واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عمليات خونين داعش به تلافي حملات هوايي مصر
تكفيريهاي داعش به تلافي حملات مصر به مواضع اين گروه در ليبي، با حملات انتحاري بيش از صد تن را كشته و زخمي كردند. همچنين تروريستها شهر سرت را اشغال و قانون منع رفتوآمد اعلام كردند.
تكفيريهاي داعش به تلافي حملات مصر به مواضع اين گروه در ليبي، با حملات انتحاري بيش از صد تن را كشته و زخمي كردند. همچنين تروريستها شهر سرت را اشغال و قانون منع رفتوآمد اعلام كردند.
به گزارش «جوان»، همچنان كه جنگندههاي مصر مواضع تروريستهاي داعش را در ليبي بمباران ميكنند، گروههاي تكفيري نيز بر شدت حملات خود عليه غير نظاميان افزوده و با حملات انتحاري دهها تن را كشتند. اين گروه تروريستي پس از آنكه 21 مسيحي مصري را هفته گذشته سر بريد، آماج حملات ارتش مصر شد و به همين خاطر براي تلافي اين حملات به عمليات انتحاري در ليبي روي آورده است. روز جمعه سه خودروي بمبگذاريشده در شهر القبه در شرق ليبي منفجر شد و بر اثر آن 40 تن كشته و 75 نفر ديگر زخمي شدند.
به گزارش رويترز، عقيله صالح، سخنگوي پارلمان ليبي گفت كه اين بمبگذاريها به تلافي حملات مصر به داعش در شهر درنه انجام شده است. عقيله صالح تأكيد كرد: « انفجار اول ايستگاه توزيع سوخت در شهر القبه را هنگامي كه خودروها مشغول سوختگيري بودند، هدف قرار داد و انفجار دوم نزديك ساختمان پارلمان رخ داد». به گفته وي انفجار سوم، در نزديكي مقر امنيتي اتفاق افتاد و طي آن 25 تن كشته شدند. يك مقام امنيتي گفت كه اين سه خودروي بمبگذاريشده احتمالاً حملات انتحاري بودند اما جزئيات بيشتري در اختيار نداريم. هنوز هيچ گروهي به طور رسمي مسئوليت اين حملات را برعهده نگرفته است. همچنين پس از گروگانگيري اتباع مصري توسط داعش در ليبي، مصريها درحال خروج از ليبي هستند. به گزارش شبكه المنار، اتباع مصري از طريق گذرگاه راس جدير خاك ليبي را ترك ميكنند. باتوجه به اينكه ارتش مصر حملات گستردهاي را عليه تروريستها در خاك ليبي انجام ميدهد احتمال اينكه مصريهاي بيشتري توسط داعش به گروگان گرفته شوند وجود دارد. همچنين دهها تن از شهروندان مصري ديروز در ميدان التحرير قاهره پايتخت اين كشور تظاهراتي در حمايت از حملات هوايي مصر به مواضع داعش در ليبي برگزار كردند.
اعلام منع رفت و آمد در شهر سرت
تكفيريهاي داعش با افزايش حملات خود در ليبي برخي مناطق اين كشور را تحت كنترل خود درآوردهاند. گروه داعش با استفاده از راديوي محلي از پنجشنبه شب خبر ممنوعيت آمد و شد را در همه شهر سرت اعلام كرد. به گزارش واحد مركزي خبر، اين گروه تروريستي به خانوادههاي شهر سرت هشدار داد قوانين منع رفتوآمد را نقض نكنند. اين در حالي است كه افراد تندرو وابسته به داعش در ليبي روز پنجشنبه با يورش به دانشگاه شهر سرت آن را تعطيل و اعلام كردند تا اطلاع ثانوي بايد اين دانشگاه تعطيل باقي بماند. برخي اساتيد دانشگاه سرت نيز كه در خوابگاههاي خود سكونت داشتند پس از تعطيلي دانشگاه به منازل مسكوني خود در شهر سرت رفتند. يكي از اهالي شهر سرت كه خواست نامش فاش نشود گفت: «گروه داعش دانشگاه را احاطه كردند و عكسهايي را كه در آن پرچم داعش بر دانشگاه نصب شده است در پايگاههاي اجتماعي منتشر كرده اند».
وي همچنين گفت: «تروريستهاي داعش دو روز پيش نيز به يك مركز اداري در شهر سرت حمله و همه كارمندان را از ساختمان اين مركز اداري اخراج كردند». اهالي شهر سرت ميگويند: افراد مسلح داعش ساختمان پخش راديو محلي و ساختمانهاي دولتي ديگري را به تصرف درآوردند. اين در حالي است كه شهر سرت زادگاه معمر قذافي ديكتاتور سابق ليبي بود.
ارائه پيشنويس قطعنامه به شوراي امنيت
با تشديد اوضاع امنيتي در ليبي، اردن پيشنويس قطعنامهاي را تحت بند هفتم براي مداخله در ليبي به شوراي امنيت سازمان ملل ارائه كرده است. به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه خبري اسكاي نيوز، اين پيشنويس شامل محكوميت تمامي اقدامات داعش، انصارالشريعه و القاعده و حمايت از پارلمان و دولت ليبي و عقب نشيني تمامي شبهنظاميان از طرابلس و ديگر شهرهاي ليبي است. از سوي ديگر برخي منابع ليبيايي اعلام كردند كه گروههاي درگير در ليبي با دور جديدي از مذاكرات با نظارت سازمان ملل در مراكش موافقت كردهاند و اين مذاكرات روز دوشنبه جهت ايجاد اعتماد و اطمينان ميان ليبياييها و توقف درگيريها و تلاش براي لغو ممنوعيت ارسال سلاح براي ارتش و همچنين تشكيل دولت توافقي برگزار ميشود.
در همين حال «رمطان العمامره»، وزير خارجه الجزاير نسبت به مداخله نظامي بيگانگان در ليبي هشدار داد و گفت: «مداخله نظامي خارجي در ليبي موجب ايجاد تنشها در اين كشور و افزايش درگيريها ميان شبه نظاميان ميشود».
وي بر لزوم مشاركت تمامي گروهها در مذاكرات فراگير و تشكيل دولت وحدت ملي تأكيد كرد. نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب هم بر اهميت اتخاذ راهكار سياسي فوري براي درگيريهاي ليبي و يكپارچگي تلاشها براي حل و فصل آن تحت نظارت سازمان ملل تأكيد كرد. فيليپ هاموند، وزير خارجه انگليس نيز اعلام كرد: «ليبي پيش از آنكه شوراي امنيت بخواهد ممنوعيت ارسال سلاح را براي ارتش اين كشور لغو كند، بايد دولت وحدت ملي را تشكيل دهد».
وي گفت: «مشكل ليبي اين است كه هيچ گونه دولت كارآمدي ندارد و ارتش مناسبي نيز ندارد كه جامعه بينالملل بتواند از آن حمايت كند. شرط اول ايجاد دولت وحدت ملي در ليبي است پس از آن جامعه جهاني ميتواند اقداماتي را براي حمايت از اين دولت اتخاذ كند.»
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]