واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
جهانگیری: برخی با شعار کاهش آلودگی هوا استفاده جناحی می کنند/ دولت در بحث ریزگردها نمایش نمی دهد جامعه > محیط زیست - معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه پدیدهی ریزگردها یک روزه به وجود نیامده و منشأ آن هم در ایران نیست، گفت: استفاده سیاسی و جناحی از این پدیده صحیح نیست.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ اسحاق جهانگیری صبح امروز در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه محیط زیست با اشاره به این که اقتصاد و رفاه مردم یکی از مولفههای اصلی اقتدار هر کشوری است، گفت: آن طور که رهبری اشاره کردهاند اقتصاد ایران از دو چالش اتکای شدید به نفت و دولتی بودن اقتصاد رنج میبرد که باید با برنامهریزی این دو چالش را حل کرد.
او در ادامه گفت: علاوه بر این چالشهای دیگری مثل رکود، تورم، کاهش بهای نفت، بهرهوری پایین عوامل تولید و تحریمهای ظالمانه غرب نیز وجود دارد. ما باید با سرمایهگذاری و افزایش تولید این مشکلات را حل کنیم. اما همزمان کشور با چالشهای زیست محیطی، مثل خشکسالی، آلودگی هوا و پدیدهی ریزگردها هم مواجه است.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه امروز سراسر ایران با کم آبی روبروبرست و تالابها در حال خشک شدن هستند، گفت: در این دولت شورای عالی آب تشکیل شده و تاکنون بیش از ده جلسه داشته و طرحهای مهمی هم در این زمینه تهیه شده است.
او با اشاره به پدیده ریزگردها گفت: ریزگردها تعدادی از شهرهای کشور مخصوصا اهواز که قطب مهم اقتصاد صنعت و کشور است را در بر گرفته است. این پدیده یک روزه در ایران ایجاد نشده و منشأ اصلی آن هم در سایر کشورهاست و من در سفر به عراق دربارهی پدیده ریزگردها با مسئولان این کشور گفت و گو کردم آن ها هم به شدت درگیر این پدیده هستند اما مدعی هستم ریزگردها از سوریه و عربستان وارد عراق میشود. ما باید برنامهی جامعی برای مقابله با این پدیده مقابله کنیم و تاکنون تعاملات خوبی هم با کشورهای منطقه داشتهایم.
جهانگیری همچنین با تاکید بر این که آلوگی هوای کلانشهرها یکی دیگر از مشکلات زیست محیطی است که به سلامت مردم آسیب میزند، گفت: از شروع این دولت برای مقابله با آلودگی هوا برنامهریزی شده و ما استانداردی برای خودرو و بنزین تعریف کردهایم. همچنین برای بهینهسازی مصرف انرژی، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و وارد کردن خودروهای دوگانه سوز تصمیمات خوبی گفتهایم. دولت به دنبال برنامه های نمایشی نیست
جهانگیری در ادامه گفت: مشکلات زیستی محیطی یک شبه قابل رفع نیست دولت هم دنبال برنامههای نمایشی یا فریب مردم نیست. بلکه دنبال برخورد اساسی و با برنامه با این مشکلات است . همه دلسوزان کشور باید کمک کنند تا کارهای ریشهای دنبال شود. او ادامه داد: برخی افراد با استفاده سیاسی و جناحی در این شرایط شعارهایی در راستای کاهش آلودگی هوا میدهند که باید بگویم این امر یکی، دو روزه نمیتواند کارساز باشد و ریشهای نیست؛ دولت در برنامه توسعه به مسائل زیستمحیطی پایبند است و برنامه جامع در این خصوص دارد. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه طرحهای مهم و سدسازی بدون مطالعه اجرا نمیشود و اگر طرحی مانند سد گتوند اجرا شده است باید تمام آثار و زیانهای زیستمحیطی آن برطرف شود، گفت: در خصوص حل مشکلات زیستمحیطی باید به دنبال روابط بینالمللی باشیم تا راهکارها ارائه شود، چرا که مساله زیستمحیطی خاص یک کشور نیست بلکه منطقهای و بینالمللی محسوب میشود. جهانگیری با بیان اینکه یکی از دغدغههای کشورها گازهای گلخانهای است که سازمانهای بینالمللی در این زمینه باید اقدام کرده و کلید اقتصاد سبز را مطرح میکنند و به دنبال توسعه پایدار هستند، گفت: توسعه پایدار به معنای عقبگرد و توقف نیست بلکه رشد اقتصادی و عدالت را دنبال کرده تا مسائل زیستمحیطی رعایت شود؛ اقتصاد سبز به معنای این است که هم در آن درآمد سرانه و هم اشتغالزایی افزایش یابد. او ادامه داد: باید کاهش آلودگی هوا و پیشگیری از اتلاف تنوع زیستی در دستور کار قرار گیرد. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه نسخه مناسب در کشور برای رفع بیکاری رکود و تحریمها و مقابله با چالشهای محیط زیست، اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که هم بتوانند با چالشها مقابله کرده و هم در مقابل فشارهای بیرونی و خارجی و تحریمها مقابله کند. جهانگیری ادامه داد: ما چه در خصوص رفع تحریمها موفق شویم و چه این امر ادامه یابد، اقتصاد مقاومتی را ادامه خواهیم داد.
وی ادامه داد: متاسفانه عدهای در کشور مهمترین مسائل زیستمحیطی را که باید اجرا شود به شکل شعاری مطرح میکنند، باید در راستای حل مشکلات زیستمحیطی برنامهها و جهتگیریهای بلندمدت صورت گیرد و از ظرفیتهای داخلی استفاده کنیم. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه اقتصاد سبز که همان اقتصاد مقاومتی از نظر ما است باید در کشور پیاده شود؛ گفت: مساله محیط زیست یک مساله جهانی است و دولتها وظیفه سنگین در این زمینه دارند و یک دستگاه نمیتواند به تنهایی باخطر خشکسالی، ریزگرد و نابودی جنگلها مقابله کند بلکه همه ملتها باید به صحنه بیایند. جهانگیری ادامه داد: تضعیف نهادهای مدنی در محیط زیست به معنای تضعیف ملتی است که از زیانهای محیط زیستی رنج میبرند؛ نهادهای مدنی باید در صحنه حضور یابند و به دولتها خطاهایشان را هشدار دهند که ما از آنها حمایت میکنیم و اگر حمایت مالی نیاز باشد این امر را انجام میدهیم. 46233
کلید واژه ها: اسحاق جهانگیری - گرد و غبار -
شنبه 2 اسفند 1393 - 12:26:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]