واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشدید درگیری ها در اوکراین در بحبوحه تلاش ها برای احیای آتش بس تهران-ایرنا- منابع خبری از تشدید درگیری ها در شرق اوکراین به دنبال تلاش ها برای احیای دور جدید آتش بس و خروج نیروهای کی یف از شهر راهبردی دبالتسوا خبر دادند.
شبکه خبری الجزیره امروز (شنبه) به نقل از خبرگزاری ها گزارش داد: حملات توپخانه ای روز پنجشنبه، یک روز پس از خروج نیروهای دولتی از این شهر ادامه داشت و ارتش اوکراین اعلام کرد که نیروهای این کشور از سایر مناطق مورد حملات شورشیان قرار گرفته است.
هزاران نیروی تحت محاصره اوکراینی روز چهارشنبه از شهر دبالتسوا عقب نشینی کردند که به نوشته الجزیره تلخ ترین شکست برای دولت کی یف در جنگ 10 ماه گذشته بوده که تاکنون بیش از 5 هزار کشته بر جای گذاشته است.
بر اساس این گزارش، از زمان اجرای آتش بس در یکشنبه گذشته، دست کم 13 سرباز اوکراینی کشته و بسیاری دیگر در جریان درگیری های شهر دبالتسوا مفقود شده اند.
مقامات نظامی محلی مدعی اند که شورشیان به مواضع دولتی در نزدیکی شهر ماریوپل حمله و نیروهای خود در این منطقه را تقویت کرده اند.
بندر ماریوپل که 500 هزار نفر در آن ساکن هستند بزرگترین شهر تحت کنترل دولت اوکراین در دو استان جدایی طلبان است و بزرگترین نگرانی کی یف آن است که این شهر تحت محاصره جدایی طلبان قرار گیرد.
دولت های غربی مدعی اند روسیه در پیشروی اخیر جدایی طلبان نقش دارد و هزاران نیرو و تسلیحات پیشرفته برای حمایت از جدایی طلبان به شرق اوکراین منتقل کرده است، اتهامی که روسیه آن را تکذیب می کند.
همزمان با تلاش برخی از جنگ طلبان غربی برای تشویق واشنگتن به تجهیز حکومت کی یف به سلاح های کشنده و درخواست ها برای عضویت اوکراین در ناتو، برخی از کارشناسان مخالفت خود را با چنین خواسته ای ابراز کرده و بیان می کنند که چنین رویکردی خطرناک است.
کارشناسان غربی همزمان با سالگرد آغاز بحران اوکراین در 21 فوریه ( 2 اسفند) تصدیق کردند که سال 2014 بدترین سال در تاریخ کشور اوکراین بوده است. به گفته آنها، دولت جدید اوکراین در برقراری نظم و خروج این کشور از بحران اقتصادی شکست خورده است.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز در گزارشی در این باره نوشت: مجموعه تحولات ناشی از تغییر حکومت ها در اوکراین نتوانسته روند پیشرفت این کشور را تسهیل کند چرا که حکومت های جدیدی که روی کار آمده اند همچون حکومت های سلف خود اغلب فاسد بوده اند. گذشته از این، بر اساس گزارش عفو بین الملل دولت جدید اوکراین، علاوه بر درگیری مسلحانه با ساکنان شرقی این کشور، مرتکب جنایات جنگی شده است.
"جیمز کاردن" کارشناس مستقر در واشنگتن و مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا، معتقد است در رابطه با بحران سیاسی در اوکراین، غرب باید قبل از تلاش برای پیوستن اوکراین به ناتو، این مساله را در نظر بگیرد که آیا اوکراین متضمن امنیت ائتلاف ناتو هست یا خیر.
"جان جی میرشایمر" استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو با هشدار به واشنگتن درباره تسلیح حکومت کی یف، ایده گسترش ناتو در اوکراین را محکوم کرد و گفت: اعطای حق عضویت به اوکراین در ناتو، وخامت روابط غرب با مسکو را تشدید خواهد کرد. منافع ژئوپلتیکی روسیه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: کمک تسلیحاتی آمریکا به کی یف، پیروزی "پترو پوروشنکو" رئیس جمهوری اوکراین بر شبه نظامیان شرق این کشور را تضمین نخواهد کرد و این امر فقط بحران کنونی را تشدید خواهد کرد.
این کارشناس معتقد است که اوکراین باید به منطقه بی طرفی بین ناتو و روسیه تبدیل شود. بعلاوه اعطای وضعیت غیرمتعهد به اوکراین و خودمختاری مناطق شرقی آن دستیابی به راه حلی مسالمت آمیز برای خروج از بحران کنونی را تسهیل خواهد کرد.
اوکراین از فوریه سال گذشته (بهمن 1392) به دلیل خودداری "ویکتور یانوکوویچ" رییس جمهوری پیشین این کشور از امضای توافق تجاری با اتحادیه اروپا و روی کارآمدن دولت جدید در کی یف، به صحنه درگیری بین نیروهای دولتی و شبه نظامیان روس زبان شرق این کشور بدل شد.
دولت اوکراین در 15 آوریل 2014 (26 فروردین)، عملیاتی را با هدف سرکوب ناآرامی های شرق اوکراین آغاز کرد.
به دنبال مذاکرات و رایزنی های دیپلماتیک گسترده بین سران اوکراین و جدایی طلبان و با میانجیگری فرانسه و آلمان و با حضور رییس جمهوری روسیه دور جدید توافق آتش بس از بامداد یکشنبه (26 بهمن) اجرا شد، توافقی که تاکنون بارها از سوی دو طرف نقض شده است.
اروپام**9158** 1337
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]