واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله جوادی آملی: داعش خطری بزرگ برای فرهنگ اسلامی است قم - آیت الله «عبدالله جوادی آملی» از مراجع تقلید گفت: داعش خطری بزرگ برای فرهنگ اسلامی است که اگر دستش به مکه و مدینه می رسید آثار اسلامی را تخریب می کرد.
به گزارش ایرنا، این مرجع تقلید روز پنجشنبه در دیدار با "رضا صالحی" رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تاکید بر حفظ ذخایر اسلامی و فرهنگی گفت: در زمان های گذشته کتابخانه اسکندریه به آتش کشیده شد و امروز داعش خطری بزرگ است که به دنبال نابود کردن ذخایر ارزشمند شیعی و اسلامی است.
وی افزود: کتابخانه ها و اسناد تاریخی هویت یک ملت است و باید این ذخایر فرهنگ حفظ شود؛ لذا کتب، نسخ های خطی و آثار قدیمی باید اسکن و نسخه های دیجیتال تهیه شود تا توسط بی عقلان خدشه ای در هویت فرهنگی کشور وارد نشود.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه گردآوری کتاب ها و اسناد ارزشمند در یک مکان خطرناک است، گفت: نباید تمام این نسخ ارزشمند را تنها در کتابخانه ملی جمع آوری کرد، چراکه اینگونه در معرض خطر و نابودی قرار می گیرد.
وی افزود: کشور ما ایران دارای پیشینه فرهنگی و هویت ملی است و داشتن یک پیشینه فرهنگی از عوامل مهم رشد و ترقی است ضمن اینکه برخی از کشورها مثل آمریکا این هویت را ندارند و با گردآوری دانشمندان برای خود شناسنامه جعلی درست کرده اند.
این مرجع تقلید ادامه داد: برخی به سرقت میراث فرهنگی اسلام دست زده اند و این میراث را که متعلق به دوره های مختلف تاریخی اسلام است در موزه های غربی نگهداری می کنند.
وی با بیان اینکه کشوری اصیل و دارای شناسنامه داریم، گفت: مردم کشورمان به خوبی اسلام را پذیرفته اند و از هویت اسلامی و شیعی خویش حفاظت می کنند.
وی افزود: کشور ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف به پیشرفت هایی رسیده و توانسته است صاحب نظر باشد، از این رو دانشمندان و فرهیختگان می توانند به نقد کتاب ها بپردازند و صادرات فرهنگی یک ملت را افزایش دهند.
آیت الله جوادی آملی ادامه داد: کتابخانه ها و نهادهای فرهنگی بدون ورود به مباحث سیاسی می توانند در جمع آوری و حفظ میراث فرهنگی و تاریخی یک کشور تلاش کنند و در برنامه ها و همایش ها از فرهیختگان تجلیل و قدردانی شود.
**حسینی بوشهری: کتابخانه ملی به عنوان گنجینه فرهنگی معرفی شود
مدیرحوزه های علمیه سراسر کشور نیز در دیدار با رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: کتابخانه ملی میراث کشورمان است که باید به عنوان گنجینه فرهنگی معرفی شود.
آیت الله "سیدهاشم حسینی بوشهری" افزود: این کتابخانه گنجینه ای فرهنگی است که از گذشته به دست ما رسیده است و با کتاب ها و منابع جدید به روز رسانی شده و دارای ظرفیت خوبی برای کارهای علمی و پژوهشی است.
وی افزود: کتابخانه های حوزه علمیه دارای کتب و اسناد ارزشمند و تاریخی است که با ارتباط و تعامل میان کتابخانه ملی و حوزه های علمیه می توان اسناد و نسخ خطی تاریخی و کتاب ها را در اختیار یکدیگر قرار داد و این تعامل علمی و فرهنگی را در سطح وسیعی توسعه داد.
امام جمعه موقت قم ادامه داد: در دولت قبل تفاهمنامه تعامل با کتابخانه ملی به امضا رسید و در این دوره نیازمند ارتباطات گسترده و تعامل بیشتر در جهت ارتقای فرهنگ هستیم.
حسینی بوشهری با اشاره به درخواست کتاب از حوزه های سراسر کشور گفت: زمینه ای فراهم شود تا مراکز حوزوی و علما در داخل و خارج کشور بتوانند با اتصال به کتابخانه ملی اطلاعات مورد نظر را تهیه کنند.
وی افزود: امروز با توجه به گسترش فضای مجازی و شبکه ها، حرکت های علمی و فرهنگی مراجع در روش سنتی قدیم خلاصه نمی شود و فضلا با استفاده از تکنولوژی ها، مباحث بین المللی و متون را با تجزیه و تحلیل مورد نقد و بررسی قرار می دهند.
حسینی بوشهری از راه اندازی یادمان مراجع در کتابخانه ملی استقبال کرد و گفت: معرفی آثار و تالیفات و زندگینامه مراجع تقلید برای نسل جوان کار خوب و ارزشمندی است و مرکز مدیریت حوزه های علمیه در این عرصه همکاری های لازم را خواهد کرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، روز پنجشنبه در سفر به شهر مقدس قم با شماری از مراجع تقلید و علما دیدار و گفت و گو کرد. ک/3
/8138/ 1175/ 6508
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]