واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۲۸ب.ظ)
هياهوي چهاردهمين سفر استاني دولت گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، قرار بود قرعه سفرهاي استاني رييس جمهوري در مرحله چهاردهم به نام خراسان شمالي بخورد، اما ناگهان گفته شد که روحاني ششم اسفند در سفر دو روزه اي به قم خواهد رفت. ميراث احمدي نژاد هر چند در ابتدا زياد در دولت يازدهم جدي گرفته نشد اما رفته رفته رنگ وبوي به يک سنت تبديل شد.
هر چند سفرهاي استاني روحاني بيش از آن که مسيري مردمي داشته باشد با سوال و اما و اگر هم هست. به خصوص در سفر به استان قم که عده اي را به اين باور رسانده که روحاني براي ديدار با مراجع تقليد و علما تعجيل دارد.
اخيرا هم نهاونديان ديدارهايي با تعدادي از مراجع داشته است و همچنين مشاور فرهنگي رييس جمهور سفري به قم را در برنامه گذرانده است. اين رفت و آمدها از نظر عده اي بي دليل نيست. تا جايي که سفر روحاني به قم و ديدار با مراجع تقليد را در مقابل شکايت هاي دلواپسان قرار داده اند.
باز هم دل نگراني هايي آن ها و گله و شکايت از سياست هاي دولت بر زبان است. به خصوص سياست هاي فرهنگي دولت که اين روزها زياد در مورد بحث شده است. هر چند در آغاز دولت يازدهم همواره از سوي جناح مقابل که بعدها سازماندهي هم شدند انتقادهايي شده است. با اين حال اين اواخر از سوي مراجع تقليد نيز انتقادهايي عليه سياست هاي فرهنگي دولت و وزارت ارشاد شده است.
اين انتقادها مربوط به تک خواني و صدور مجوز براي خوانندگي زنان بوده است. انتقادات از جانب اصولگرايان افراطي يا گروه متشکل دلواپسان بيشتر قرار گرفته است. از آن جا که رسانه هاي حامي دولت در اين زمينه باز هم خوب عمل نکرده اند، انتقادات آنان به ثمر مي نشيند. آنجايي که نمايندگان مجلس نيز با اين رويه مخالفت مي کنند.
«دکتر حشمت الله فلاحت پيشه، استاد دانشگاه و نماينده پيشين مجلس در اين زمينه به موج مي گويد: يکجا نشيني دولت روحاني بعد از تحرک احمدي نژاد مي تواند انتقادهايي را متوجه اين دولت کند».
با اين همه جهت گيري روحاني در تعامل با مراجع تقليد و علماي قم قابل تمجيد است. سفر حسام الدين آشنا پس از انتقادات با رويه وزارت ارشاد به قم و ديدار نهاونديان نيز در اين زمينه حايز اهميت است. به نظر مي رسد اين ديدارها هم در راستاي مسايل داخلي و هم مسايل سياست خارجي صورت گرفته است. چرا که پيام هاي مراجع تقليد نسبت به رضايت از عملکرد روحاني و مذاکرات هسته اي اين نکته را به ذهن متواتر مي کند که روحاني سعي مي کند همگام با علما پيش رود. برعکس احمدي نژاد که مراجع حاضر به ديدار با وي نشدند. نوعي ديکتاتوري در آراء و نظرات در سبقه رييس دولت هاي نهم و دهم وجود داشت که از او يک شخصيت فعال سياسي مي ساخت. شخصيتي که حاضر به گوش دادن نيست. قهر مي کند و به نظر کسي هم توجه نمي کند.
اما رفتار شناسي دولت يازدهم اين را نمي رساند. چرا که تحولات چند روزه اخير اين نکته را روشن مي کند که همسويي دولت يازدهم با انتقادات و نظرات بيشتر است. هر چند رسانه هاي حامي دولت در اين زمينه خوب کار نکرده اند. از نقاط ضعف دولت يازدهم شايد اين مورد هم باشد که به درستي اطلاع رساني نمي کنند. مذاکرات هسته اي و ايجاد جوي در تضاد با منافع ملي در جامعه روي سخن را بيشتر با حسن روحاني و تيم مذاکره کننده مي گذارد. شايد از اين جهت باشد که نهاونديان با مراجع تقليد و علما ديدار کرده است. هر دولتي در اقدامات خود با تندروي و کندروي مواجه مي شود. مهم اين است که بتواند خودش را پاسخگو نشان دهد. شايد در بررسي کارنامه يک ساله حسن روحاني اين مورد پر رنگ تر شود.
از سوي ديگر جناح مخالف به نحو ديگري تعجيل در سفر به قم را پوشش داده اند. سفري از سر اضطرار و براي رفع کدورت. «به نظر فلاحت پيشه تغيير اولويت سفرها و شتاب بخشي در روند آن طبيعي است.به اعتقاد وي، دولت احمدي نژاد در دوره دوم رياست جمهوري با قم دچار مشکل شد. با اين حال دولت روحاني سعي کرده رابطه متعادل تري با مراجع تقليد و علما داشته باشد و وظيفه فرهنگي براي خودش را در نظر دارد».
با اين همه اگر اين سفر از سر تعجيل هم باشد مي تواند در مسير سياست هاي دولت در همه زمينه ها موثر واقع شود. اين که مشاور فرهنگي رييس جمهور در قم با استقبال مراجع تقليد روبه رو نشده ويا به حضور پذيرفته نشده است هم مي تواند يکي از آن دلايلي باشد که دلواپسان تاکيد کرده اند.
با اين حال مراجع تقليد و علماي قم همواره دولت را در تمام عرصه ها راهنمايي کرده اند. در عرصه اقتصاد و معيشت مردم، در عرصه فرهنگ و باورهاي عمومي، در عرصه سياست و سياست خارجي و ... اين خط مشي ها مي تواند دولت را در پيشبرد اهداف خويش موفق کند.
روي يه هم رفته سفر حسن روحاني به قم چه از سر تعجيل باشد و اضطرار و چه از سر همدلي باشد و وظيفه به نوع خود قابل تحليل است و احترام. دولت يازدهم در حوزه سياست داخلي وبه خصوص بالابردن امکانات بهداشتي و اجتماعي کارنامه خوبي را داشته است. خوب است که با توجه بيشتر به اصول فرهنگي و اعتقادات و سنن جامعه از تجويز سياست هاي ناکارآمد و حساسيت برانگيز جلوگيري کند.
*صفيه رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]