک شدن هامون بیشتر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی است.

وی گفت: وضع خشکسالی در افغانستان بدتر از ایران است.

نصیر احمد نور درباره خشکیدن هامون گفت: هامون با آب رود هیرمند تغذیه می شود آب هیرمند را برف های کوهستانی تامین می کنند که متاسفانه دیگر خبری از برف نه در مناطق کوهستانی ایران و نه در افغانستان نیست.

وی با اشاره به افزایش دمای زمین، درباره تبدیل برخی استان های ایران و افغانستان به صحرا ابراز نگرانی کرد.

**رایزنی روحانی با مقامات افغان درباره هامون

سفیر افغانستان در ایران، توجه دولت یازدهم به محیط زیست را برجسته دانست و گفت: دکتر روحانی در سفر نورزوی به کابل، موضوع خشک شدن هامون را در دیدار با حامد کرزای رییس جمهوری افغانستان در میان گذاشت و خواستار پیگیری این موضوع شد.

وی ادامه داد: بر اساس پیگیری روحانی، کرزای هیاتی به ریاست معین وزارت انرژی و آب افغانستان و کارشناسانی از وزارت نیروی ایران را به منطقه مربوطه فرستاد و گزارش کارشناسان مربوطه نشان داد که افغانستان اقدام غیرمجازی انجام نداده که عامل خشکی هامون شده باشد.

به گزارش ایرنا، معاهده آب رود هیرمند پیرامون چگونگی بهره بردای از آب رودخانه هیرمند که منبع اصلی تامین آب در استان سیستان و بلوچستان ایران است در دوم اسفند سال 1351 در کابل به امضای مقامات ایران و افغانستان رسیده و مشتمل بر یک مقدمه و دوازده ماده و دو پروتکل ضمیمه است.

**تردد غیرمجاز افغان ها رو به کاهش است

سفیر افغانستان درباره تردد غیرمجاز اتباع افغان و اقدامات دولت این کشور برای جلوگیری از آن هم گفت: کابل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از سفر غیرمجاز اتباع خود به دیگر کشورها به کار خواهد بست.

وی در عین حال تاکید کرد که به نسبت گذشته، تردد غیرمجاز از مرزهای دو کشور کاهش یافته است.

نصیر احمد نور درباره عواقب انسانی تردد اتباع غیرمجاز افغان به ایران هم گفت: تردد اتباع افغان بیشتر تحت تاثیر فریب قاچاقچیان انسان است که جوانان را به امید زندگی بهتر در دام خود گرفتار می کنند.

وی در خصوص آمار تردد افغان ها به ایران هم گفت: آمار افغان هایی که به ایران تردد دارند سیال است و بنا به گفته برخی رسانه ها از قول مقامات ایرانی، تنها در همین امسال 500 هزار تردد غیرقانونی توسط دستگاه های ایران به افغانستان بازگشت داده شده است.

سفیر افغانستان در ایران از حضور 900 هزار تبعه افغان دارای کارت اقامت و ثبت شده در کمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل و نیم میلیون افغان دارای ویزای اقامتی شش ماهه در ایران خبر داد.

**جوانان افغان در معرض مغزشویی تندروها هستند

سفیر افغانستان در خصوص بازگشت آوارگان افغان به کشورشان نیز گفت: زمانی که شوروی سابق شکست خورد و افغانستان را ترک کرد پنج تا شش میلیون مهاجر افغان به کشور بازگشتند و این نشان می دهد که افغان ها برای بازگشت به کشور خود تا چه میزان علاقه مند هستند.

وی به تسلط طالبان بر افغانستان بعد از خروج اتحاد جماهیر شوروی سابق اشاره کرد و گفت: با آمدن طالبان و درگیری های داخلی، صنعت و کشاورزی افغانستان از بین رفت و کشور دچار ناامنی و نابسامانی شد که همین موضوع دوباره مهاجرت افغان ها به کشورهای همسایه را دامن زد. نصیر احمد نور گفت: دولت افغانستان، بازگشت مهاجرین افغان را در اولویت کاری خود قرار داده و بیشتر از کشورهای مهاجرپذیر علاقه مند به بازگشت افغان ها به وطن است.

وی به مغزشویی جوانان افغان در برخی کشورهای همسایه برای انجام اقدامات انتحاری و پیوستن به گروه های افراطی و تروریستی اشاره کرد و افزود: ما امنیت ملی خود را با بازگشت مهاجرین به کشور مرتبط می دانیم.

این مقام افغان گفت: اگر جوانان ما مجبور به مهاجرت نمی شدند، گروه های تروریستی و تندرو نمی توانستند از میان آنها سربازگیری کنند.

**بازی خطرناک برخی با تروریسم

سفیر افغانستان در ایران با تقدیر از پیشنهاد رییس جمهوری ایران در سال 2013 که در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید، این پیشنهاد را در راستای کاهش تروریسم راهگشا دانست.

وی نسبت به استفاده ابزاری برخی کشورها از تروریسم هشدار داد و گفت: هیچ کشوری حق ندارد از گروه های تروریستی به عنوان ابزار در سیاست خارجی استفاده کند.

نصیر احمد نور افزود: پدیده تروریسم و افراطی گری همه مردم منطقه را رنج می دهد و دفع آن نیازمند توجه و هماهنگی مشترک همه کشورهای منطقه است.

وی معتقد است تهدید تندروها به یک کشور منحصر نمی شود.

سفیر افغانستان در ایران گفت: امید است که امروز همه کشورها متوجه خطر تروریسم شده باشند.

وی از حامیان تروریست ها انتقاد کرد و گفت: سال هاست که افراط و تروریسم از افغانستان قربانی می گیرند و ما از گذشته دور درباره خطر فراگیر شدن آن هشدار می دادیم اما کسی توجه نمی کرد.

نصیر احمد نور خاطرنشان کرد: ما همیشه می گفتیم که گروه های افراطی خطری برای همه هستند و نباید از گروه های تروریستی به عنوان ابزار در سیاست خارجی کشورها استفاده شود که بازی خطرناکی است.

وی افزود: امروز تروریست ها به افغانستان آسیب می رسانند فردا بدتر از آن را با کشورهای پرورش دهنده خود انجام می دهند.

سفیر افغانستان در ایران اضافه کرد: بعضی فکر می کردند که می توانند به صورت کنترل شده از گروه های تروریستی در مواردی که سیاست و راهبرد آنها اجازه دهد، بهره برداری کنند اما حوادث بعدی نشان داد که این گروهها خطری برای همه هستند.

وی به تغییر نگاه مردم جهان و حتی حامیان گروه های افراطی اشاره کرد و گفت: همه به این باور رسیده اند که گروه های افراطی نه تنها در سخن هیچ کس را قبول ندارند بلکه در عمل هم به هیچ کس رحم نمی کنند.

**ریشه ناامنی افغانستان خارج از مرزهای آن است

نصیر احمد نور گفت: مشکل ناامنی در افغانستان از بیرون نشات گرفته است و تروریسم و افراطی گری از بیرون به این کشور صادر شده است.

وی گفت: مشکلات داخلی افغانستان از تجاوز اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان شروع شد و بعد از رفتن شوروی ها باز هم متاسفانه این مشکل از مرزهای دیگر ما به افغانستان صادر شد و تا امروز هم ادامه دارد.

سفیر افغانستان تصریح کرد: مشکل ناامنی در افغانستان ریشه در خود این کشور ندارد و ریشه بیرونی دارد و هر زمانی که این ریشه بیرونی قطع شود مطمئن هستیم که در افغانستان هیچ گونه مشکل ناامنی نخواهیم داشت.

وی گفت: بعد از خروج شوروی از افغانستان، مجاهدین از دنیا خواستند افغانستان را تنها نگذارند اما این کشور بعد از شکست شوروی، فراموش شد تا در چنگال گروه های افراطی و تروریست ها گرفتار شود.

**افغان ها می توانند امنیت خود را تامین کنند

سفیر افغانستان در ایران به وقوع حوادث 11 سپتامبر و ورود نیروهای ائتلاف بین المللی به این کشور اشاره کرد و گفت: اکنون که نیروهای بین المللی افغانستان را ترک کرده اند، تمام مسئولیت ها به نیروهای امنیتی افغان محول شده و آنها به خوبی از عهده مسئولیت خود بر می آیند.

وی گفت: اکنون دنیا متوجه خطر تنها گذاشتن افغانستان شده و به کمک به این کشور متعهد است.

نصیر احمد نور، جنگ افغان ها با تروریست ها را جنگی نیابتی دانست و گفت: ما به نیابت از دیگر کشورهای منطقه سال ها با تروریسم و افراطی گری جنگیده ایم و قربانی داده ایم و به همین خاطر انتظار حمایت داریم.

**اشرف غنی و عبدالله عبدالله یکدل و متحد هستند

سفیر افغانستان درباره جنجال های انتخاباتی در افغانستان هم گفت: در سومین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، در دور اول از هشت نامزد، هیچ کدام از نامزدها 51 درصد آرا را نتوانست کسب کند و انتخابات به مرحله دوم کشیده شد.

وی ادامه داد: باوجود مشکلاتی که در دور دوم ریاست جمهوری افغانستان بین حامیان دو نامزد یعنی اشرف غنی و عبدالله عبدالله بوجود آمد، دو طرف توانستند با تفاهمی که برای تشکیل دولت وحدت ملی انجام دادند، مشکل را حل کنند.

نصیر احمد نور گفت: در دولت وحدت ملی هر دو طیف حضور دارند و البته به خاطر اینکه باید وزارتخانه های مختلف به صورت پنجاه و پنجاه بین دو طرف پیروز انتخابات تقسیم می شد، تکمیل شدن کابینه تاکنون میسر نشده است.

وی، زیاد شدن معیارهای انتخاب وزرا به نسبت دوره های قبل را نیز مزید بر علت دانست و گفت: غیر از مسائل عمومی مثل تعهد و تخصص، انتخاب اعضای کابینه مشروط به این شد که قبلا در دولت دیگری وزیر نبوده باشند؛ فعلا عضو پارلمان نبوده باشند و دو تابعیتی نباشند.

سفیر افغانستان در عین حال، برگزاری انتخابات و تشکیل دولت را سخت ترین مرحله دانست و افزود: اگرچه تکمیل اعضای کابینه ممکن است زمان ببرد اما بین دو رهبر افغانستان همدلی و وفاق وجود دارد و تا امروز، دو طرف حرفی که بوی اختلاف بدهد نزده اند.

وی از رای گرفتن هشت وزیر از پارلمان افغانستان و اداره 17 وزارتخانه این کشور توسط سرپرست خبر داد و گفت: پارلمان اکنون در تعطیلات است و از 15 اسفند دوباره فعالیت برای انتخاب دیگر وزرا را از سر می گیرد.

سیام**9191**



02/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن