محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826954337
جام جم ایام - روایت گروگانگیری ولیعهد در اعترافات امیرحسین فطانت
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
در اواخر سال 1352 در دادرسی ارتش، دادگاهی برگزار شد که در آن، یک گروه دوازده نفره متشکل از روشنفکران مارکسیست، به اتهام قصد گروگانگیری ولیعهد در مراسم اهدای جایزه به یکی از اعضای گروه در جشنواره فیلمهای کودکان محاکمه شدند. ولیعهد در آن زمان پسری یازدهساله بود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «یک فنجان چای بیموقع، ردپای یک انقلاب» اثر امیرحسین فطانت به پرونده گروگانگیری ولیعهد و اعضای خاندان سلطنتی پهلوی دوم میپردازد و پس از گذشت 40 سال تلاش میکند که این واقعه را از دریچه نگاه یکی از عوامل آن تفسیر کند.
جنجالیترین پروندههای سیاسی زمان شاه
این کتاب در 10 بخش به نگارش درآمده که عناوین بخشهای آن شامل «در جستجوی معنا»، «زندان قصر»، «از ره رسیدن و بازگشت»، «و اینک انقلاب»، «دور از سرزمین محبوب»، «دیدار دوباره»، «تنهایی»، «در جستجوی رهایی»، «پاریس آه پاریس» و «آن بازی کثیف» است.
در پشت جلد کتاب درباره بیوگرافی نویسنده آمده است: «امیرحسین فطانت در سال 1328 در شیراز متولد شد و تحصیلات خود را در دبیرستان کمال نارمک، یکی از کانونهای مهم و موثر در انقلاب اسلامی ایران گذراند. وی فوق لیسانس عمران ملی از دانشگاه پهلوی شیراز و فوق لیسانس مدیریت از سازمان مدیریت صنعتی تهران است. وی در نوجوانی به جرم اقدام برای هواپیماربایی به دو سال زندان محکوم شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اتهام «خیانت» در یکی از جنجالیترین پروندههای سیاسی زمان شاه موسوم به «توطئه گروگانگیری ولیعهد و ترور اعضای خاندان سلطنتی گلسرخی- دانشیان» از طرف نیروهای چپ غیابا به اعدام محکوم شد.»
در مقدمه کتاب با عنوان «چه چیزی سرنوشت آدمها را رقم میزند؟» درباره ماجرای گروگانگیری ولیعهد محمدرضاشاه میخوانیم: «در اواخر سال 1352 در دادرسی ارتش دادگاهی برگزار شد که در آن، یک گروه دوازده نفره متشکل از روشنفکران مارکسیست، به اتهام قصد گروگانگیری ولیعهد در مراسم اهدای جایزه به یکی از اعضای گروه در جشنواره فیلمهای کودکان محاکمه شدند. ولیعهد در آن زمان پسری یازدهساله بود.»
اشعار و حماسههای مذهبی و باستانی با زبان آواز
بخش نخست کتاب با نام «در جستجوی معنا» شامل موضوعهایی مانند (دوران بیقراری)، (وقتی چریکها نبودند)، (امیرپرویز پویان)، (عبدالله پنجهشاهی)، (برادران سنجری، خشایار و کیومرث)، (مهدی اسحاقی)، (شرح یک اعتصاب) و(ماجرای یک هواپیماربائی) است.
نویسنده کتاب با اشاره به دوران کودکیاش نوشته است: «از کودکی تحت تاثیر حکایات و روایات پیرزنی قرار گرفته بودم که از روستایی در کویر ابرقو نزد ما آمده بود و زندگی میکرد. روضهخوان روستایشان بود و وقتی من فقط چهارساله بودم برای من اشعار و حماسههای مذهبی و باستانی را با آواز میخواند تا فراموش نکند.»
در بخش دوم کتاب «زندان قصر» به رویدادهایی مانند (سیاهکل در زندان)، (سیدباقر امامی)، (خلبان «پیدا»)، (با دکتر زنان)، (پیرمرد لجباز)، (گریههای یک مرد)، (زندان انفرادی- شبی با علی شیطون) و (جنبش چریکی و جرقههای تردید) اشاره شده است.
در بخشی از کتاب با اشاره به انعکاس ماجرای حمله پارتیزانی چریکها در زندان میخوانیم: «خبر حمله به پاسگاه سیاهکل بین چپهای زندان مثل بمب ترکید. چیزی نگذشت که روزنامه هم توسط ملاقاتیها که آن روز دور بسته لباسی پیچیده بودند وارد زندان شد. روح تازهای به داخل زندان دمیده شد. دیگر بحثهای هزارباره تکرار شده تاثیر روبنا بر زیربنا جای خود را به حرفهای تازه داد.»
روشنفکرانی بیگانه با زبان مردم
«از ره رسیدن و بازگشت» عنوان بخش سوم کتاب است که در آن مطالب مانند (چشمان سهیلا)، (در جستجوی زندگی)، (دامگه سرنوشت)، (میان نیک و بد)، (در کافه قناری دمی با پرویز ثابتی)، (زندگی یا مرگ)، (از عشق گفتن) و (ژاندارک انقلاب ایران) گنجانده شده است.
مرور اتفاقاتی که رخ داده و به ویژه ملاقات با پرویز ثابتی، مسئول اول اداره کل سوم ساواک و رئیس ساواک تهران یکی از بخشهای کتاب است که نویسنده درباره این ملاقات مینویسد: «مکالمه بین ما بسیار کوتاه بود. تا قرار اصلی وقت زیادی نبود. ثابتی کمی از سابقه سیاسی و علت دستگیری و زندانی شدنم از من پرسید و آشنائی من با کرامت دانشیان. سوئیچ ماشینی را که قرار بود پیکان سفیدرنگی باشد و در همان نزدیکی پارک شده بود را به من داد. قرار شد که من پس از پارک ماشین در فاصلهای تا همان نزدیکیها تا ساعت دو و پانزده دقیقه بایستم و بعد بروم.»
بخش چهارم «و اینک انقلاب» به پیروزی انقلاب اسلامی از دیدگاه یک مبارز چپ اختصاص دارد که در توصیف این پدیده آمده است: «اینک انقلاب اسلامی پیروز شده بود و من تقریبا تمام مدت جوانیم را در آرزوی دیدن این روز گذرانده بودم و آموزگاران من رهبران آن بودند، اتفاق بزرگی بود که میتوانست در سرنوشت انسانها موثر باشد. حق با آیتالله خمینی بود که میگفت «روشنفکران ما با زبان مردم حرف نمیزنند و زبان مردم را نمیفهمند.»
«دور از سرزمین محبوب» عنوان بخش پنجم است و ماجراهای آن عبارتند از (در منتهای درد)، (همیشه اتفاقی میافتد)، (افغانستان)، (خواب بیموقع)، (با افسر ارتش یرخ)، (شب سرد بلگراد)، (لاذقیه) و (بازگشت).
کتابهایی برای تبلیغ کمونیزم، سوغات روسها
وقایع این قسمت از کتاب به حضور نویسنده در خارج از ایران مربوط میشود، وی در توصیف روسیه آن زمان مینویسد: «وقتی از روسیه شوروی خارج میشدم ماموران مرزی، درست مثل این که تا کنون موجودی با شکل و شمایل من ندیده بودند و به همه چیز شک داشتند. با دقت زایدالوصفی تمام سوراخ سنبههای ساک محقر مرا زیر و رو کردند و پس از اینکه چیزی پیدا نکردند و تشریفات خروج از شوروی به مجارستان شروع شد روسها مقداری کتابهای تبلیغاتی در مورد روسیه، کمونیزم و لنین را به من هدیه دادند تا میان علاقهمندان پخش کنم.»
بخش ششم «دیدار دوباره» نامم گرفته و چهار رویداد (زندان ماکو)، (آخرین دیدار)، (با بلبل شاه در زندان اوین) را دربرگرفته است. در این قسمت کتاب فطانت در یکی از شهرهای مرزی ایران زندانی شده که درباره روزهایی که در این زندان به سر برده، میخوانیم: «زندانیهای روستایی مرا به خاطر ریشهای بلندم «سققلی» به معنی ریشو صدا میزدند. از وقتی که برای یکی از زندانیان برای دادسرا عریضهای را نوشتم و به زود جواب دادند کار و بار من زود خوب شد. روزها کارم شده بود عریضهنویسی که برای هر کدام ده تومن میگرفتم. رئیس دادسرا که نامههای مرا خوانده بود برای آشنایی نزدیکتر با من به زندان آمد.»
بخش هفتم با عنوان «تنهایی» به نقل اتفاقاتی مانند (یک اعتراف شرمآور)، (وقتی برای تردید)، (آشپزخانه خونینشهر)، (فیلمنامه آشپزخانه خونینشهر) میپردازد. در بخشی از کتاب محتویات یک دکه روزنامهفروشی در سالهای نخست انقلاب در شهر تهران توصیف شده که درباره آن آمده است: «روبروی یک دکه کتابفروشی که بساطش را کنار خیابان پهن کرده بود، به کتابها نگاهی انداختم. بساط پر بود از کتابهای مذهبی و انقلابی، کتابهای شریعتی و عکسهای چه گوارا، نوارهای روضهخوانی «کافی» که چشمم به کتاب «زوربای یونانی» خورد. فیلم «زوربا» را دیده بودم و با این حال کتاب را خریدم. روزی که آخرین صفحه کتاب را خواندم تصمیم خودم را گرفته بودم. به دستهای خودم نگاه کردم، به افکار خودم و به همه گذشتههای خودم. من همیشه روشنفکر بودم و مثل یک روشنفکر زندگی کرده بودم. بیش از این نمیخواستم «آلکسیس» باشم. تصمیم گرفتم «زوربا» شوم.»
آیا کتابی به نام خاطرات امیرعباس هویدا وجود دارد؟
عنوان بخش هشتم «در جستجوی رهایی» است که از دو ماجرای «در زندان آغری، مردی با عروسک» و «موسیو کاپلان» تشکیل شده است. نویسنده در این بخش بار دیگر به حضورش در زندان اشاره میکند و درباره یکی از هم سلولیهایش مینویسد: «دو سه هفته از هم سلولی بودن من با فریدون حداد گذشته بود. فریدون برایم از تجربه تحصیلش در آمریکا و از پرواز با شاه بر فراز مناطق جنگلکاری شده صنایع چوب و کاغذ و تحسین شاه از او برایم تعریف میکرد. حتی میگفت کتاب خاطرات امیرعباس هویدا که گویا پسر خاله او بود، نزد اوست.»
بخش نهم «پاریس آه پاریس» نام گرفته و شامل شش موضوع با عنوانهای «پاتریسیا»، «با آزاده شفیق»، «در دادگاه پاریس»، «ژاکی»، «ایتالیا زرنگ»، «نوروز» است. درباره تصمیم به سفر فطانت به فرانسه میخوانیم: «تصمیم گرفتم که به فرانسه بروم، با وجود این که در آنجا هم نمیدانستم باید چه میکردم و به جستجوی کدام حادثه و ماجرا باید برمیگشتم و آنجا هم یک ایرانی مثل من اجازه ورود نمیداد.هیچ دلیل بخصوصی نداشتم که به فرانسه بروم به جز این که میدانستم پاریس مهد تمدن مغرب زمین است و آدمهای زیادی از نقاط مختلف دنیا به پاریس رفتهاند. شاید بیدلیل امیدوار بودم که در پاریس آن حادثه اتفاق میافتاد که منتظرش بودم و اگر در پاریس نمیافتاد شاید در هیچ کجای دیگر اتفاق نمیافتاد.»
نویسنده پس از انقلاب درباره نقشه گروگانگیری و لو رفتن افراد مرتبط با این ماجرا با دیده شک سخن میگوید و مینویسد: «به جز من همه اعتقاد داشتند که قرار بود ولیعهد به گروگان گرفته شود. با وقوع انقلاب و مد بودن انقلابیگری و ضدیت با خاندان سلطنت اعضای از زندان آزاد شده آن گروه در سخنرانیهای انقلابی از واقعیت یک مشت حرفهای خشک و خالی و از خودشان حماسهها، اسطورهها و قهرمانی ساخته بودند. در کتابها نوشته شده بود که گویی گروهی واقعا همه خیلی جدی و مصمم و انقلابی تصمیم داشتند برای آزادی زندانیان سیاسی عمل قهرمانه گروگانگیری را تا آخرین قطره پی ببرند که من خائن گروه را لو داده بودم و در آن میان دو ابرمرد قهرمان کشته شده بودند.»
عنوان بخش پایانی کتاب «آن بازی کثیف» است که نویسنده باز هم در آن به مرور مرگ دلخراش دو نفر از کمونیستها پرداخته و با مورد تردید قرار دادن قهرمان ماجرای گروگانگیری ولیعهد آورده است: «خاندان سلطنت از طرح خائنانه گروگانگیری ولیعهد توسط انقلابیون مسلح کمونیست نجات یافته بود. پرویز ثابتی به قدرتمندترین چهره رژیم سلطنت پهلوی تبدیل شد. کرامت دانشیان و خسرو گلسرخی به عنوان شهدای جنبش چپ مسلحانه به لقب «رفیق کبیر» مفتخر و در تاریخ چپ ایران جاویدان شدند و چپها اسطوره حود را یافتند و هر کس که به نحوی در این ماجرا زخمی برداشته بود از زندگی خود حماسه ساخت و هر کس که در هوایی که قهرمان تنفس کرده بود نفسی کشیده بود در خود، حلول روح قهرمان را کشف کرد.»
چاپ نخست کتاب «یک فنجان چای بیموقع» نوشته امیرحسین فطانت در 342 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و به بهای 20 هزار تومان از سوی نشرمهراندیش روانه بازار کتاب شده است.
چهارشنبه 29 بهمن 1393 ساعت 22:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
اعترافات امیرحسین فطانت درباره گروگانگیری ولیعهد و جنجالیترین پروندههای زمان شاه
اعترافات امیرحسین فطانت درباره گروگانگیری ولیعهد و جنجالیترین پروندههای زمان شاه فرهنگ > کتاب - ایبنا نوشت امیرحسین فطانت در کتاب یک فنجان چای بیموقع به روایت حادثه گروگانگیری ولیعهد محمدرضا پهلوی پس از گذشت چهل سال پرداخته است روایتی که پرده از ماهیت یکی ازجام جم ایام - اقتصاد و امنیت دوره پهلوی به روایت عالیخانی
اقتصاد و امنیت مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر خاطرات دکتر علینقی عالیخانی به تصحح حسین دهباشی و به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتشر شد گفتگو با علینقی عالیخانی در خلال چندین جلسه گفتگو در سال 1388 در ویرجینای آمریکا روایت دست اولی از مشاهدات وی است دکتر علینقی عجام جم ایام - مدرسه رفاه به روایت رجال تاثیرگذار انقلاب اسلامی
مدرسه رفاه به عنوان یکی از مهمترین پایگاههای اصلی روحانیون در تاریخ ایران ثبت شده است و امام خمینی ره پس از سالها تبعید در خارج از کشور برای مدت کوتاهی در مدرسه رفاه مستقر شدند با آنکه استقرار امام در این مدرسه چندان طول نکشید و مدرسه علوی جایگزین آن شد این مدرسه بهجام جم ایام - رژه تاریخی نیروی هوایی به روایت خاطره
دیدار همافران با امام خمینی ره در روز نوزدهم بهمن به دنبال یکسری رخدادها و تلاشهایی صورت گرفته است که خود همافران در بطن آن بودهاند این اقدام همافران باعث شد تا انقلاب مردمی 1357 ایران با شتاب بیشتری به سوی پیروزی گام بردارد روایت امام خمینی از کتاب «صحیفه نور&جام جم ایام - پایگاه سیا در کبکان ایران به روایت یک میلیونر
فیلیپ مککیب میلیونر آمریکایی ساکن فلوریدا میگوید که سرمایه اولیه زندگیش را ۴۰ سال پیش با کار شبانهروزی در کبکان و بهشهر پسانداز کرده است مککیب در جوانی قبل از آنکه در کار املاک و مستغلات و هتلداری تبحر پیدا کند در رصد و رهگیری اطلاعات دیجیتال و فرکانسهای موشکیجام جم ایام - روایت خلخالی از تخریب مقبره رضا شاه/ عکس
آیت الله صادق خلخالی اولین حاکم شرع دادگاه های انقلاب اسلامی بود یکی از اقدامات وی تخریب مقبره رضا شاه بود که اتفاقاً به دلیل استحکام بالای بنا چندین روز طول کشید در کتاب خاطرات آیت الله خلخالی که توسط نشر سایه منتشر شده است ج1 ص342 و 347 آمده است هیچ بیل و کلنگی به مقبرهجام جم ایام - علامه علی دوانی به روایت اسناد ساواک
همزمان با برگزاری همایش مورخ پیشگام انقلاب اسلامی بزرگداشت علامه علی دوانی کتاب یاران امام به روایت اسناد ساواک 53 حجتالاسلام والمسلمین علی دوانی رونمایی خواهد شد ه گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بزرگداشت علامه علی دوانی از سویجام جم ایام - روایت باغ ویرانشده ایرانی در منچستر
روزنامه اعتماد در گزارشی به وضعیت باغ متعلق به ایران در منچستر انگلستان پرداخت در بخشی از این گزارش آمده است سفرهای ناصرالدین شاه علاوه بر فرستادن دانشجو به اروپا و خوشگذرانیهایش منفعت دیگری هم داشته است «باغ منچستر» این باغ تا سال ١٩٨٠ سفارت ایران بوده استجام جم ایام - انقلاب اسلامی ایران به روایت یک اندیشمند مصری
کتاب انقلاب اسلامی ایران از انقلاب تا حکومت نوشته علی ابوالخیر اندیشمند مصری از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد به گزارش خبرگزاری مهر کتاب «انقلاب اسلامی ایران از انقلاب تا حکومت» نوشته علی ابوالخیر اندیشمند مصری با نگاهی به پروژه مقاومت اسلامی و نقش ایران در معادجام جم ایام - آخرین پادشاه قاجار به روایت تصاویر
احمدشاه قاجار آخرین پادشاه قاجار بود وی در سال ۱۲۷۵ خورشیدی در تبریز متولد شد پدرش محمدعلیشاه و مادرش ملکه جهان تنها همسر عقدی محمدعلیشاه و نیز دختر کامران میرزا نایبالسلطنه فرزند ناصرالدینشاه بود احمدشاه پس از درگذشت پدربزرگش مظفرالدینشاه و با آغاز سلطنت پدرش به ولاجام جم ایام - عاملان رژیم پهلوی هم به جمهوری اسلامی رای دادند
عاملان رژیم پهلوی در رفراندوم جمهوری اسلامی که در 12 فرودین 58 برگزار شد شرکت کردند زندان قصر یکی از حوزههای رأیگیری بود و زندانیان در رفراندوم شرکت کردند از جمله شرکتکنندگان در رأیگیری زندانها عاملان رژیم سلطنتی بودند امیرعباس هویدا نخستوزیری کهجام جم ایام - انقلاب روی جلد مجلات/ عکس
مرور تصاویر روی جلد برخی از نشریات بجبوحه انقلاب تصویری از مواضع سردبیران و مسئولان آن نشریات را در ذهن خواننده ترسیم میکند تصویری که با عکسهای تهیهشده از جلد این نشریات وضوح بیشتری پیدا کرده است 1- فردوسی هفتهنامۀ فردوسی از مشهورترین نشریات دورۀ پهلوی است که با مدیجام جم ایام - پول های بادآورده ای که باد برد
حاکمان سلسله پهلوی و بویژه پهلوی دوم در کنار مفاسد سیاسی و اخلاقی به مفاسد مالی و اقتصادی نیز آلوده بودند و در این مسیر گوی سبقت را از حاکمان مستبد و فاسد جهان ربودند بی تردید حجم انبوه ثروت بی حساب خاندان پهلوی و بخصوص محمدرضا پهلوی حاصل دسترنج و یا هوش و ابتکار وی نبود بلکهجام جم ایام - 400 هزار دلار هدیه به رسمیت شناختن اسرائیل
آغاز روابط رسمی ایرانِ شاهنشاهی با رژیم صهیونیستی هنگامی بود که دولت ساعد مراغهای در 23 اسفند 1328 کشوری به نام اسرائیل را به صورت دوفاکتو غیررسمی به رسمیت شناخت و کنسولگری خود در بیتالمقدس را دایر کرد این به رسمیت شناختن به نقل از ویلیام شوکراس نویسنده انگلیسی با پردجام جم ایام - نخستین عکس از تصادف در تبریز/ عکس
محله اهراب تبریز 1330 شمسی منبع سایت پارسینه دوشنبه 27 بهمن 1393 ساعت 09 13جام جم ایام - قبرستان شهدای جنگ چالداران / عکس
قبرستان شهدای ﺟﻨﮓ ﭼﺎﻟﺪﺭاﻥ ﺩﺭ کﻨﺎﺭ ﺁﺭاﻣﮕﺎﻩ ﺷیﺦ ﺻﻔی اﻟﺪیﻦ اﺭﺩﺑیﻠی و ﺷﺎﻩ اﺳﻤﺎﻋیﻞ اﻭﻝ ﺩﺭ اﺭﺩﺑیﻞ قرار دارد جنگ چالدران اولین جنگ میان ایران و عثمانی در دوره صفوی است که با وجود دلاوری های سپاهیان ایران نتیجه به نفع طرف مقابل تمام شد دوشنبه 27 بهمن 1393 ساعت 08 59جام جم ایام - شناسائی اسرائیل به مدد پول
پس از شناسائی دولت اسرائیل به طور " دو فاکتو " از طرف ایران دولت اسرائیل همه ماهه مبلغ دو میلیون تومان برای تبلیغ توسط آقایان گلشاییان و علی وثوق و احمد آرامش خرج میکند شماره 146 تاریخ 31 4 43 دبیر سپهری که معروف به همکاری با مقامات سفارت شوروی در ایران است به ی-
گوناگون
پربازدیدترینها