واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش بیزینس اینسایدر درباره تعداد سانتریفیوژهای مجاز برای ایران در توافق نهایی /احتمال رسیدن به توافق افزایش یافته است
ممکن است که وزیر خارجه ایران معمولا بر سر همتای آمریکایی خود فریاد بکشد اما قرار دیدار دوجانبه آنها در روزهای آینده در ژنو، احتمال نزدیک بودن امضای توافق هسته ای را افزایش داده است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از بیزینس اینسایدر، زمان در حال از دست رفتن است، جدای از احتمال تمدید مجدد، مدت زمان اجرای برنامه اقدام مشترک که در نوامبر سال 2013 در ژنو به امضا رسید در یکم ژولای آینده به اتمام می رسد؛ دو طرف اما در نظر دارند که تا اول ماه مارس آینده به توافق سیاسی برسند. این روزنامه آمریکای در ادامه با اشاره به مقاله یکی از تحلیلگران اندیشه بروکینگز، ادعا می کند که مذاکرات حتی برای حامیان روند مذاکرات نیز ناامید کنند است چرا که انعطاف پذیری کمتری از خود در موضوعات کلیدی نشان می دهد. بیزینس اینسایدر در ادامه این ادعا همچنین می نویسد: ضرورت مذاکرات بارها به این موضوع منجر شد که آمریکا مواضعش را درباره درخواست های حیاتی خود نرم کند. هفته گذشته اما جنجال بر سر مذاکرات هسته ای ایران و توافق احتمالی بالا گرفت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ادعا کرد که جزئیات مذاکرات هسته ای و مواضع آمریکا در این مذاکرات به بیرون درز کرده است، جزئیاتی که شامل تاکید بر این موضوع است که آمریکا تمایل دارد که براساس توافق نهایی به ایران اجازه در اختیار داشتن 6 هزار و 500سانتریفیوژ اورانیوم غنی شده را بدهد. گزارش نیویورک تایمز در 17 فوریه در این باره می نویسد که آمریکا به ایران پیشنهاد نگهداری 4 هزار و 500 سانتریفیوژ را مطرح کرده است، پیشنهادی که پاییز گذشته مطرح شده است اما اکنون گفت وگوها درباره افزایش تعداد آن به 6 هزار و 500 سانتریفیوژ در جریان است. کنترل ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در حال حاضر موضوع کلیدی در توافق نهایی هسته ای به شمار می رود. مذاکره کنندگان آمریکا بر این باورند که اعمال محدودیت بر روند غنی سازی اورانیوم و محدودیت میله های سوخت غنی شده به همراه دیگر محدودیت ها و هشدارها مانند انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به روسیه است. با این منطق، مشکل برنامه هسته ای ایران ، 19 هزار سانتریفیوژ، تاسیسات زیرزمینی هسته ای و تحقیقات پیشرفته درباره سانتریفیوژها، راکتورهای پلوتونیوم و برنامه موشک های بالستیک نیست. مشکل قابل حل تر و نزدیک تر است و آن جلوگیری از دستیابی ایران به مقدار لازم پلوتونیوم و یا اورانیوم با غنای بالای مورد نیاز برای ساخت بمب اتم در یک زمان مشخص است. بر همین اساس، آخرین گزارش ها در این زمینه نشان می دهد که ایران اجازه خواهد یافت که بر اساس توافق نهایی 4 هزار و 500 تا 6 هزارو 500 سانتریفیوژ در اختیار داشته باشد.
۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]