واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز خشکسالی اروپا: برنامه های مدیریتی برای مقابله با خشکسالی باید همزمان با دگرگونی شرایط طبیعی، تغییر یابد تبریز - ایرنا - رییس مرکز خشکسالی اروپا و استاد دانشگاه واگنینگن هلند گفت: شرایط طبیعی همواره در تغییر است، از این رو برنامه های مدیریتی مقابله با خشکسالی باید تغییر یافته و به روز باشد.
پروفسور " فان لنن " روز پنج شنبه در کارگروه خشکسالی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: برای مقابله با این پدیده هر منطقه باید برنامه خاص خود را داشته باشد و برنامه ای که برای یک منطقه نوشته می شود برای مناطق دیگر جوابگو نخواهد بود.
وی اضافه کرد: در مقیاس جهانی، درجه حرارت رو به افزایش است و میزان بارندگی در نقاط مختلف جهان در حال تغییر است و در برخی مناطق زیاد و در برخی مناطق دیگر رو به کاهش است، از این رو باید با مدیریت ریسک پذیر از بحرانی شدن اوضاع جلوگیری شود.
لنن در خصوص باروسازی ابرها و تاثیر این اقدام بر شرایط جوی گفت: این کار باید بر اساس هدفی که مد نظراست انجام شود و نقاط پایین دست و بالادست اجرای این طرح مورد توجه قرار گیرد.
وی به تغییرات جوی تاثیرگذار در عرصه بین المللی اشاره کرد و گفت: ایجاد هر تغییری در شرایط جوی که انسان در آن نقش دارد، در پایین دست آن بسیار تاثیرگذار است و به عنوان نمونه ، سدهایی که ترکیه در داخل این کشور احداث کرده در پایین دست و در کشور عراق موجب خشکسالی شده است.
لنن افزود: متاسفانه ارتباطات بین المللی در مورد شرایط جوی و اقلیمی نابالغ است و کشورها در این خصوص ارتباطات کافی ندارند.
وی به تجربه ایران در کنترل و مدیریت خشکسالی اشاره کرد و گفت: با اینکه این کشور از هزاران سال پیش با خشکسالی موجه بوده اما خوشبختانه مدیریت خوبی صورت گرفته و این خشکسالی تاثیر چندانی در این کشور و کشورهای پایین دست نداشته است.
لنن افزود: مدیریت خشکسالی در اروپا از 1995آغاز بکار کرده و در فاز اول به بحث های طبیعی و در بحث دوم به مباحث اقتصادی می پردازد و چرخه هیدرولوژی آب و همچنین کمبود آب را مورد بررسی قرار می دهد.
وی خاطرنشان کرد: آگاه سازی مردم در مقابله با خشکسالی بسیار مهم است، چرا که مردم اینگونه می پندارند که بارش باران به معنی نبود خشکسالی است، در حالی که حتی با بارش باران نیز امکان وقوع خشکسالی در آینده وجود دارد.
وی افزود: در کشورهایی مثل آلمان و انگلیس که همواره هوای بارانی بر آنها حاکم است، برنامه های آگاه سازی برای مقابله با خشکسالی بیشتر از دیگر کشورهاست.
لنن گفت: برای مقابله با خشکسالی باید از تجربیات و اعداد و ارقام مربوط به گذشته استفاده کنیم و با مانیتورینگ شرایط جوی سال های قبل، به برنامه ریزی و مقابله با آسیب های احتمالی بپردازیم.
پروفسور فان لنن برای افزایش اطلاعات در مورد خشکسالی و تاثیرات برون و درون مرزی آن در اروپا تحقیقات بسیاری انجام داده است.
7233/1756
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]