واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مسوول کانون سبز گردشگری کانی برازان مهاباد: اجرای طرح کشاورزی پایدار (IPCM) نیازمند آموزش و تعامل کشاورزان است مهاباد - ایرنا - مسوول کانون سبز گردشگری کانی برازان مهاباد گفت: اجرای موفق طرح راهبرد کشاورزی پایدار برای نجات دریاچه ارومیه (IPCM) نیازمند آموزش و تعامل بیشتر کشاورزان در حوضه آبریز این دریاچه است.
آسو سلیمانپور روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرح پایلوت کشاورزی نمونه روستای "گل" نقده افزود: این طرح به صورت پایلوت در 41 روستای حاشیه دریاچه ارومیه در استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی اجرا شده است.
وی اضافه کرد: بیشترین حوزه اجرای این طرح با 35 روستا در آذربایجان غربی و شش روستای دیگر در شهرهای شبستر و تسوج آذربایجان شرقی قرار دارد.
مسوول کانون سبز گردشگری کانی برازان مهاباد گفت: در این بازدید 30 نفر از کشاورزان روستاهای سلماس، ارومیه، تسوج و شبستر حضور داشتند و کارشناسان جهاد کشاورزی و محیط زیست آذربایجان غربی راهنمایی ها و اطلاعات کامل اجرای این طرح را در اختیار این کشاورزان قرار دادند.
وی یادآوری کرد: طرح پایلوت کشاورزی پایدار روستای "گل" نقده که در سال 1390 اجرا شده یکی از موفق ترین نمونه های اجرای این طرح در منطقه بوده و تاکنون سه بار مورد بازدید و پایش قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: طرح راهبرد IPCM عبارت از استقرار سیستم مدیریت جامع تولید با تاکید بر کشاورزی مشارکتی و اصلاح یا تغییر روشهای مدیریت تولید است.
سلیمانپور اهداف اجرای این طرح را مدیریت پسماند ضایعات کشاورزی، کاهش حداقل 40 درصد مصرف مواد شیمیایی صنعتی در مزارع، ارتقای حداقل 20 درصد شاخص بهره وری اقتصادی مزارع و ارتقاء راندمان آبیاری عنوان کرد.
وی اضافه کرد: استانداردسازی فرایند تولید محصولات کشاورزی و گسترش همکاری تشکل ها، بهره برداران و جوامع محلی در مدیریت مشارکتی آب، تولیدات بیشتر با کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت محصولات از طریق افزایش دانش و آگاهی بهره برداران از دیگر اهداف این طرح است.
وی یادآوری کرد: این برنامه بازدید یک روزه با همکاری کانون سبز گردشگری کانی برازان مهاباد، مدیریت جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی برگزار شد.
مسوول کانون سبز گردشگری کانی برازان مهاباد گفت: طرح کشاورزی پایدار برای نجات دریاچه ارومیه (IPCM) با همکاری سازمان ملل متحد، کشور ژاپن و جوامع محلی در حوضه آبریز این دریاچه در شهرستان های ارومیه، نقده، میاندوآب و مهاباد اجرا می شود که چهار روستای قره قشلاق، داشخانه، خورخوره و قره داغ در محدوده شهرستان مهاباد به عنوان پایلوت انتخاب شده اند.
دریاچه ارومیه که قبلا یکی از بزرگترین دریاچه های آب شور جهان بود، در زمان حاضر به گونه ای نگران کننده در حال خشک شدن است.
بر اساس اعلام مسوولان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی تاکنون بیش از 90 درصد دریاچه ارومیه خشک شده و این پهنه آبی تبدیل به شوره زار و نمکزار شده که کارشناسان میزان نمک موجود در این دریاچه را میلیون ها تن تخمین می زنند.
در دولت یازدهم از همان روزهای آغاز کار دولت تدبیر و امید، ستادی با مسئولیت معاون اول رییس جمهوری، مامور اجرای طرح نجات دریاچه ارومیه شده است.
این ستاد با بهره گیری از ظرفیت های دانشگاههای کشور و مسوولان استانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، طرح های مختلفی را برای احیاء و نجات این دریاچه در دست مطالعه و بررسی دارد.
ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون از مشاوره بیش از 400 دانشمند داخلی و خارجی در خصوص طرح نجات دریاچه ارومیه بهره مند شده است.
3020/6185/6008
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]