واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام تراشیون:
غرب در پی ترویج بیتفاوتی در خانوادههای ایرانی است
کارشناس مسائل تربیتی گفت: غرب در پی ترویج بیتفاوتی در خانوادههای ایرانی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حجتالاسلام سید علیرضا تراشیون بعد از ظهر امروز در جمع فعالان فرهنگی استان همدان با بیان اینکه تعداد افراد حاذق در حوزه تربیت دینی و همچنین ارائه سبک دینی زندگی زناشویی در کشور به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد، اظهار داشت: فعالان فرهنگی باید با حضور در این سلسله مباحث سبک زندگی اسلامی و ایرانی بر روی دیگر افراد جامعه تأثیرگذار باشند و لازمه آن شناخت از خود است.
وی، یکی از نیازهای امروز بشریت را آسایش دانست و ادامه داد: اما در دنیا آسایش به معنای حقیقی وجود ندارد و دنیا آمیخته با مشکلات است.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه آرامش دستیافتنی است، عنوان داشت: در عین اینکه در دنیا آسایش وجود ندارد، اما میتوان آرامش داشت؛ در آیات و روایات آمده «آرامش را کسب کنید» مانند اینکه در قرآن به وجود زن و ذکر خدا به عنوان منبع آرامش اشاره شده است.
وی به سه نکته از مهارتهای کسب آرامش در زندگی اشاره کرد و متذکر شد: یک مهارت دیداری و دوم مهارت کلامی و سومین و مهمترین آن مهارت رفتاری است.
تراشیون، دو بخش را در آرامش رفتاری عنوان کرد و افزود: این دو موضوع قابل بررسی شامل بهداشت رفتاری و اینکه در خانواده چگونه آرامش رفتاری حاکم میشود است
وی بهداشت رفتاری را ایفای نقش کامل در حوزههای رفتاری تعریف کرد و گفت: این حوزه بسیار گسترده بوده و حوزههای اخلاقی، اجتماعی، احساسی، عاطفی و... را شامل میشود.
*افرادی که بهداشت رفتاری دارند نسبت به خانواده بیتفاوت نیستند استاد دانشگاه با بیان اینکه طبق آیات، روایت و احادیث و سیره ائمه و بزرگان 17 نکته برای بهداشت رفتاری استخراج کردهام اضافه کرد: اولین نکته این است که افرادی که بهداشت رفتاری دارند نسبت به خانواده بیتفاوت نیستند و این موضوع به قدری حائز اهمیت است که غرب به دنبال دامن زدن و ترویج این بیتفاوتی در خانوادههای ایرانی است.
وی خانوادهها را به چهار دسته مستبد، آسانگیر، بیتفاوت و منطقی تقسیم کرد و گفت: خانواده مستبد یعنی پدر و یا مادر زورگو در خانه حاکم است که خانواده موفقی نیستند، در خانواده آسانگیر بچهها حاکمند ؛ در خانواده بیتفاوت که اصلاً اعضا از هم خبر ندارند و در خانواده منطقی نیز بر اساس اصول و منطق در کنار هم زندگی میکنند.
تراشیون دومین ویژگی را سازگاری به دیگران معرفی کرد و اذعان داشت: سازگاری به معنای سازش نیست و سازگاری هم باید در چارچوب شرع تعریف شود و طبق بررسیها افراد افسرده، پرخاشگر و بدبین ناسازگارند.
وی سومین ویژگی را شاد بودن دانست و با بیان اینکه مومن واقعی اندوهش در درون دل و شادیاش در چهره است، گفت: برخی از ما، مسلماننما هستیم زیرا همیشه قیافه عبوس داریم؛
تراشیون نکته بعدی را احترام به دیگران بیان کرد و گفت: همه ما باید یک ظرفیت را در خود ایجاد کنیم که اگر اینگونه شد انسانی موفق هستیم. * بدبینی، سرطان اخلاق است وی گفت: در زندگی زناشویی هر یک از زن و یا مرد که ظرفیت بالایی در مقابله با مسائل دارند موفقترند و حل مسئله آنها بالاست.
این کارشناس مسائل تربیتی ویژگی پنجم را عدم بدبینی خواند و با بیان اینکه بدبینی سرطان اخلاق است، افزود: بدبینی یعنی عدم تعادل رفتاری و همین افکار انسان، رفتار او را میسازد.
وی نکته ششم را شناخت نقاط ضعف و قوت خواند و خاطرنشان کرد: در روایات بسیار تاکید شده که خود را محاسبه کنید قبل از اینکه محاسبه شوید؛ افرادی که خود را ارزیابی نمیکنند بیمار هستند زیرا از شناخت خود فرار می کنند.
تراشیون با بیان اینکه تا وقتی که نقاط ضعف خود را نشناسیم به دنبال راهکار نیستیم، خانواده موفق را خانوادهای دانست که نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و در راستای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف برآیند.
*منفعتطلبی ممنوع اما مصلحتاندیشی لازم است وی هفتمین نکته را انعطافپذیری خواند و با اشاره به اینکه نفوذ در قلب و ذهن انسان غیر منعطف سخت است، افزود: پشت ظاهر افراد پیام منفعتطلبی را شاهد هستیم در صورتی که در زندگی سالم منفعتطلبی ممنوع اما مصلحت اندیشی لازم است.
تراشیون هشتمین نکته را شناخت فرد از واقعیتها دانست و بیان داشت: گاهی هدف باید آرمانی و ایدهآل باشد اما نباید واقعیتها را در رسیدن به این هدف فراموش کنیم. وی گفت: گاهی مشکلات در زندگی افراد به خاطر آرمانگرا بودن افراد است و اینکه به دور از واقعیتها زندگی میکنند.
این کارشناس مسائل تربیتی افزود: حضرت آقا تعبیر زیبایی از ازدواج دارند که میفرمایند «برای ازدواج ایدهآلگرا نباشید بلکه بین واقعیتها بهترین گزینه را انتخاب کنید» در صورتی که ما خیلی وقتها در ایدهآلهای خود گم شدهایم.
وی ویژگی نهم را دید مثبت به خود داشتن عنوان کرد و آن را به معنای عزت نفس دانست نه خودخواهی؛ تراشیون با بیان اینکه هرگاه فردی به خود نگاه منفی داشته باشد نمیتواند رفتار مثبت از خود نشان دهد؛ در پایان خاطرنشان کرد: خداوند در وجود هر فردی ظرفیتهای عظیمی قرار داده که باید خود را بشناسیم و انها را تقویت و بارور کنیم. وی در پایان یادآور شد: مطالعه زندگی بزرگانی چون سیدجمالالدین اسدآبادی و حضرت امام (ره) می تواند ما را در فهم این ظرفیتها کمک کند.
انتهای پیام/89001/ذ40
93/11/30 - 18:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]