واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هزاران نسخه خطی برروی تارنمای مرکز میکروفیلم نور ایران دردهلی قرارگرفت دهلی نو- ایرنا- رییس مرکز بین المللی میکروفیلم نور ایران گفت: با راه اندازی تارنمای جدید مرکز بین المللی میکروفیلم نور ایران در دهلی نو هزاران نسخه خطی قدیمی از سراسر دنیا در دسترس محققان و پژوهشگران جهان قرار گرفت.
"مهدی خواجه پیری"روز پنجشنبه درگفت وگو با ایرنا در دهلی نو اظهار کرد: در تارنمای جدید این مرکز که به تازگی راه اندازی شده، نسخه های خطی با امکانات و قابلیت های جدید برای جستجو در فضای مجازی بر اساس موضوع، نام کتاب و مولف در اختیار کاربران قرار می گیرد.
وی افزود: این تارنما دارای امکاناتی مانند بخش های نسخ خطی، چاپ سنگی، جستجوی نسخ، هنر، اسناد و انتشارات است.
خواجه پیری با اشاره به امکان استفاده کاربران خارجی از این تارنما به زبانهای مختلف، گفت: در تارنمای جدید مرکز بین المللی میکروفیلم نور مطالب به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی به کاربران ارایه شده است.
قابلیت جستجوی آسان بر اساس نام کتاب، نویسنده، موضوع و کتابخانه در نسخه های خطی، کتابهای چاپ سنگی و اسناد، ارائه بیش از 15 هزار نسخه خطی به همراه تصویر صفحه اول و اطلاعات هر کدام، ارائه بیش از دو هزار کتاب چاپ سنگی، بیش از صد هزار سند تاریخی درباره روابط ایران و هند، مقالات تحقیقی به سه زبان درباره جنبه های مختلف تاریخ فرهنگی هند از دیگر مطالبی است که دراین سایت قرار داده شده است.
رییس مرکز بین المللی میکروفیلم نور آشنایی ، معرفی و حفظ میراث مشترک فرهنگی ایران و هند با توجّه به مشترکات اسلامی ، انجام مطالعات و تحقیقات علمی در راستای احیا و معرفی آثار اندیشمندان دو ملّت ایران و هند، ایجاد ارتباط با محقّقین و پژوهشگران و کمک به کارهای تحقیقاتی آنان درزمینه های فرهنگ مشترک دو کشور، ایجاد ارتباط میان کتابخانه ها و مراکز شرق شناسی هند با کتابخانه ها و مراکز شرق شناسی و مؤسسات مطالعات اسلامی ایران برای آشنایی و همکاریهای بیشتر علمی و فرهنگی را از جمله اهداف و برنامه های این موسسه فرهنگی برشمرد.
تهیه عکس و میکروفیلم از بیش از 60 هزار نسخه های خطی فارسی، عربی و اردوی کتابخانه های هند و مجموعه نسخه های عکس و میکروفیلم و تهیه فهرست اجمالی و تفصیلی به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی و اردو از جمله اقدامات صورت گرفته در این مرکز به شمار می آید.
در این مرکز همچنین با استفاده از شیوه جدید و کاملا انحصاری با مواد گیاهی برای مرمت و آفت زدایی نسخه های خطی اقدام شده است.
از جمله این آثار می توان به مرمت نسخه خطی 700 ساله کلیات سعدی و مرمت یکی از قدیمی ترین نهج البلاغه های جهان، می توان اشاره کرد.
تا کنون بیش از 200 نسخه خطی بسیار نفیس از آثار مکتوب اسلامی توسط این مرکز بصورت نسخه همانند با تمام خصوصیات نسخه اصلی، چاپ و تکثیر شده است.
همانند سازی نسخ خطی شیوه جدیدی برای حفظ این آثار به شمار می آید که در این مرکز برای اولین بار به کار برده شده است.
علاقه مندان برای دسترسی به این آثار می توانند به وب سایت مرکز بین المللی میکروفیلم نور به آدرس www.indianislamicmanuscript.com مراجعه کنند.
آساق*3 *268 *1600**1565
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]