تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819607835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- رییس سازمان جنگلها:درعرصه های منابع طبیعی وبیابانها کمبودمحافظ داریم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان جنگلها:درعرصه های منابع طبیعی وبیابانها کمبودمحافظ داریم یزد- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به کمبود محافظ در عرصه های مختلف منابع طبیعی گفت: در کشور به طور میانگین برای هر 65 هزار هکتار یک محافظ وجود دارد که این، در عرصه های جنگلی به ازای هر 13 هزار هکتار یک محافظ است.


به گزارش ایرنا خدا کرم جلالی روز پنجشنبه طی نشستی در یزد افزود: همچنین در عرصه بیابانی نیز به ازای هر 350 هزار هکتار یک محافظ وجود دارد که محافظت ازعرصه ها با این تعداد نیرو اصلا امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه حفاظت از عرصه های منابع با مشارکت مردم امکان پذیر است و منابع طبیعی را باید با معیشت مردم گره زد اضافه کرد: تاکنون 4 هزار هکتار مناطق مختلف کشور با مشارکت مردم جنگل کاری صورت گرفته است.
جلالی با بیان اینکه در کشورهای اروپایی در همه عرصه ها به ازای هر یکهزار هکتار یک محافظ وجود دارد افزود: ترکیه هم که چند برابر کشور ما جنگل دارد به ازای هر دو و 900 هکتار یک محافظ دارد.
وی همچنین خشک شدن ، شور و قلیانی شدن آب های زیر زمینی را برای کشور فاجعه دانست و تاکید کرد که باید تدابیری اندیشده شود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشوربا بیان اینکه ایران در بین 156 کشور دارای جنگل در جهان، مقام چهارم را دارد وسعت جنگلهای کشور را 14.34 میلیون هکتار بیان کرد و افزود:این رقم 8.7 درصد مساحت کشور را تشکیل می دهد.
جلالی اظهار کرد: این جنگلها در پنج منطقه رویشی هیرکانی(شمال کشور) در سطح 1.967 میلیون هکتار ، ارسباران در سطح دو دهم میلیون هکتار، زاگرس در سطح شش میلیون هکتار، ایران- تورانی در سطح 4.03 میلیون هکتار و خلیج فارس و جنوب در سطح 2.11 میلیون هکتار قرار دارند.
وی وسعت کل جنگلهای جهان را چهار میلیارد هکتار عنوان و بیان کرد: این میزان 30 درصد مساحت خشکی جهان را شامل می شود.
جلالی همچنین وسعت مراتع جهان و ایران را به ترتیب 5.3 میلیارد هکتار و 84.4 میلیون هکتار بیان کرد و گفت: 53 درصد مساحت کشور را مراتع تشکیل می دهد.
وی در ادامه جامع نگری و هماهنگی در حوزه های آبخیزداری را مهم خواند و گفت: این از موضوعات مهم است و استانداران باید آن را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
جلالی اظهار کرد: دریاچه ارومیه به علت اینکه از مدیریت جامع برخوردار نبود و دستگاهها بصورت بخشی کار می کردند به این سرنوشت دچار شد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور توسعه انسانی -اقتصادی و حفظ منابع طبیعی را از شاخص های پایدار توسعه کشور نام برد و گفت: برای رسیدن به زندگی مناسب و متعادل باید این شاخص ها را دنبال کنیم.
وی حفاظت از منابع طبیعی و پایه، ارتقای فرهنگ منابع طبیعی، جلب مشارکت مردم و بهره برداری پایدار از منابع و پیشگیری از تخریب سرزمین را از سیاستهای سازمان جنگلها بیان کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی ، تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین ،بیابان زایی ، تخریب سرزمین و فرسایش خاک وبه مخاطره افتادن امنیت غذایی، کاهش منابع جنگلی و ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی، تشدید آلودگی منبع آب، هوا و خاک را از مهمترین چالش های جهان در این بخش نام برد.
وی در ادامه با بیان اینکه تولید گازهای گلخانه ای ب شدت افزایش یافته و تولید گاز کربنیک نیز 17 برابر شده گفت: تنها راهی که برای ایجاد تعادل در اکوسیستم وجود دارد این است که بشر به طبیعت بیشتر توجه کند.
جلالی با بیان اینکه جنگلها در حفظ خاک، آب و ترکیب کربن نقشی اساسی دارند، خاطرنشان کرد: این کارکرد جنگلها 200 برابر ارزش ظاهری جنگلها و مراتع حائز اهمیت است که عالی ترین مقامات استان ها باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند.
وی گفت: مساله منابع طبیعی مربوط به یک حوزه، وزارتخانه یا سازمان نیست بلکه اساس و پایه توسعه پایدار است.
جلالی ارتقای فرهنگ منابع طبیعی به میزان 30 درصد جمعیت کشور، افزایش ضریب حفاظت به میزان 30 درصد، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به میزان 14 میلیون هکتار، اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی به میزان 2.5میلیون هکتار و احیای جنگلهای زاگرس در سطح 1/2 میلیون هکتار، اجرای طرحهای مرتعداری به میزان 10 میلیون هکتار و اجرای طرح توسعه گیاهان داروئی درسطح 500 هزار هکتار را از برنامه های ششم توسعه این سازمان اعلام کرد.
ک/4
2088/ 6197



30/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن