تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860364692
![نمایش مجدد: جام جم ایام - رژه تاریخی نیروی هوایی به روایت خاطره refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
جام جم ایام - رژه تاریخی نیروی هوایی به روایت خاطره
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
![](http://jamejamonline.ir/Media/Image/1393/02/28/635360223819853495_M.jpg)
دیدار همافران با امام خمینی(ره) در روز نوزدهم بهمن، به دنبال یکسری رخدادها و تلاشهایی صورت گرفته است که خود همافران در بطن آن بودهاند. این اقدام همافران باعث شد تا انقلاب مردمی 1357 ایران با شتاب بیشتری به سوی پیروزی گام بردارد.
روایت امام خمینی از کتاب «صحیفه نور»
تمجید امام از همافران در بهشت زهرا
همافران به اعتراضات خیابانی خود در کنار مردم تا ورود رهبر انقلاب به ایران ادامه دادند و همواره در صحنه بودند؛ تا آنجا که امام نیز در گوشهای از سخنان خود در بهشت زهرا از آنان یاد کرد: «و اما تشکر میکنم از این قشرهایی که متصل شدند به ملت. اینها آبروی خودشان را، آبروی کشورشان را، آبروی ملتشان را حفظ کردند. این درجه دارها، همافرها، افسرهای نیروی هوایی، اینها همه مورد تشکر و تمجید ما هستند و همینطور آنهایی که در اصفهان، در همدان و در سایر جاها اینها تکلیف شرعی، ملی، کشوری خودشان را دانستند و به ملت پیوستند و پیشتیبانی از نهضت اسلامی ملت را کردند، ما از آنها تشکر میکنیم...» (امام خمینی، صحیفهی نور، ج3، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیتا، ص 305)
ما میخواهیم شماها آزاد باشید
پس از اتمام رژه همافران حضرت امام در سخنانی خطاب به همافران و پرسنل نیروی هوایی فرمودند: «درود بر شما سربازان امام عصر-سلامالله علیه- همانطور که فریاد زدید تاکنون در خدمت طاغوت بودید، طاغوتی که تمام هستی ماها را ساقط کرد. طاغوتی که خزاین ما را تهی کرد. طاغوتی که ما را بردهی خارجیها کرد و از امروز در خدمت امام در خدمت امام عصر و در خدمت قرآن هستیم. قرآن هستیم. قرآن کریمی که سعادت همهی بشر را بیمه کرده است. قرآن کریمی که هرکس در زیر بیرق او واقع بشود، در دنیا و آخرت سعید است... ما از همهی شماها، روحانیت از شماها تشکر میکند. ما امیدواریم که با بههم پیوستگی بتوانیم این طاغوتها را تا آخر از بین ببریم و به جای او یک حکومت عدل اسلامی که مملکت ما برای خودمان باشد و همه چیز ما به دست خودمان باشد.
ما میخواهیم سرنوشت خود را خودمان تعیین کنیم نه سفارت آمریکا و شوروی... ما میخواهیم ارتش ما آزاد باشد. اسرائیل در آن تصرف نکند، آمریکا در آن تصرف نکند. درود بر شما که ترک کردید حکومت طاغوت را و به حکومت الله پیوستید. من امیدوارم سایر اشخاص که در آن خدمت هستند، آنها هم وظیفهی خودشان را بفهمند و به ملت بپیوندند. ما صلاح همهی شماها را میخواهیم. ما میخواهیم شماها آزاد باشید ما میخواهیم که مملکت را شما مستقل کنید و ما میخواهیم که دیگران، کسان دیگر، کسانی که میخواهند در شما تصرفی بکنند اینها نباشند. دست اجانب کوتاه باشد. خداوند نصرت به همه شما عنایت بکند. باید این نهضت را حفظ کنید تا انشاءالله آخر نقطه و نهایت که قیام یک حکومت عدل انسانی اسلامی است به جای یک حکومت طاغوتی.» (امام خمینی، صحیفهی نور، ج 3، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیتا، 256-257)
کتاب «کوثر»، موسسهی تنظیم و نشر آثار امام خمینی
دیدار همافران نیروی هوایی اصفهان با امام خمینی(ره)
«هنوز چند ساعتی از دیدار همافران و پرسنل نیروی هوایی پایگاههای تهران با امام نگذشته بود که پرسنل و همافران نیروی هوایی اصفهان نیز به دیدار امام شتافتند و با معظمله دیدار کردند. در این دیدار که ساعت پانزده و پانزده دقیقهی بعدازظهر در مدرسهی علوی صورت گرفت، ابتدا همافران و افسران پایگاههای نیروی هوایی اصفهان سرودی را قرائت کردند و سپس پیامی را به حضور امام ارائه دادند و امام را از انتقال سی فروند هواپیمای فانتوم به عربستان سعودی و اسرائیل آگاه کردند و سپس تقاضا کردند که با توجهات امام خمینی، هرچه زودتر موجبات آزادی پرسنل هوایی که در جریان ممانعت از انتقال هواپیماهای فوق و یا اعتراضاتشان علیه رژیم پهلوی دستگیر شدهاند فراهم شود.» (کوثر، ج 3، تهران، موسسهی تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1371، 330)
حضرت امام نیز در این دیدار ضمن تشکر از «سربازان امام زمان عج»، تاکید فرمودند: «اگر شما تا حال تحت سلطهی طاغوت بودید، امید است که از این به بعد زیر سایهی امام زمان(سلامالله) و از سربازان ایشان محسوب شوید. ما از اوضاع ایران متأسفیم. از اوضاع دولت کنونی ایران تاکنون، تاسفات زیاد است. اینها هر جنایتی داشتند، در حق ما کردند. از بزرگترین جنایات اینکه با ارتش آنقدر بدرفتاری کردند. تودهی ارتش، اسلامی بود و متوجه و متعهد است، لکن سرانی که بعضی از سرانی که در خدمت اجانب هستند آن استفادهها را بردند و از این مملکت رفتند و یا میروند و سایرین را محروم کردند. الان که شما به دامن ملت بازگشتید، ملت شما را با آغوش باز میپذیرد و ما سعی داریم که -از- شما انشاءالله در موقعی که حکومت عدل الهی پیدا شد، با کمال خوشی پذیرایی کنیم. خداوند تعالی شما را حفظ کند. ما از اینکه شما کوشش کردید در راه هدف ما، تشکر میکنیم.» (همان، 303-304)
روایت مقام معظم رهبری از سایت «http://khameneii.ir/fa/?p=2589»
نیروی هوائی و ارتش جمهوری اسلامی ایران امتحان خوبی به مردم دادند
مقام معظم رهبری نیز درباره همافران میفرمایند: «من فراموش نمیکنم؛ در خیابان ایران، نزدیک به مقر امام عزیز و عظیم و بزرگوار- این بندهی صالح خدا- آنجائی که آن روز دل همهی ایران در آنجا میتپید و همهی عاطفهها و روحها از سراسر کشور به آنجا پر میکشید؛ آنجائی که همهی مردمی که در سراسر دنیا از حادثهی ایران اندک خبری داشتند- همهی محافل سیاسی، همهی قدرتهای بزرگ، همهی دولتهای مستضعف، همهی روشنفکران، همهی علاقهمندان به اسلام، همهی انقلابیون عالم- متوجه بودند ببینند آنجا چه میگذرد؛ آن محلی که مخصوص تبلیغات مربوط به آن روزها بود؛ خبر دادن به مردم و توجیه ذهنهای مردم، که ما به آن میگفتیم دفتر تبلیغات، و بنده آنجا مشغول کار بودم، دیدم یک همهمهی فوقالعادهای است. نگاه کردم؛ از حیرت به یک حالتی دچار شدم که واقعاً در مقابل حوادث آن روز، از همهی حوادثی که تا آن روز بنده دیده بودم - یا از بیشتر آنها- حیرتانگیزتر بود. دیدم عدهی کثیری از پرسنل نظامی نیروی هوائی در گروههای منظم و صفکشیده، کارتهای شناسائیشان را در آوردند سر دست گرفتند و آشکارا و با شجاعت دارند به طرف بیت امام راهپیمائی میکنند.
همه عکس این را انتظار میبردند، همه غیر از این را تصور میکردند؛ خیال میکردند که نظامیها در مقابل مردم، در حساسترین لحظات و آخرین لحظات، خواهند ایستاد؛ اما حقیقت غیر از این بود و این برادران ملت و فرزندان ملت و بزرگشدگان آغوش ملت که جزو مردم بودند، معلوم بود که سرنوشتشان جز همکاری با مردم و قرار گرفتن در کنار مردم، چیز دیگری نخواهد بود. البته آن سران مزدور یا افراد پست و ضعیف و بیارزشی که نمیتوانستند قدر آغوش گرم مردم را بفهمند، یا مقاومت میکردند، یا میگریختند، یا کارشکنی میکردند، یا لااقل حضور پیدا نمیکردند؛ اما عناصر مؤمن و قاطع- این جوانها، این آگاهترها- دلشان با مردم بود. حالا از همه هم شجاعتر و گستاختر برادران نیروی هوائی بودند که آمده بودند حساسترین کار را انجام بدهند؛ یعنی آمده بودند در مقابل امامشان و رهبرشان رژه بروند، اعلام وفاداری کنند و بگویند فرمانده ما شما هستید. این حادثه به قدری عجیب و هیجانانگیز بود که اینها بیاختیار همه را به دنبال خودشان راه میانداختند.
من با عجله رفتم در مقر امام در دبستان علوی، که فاصلهی کوتاهی داشت با آنجائی که ما بودیم. آمادگیهائی به وجود آمد و امام عزیز ایستادند و این جوانها، این دلاورها، این سلحشورها آمدند در مقابل امام رژه رفتند و امام با همان ایمان و باوری که همیشه از اول شروع نهضت به مسئولیت خود و به نقش خود در ادارهی این انقلاب و این ملت داشتند، از اینها رژه گرفتند؛ آنها را نصیحت کردند، به آنها دل دادند، به آنها شجاعت دادند، پرچم آنها را امضا کردند؛ طوماری نوشته بودند، آن را تحویل گرفتند و برای آنها دعا کردند و آنها رفتند و این کمر دستگاه را شکست؛ دستگاه احساس کرد بیپشت و پناه شده. تنها امید آن نظامی که جز با سرنیزه و زور نمیتواند حکومت کند، چیست؟ جز نیروهای نظامی؟ به مردم که اتکائی نداشتند. اما نیروهای نظامی هم با این صراحت و با این قاطعیت در خدمت مردم قرار گرفتند و ما خدا را شکر میکنیم که نیروی هوائی و همهی ارتش جمهوری اسلامی ایران امتحان خوبی به مردم دادند.». بخشی از خطبههای نماز جمعهی تهران به امامت حضرت آیةاللَّه خامنهای 19/11/1363.
![](http://www.ibna.ir/images/docs/files/000216/nf00216855-1.jpg)
روایت آیتالله هاشمیرفسنجانی در کتاب « انقلاب و پیروزی»
رژه همافران، ارتش و وفاداری به امام خمینی
هاشمیرفسنجانی در کتاب خاطرات خود از روزهای انقلاب و رژه همافران در مقابل امام این چنین مینویسد: «نگرانی عمده ما در این روزها، مساله ارتش بود. مجموع اطلاعات جمعآوری شده نشان میداد که آمریکاییها و همچنین خود شاه نظرشان این است که ارتش به انقلاب و رهبری آن ضربهای بزند و با کودتای نظامی، کشور را در اختیار بگیرد.
نظر امام این بود که جمع کثیری از نیروهای ارتش به انقلاب وفادار و معتقدند و باید با انجام کارهایی، زمینه بروز این وفاداری را برای آنها به وجود آورد. خودشان هم در همان روز ورود به ایران پیامی برای ارتشیان صادر کردند و در آن با اشاره به اینکه از نظر ملت بزرگ ایران، شورای سلطنتی و مجلسین و دولت ناشی از آنها غیر قانونی و فاقد اعتبار ملی است تاکید نمودند: «چون ارتش از ملت و ملت از ارتش است و پشتیبانی هر یک از دیگری از وظایف ملی است، لازم است به احترام ملت و رای قاطع آن، ارتش، خود را از دولت غاصب(بختیار) بر کنار کند و این مطلب را اعلام کند.»
یکی از کارهایی که با همین هدف از طرف ما برنامهریزی و پیگیری شد، استفاده از اختلاف نظر موجود، در سطوح مختلف ارتش بود، تا به این وسیله بخشی از نیروهای مسلح جذب انقلاب شوند. در همین زمینه تلاش فشردهای شد تا اینکه گروهی از پرسنل نیروی هوایی (در تاریخ 19 بمهن 1357)، با آرایش نظامی رسمی به مدرسه علوی، محل اقامت امام آمدند و با ادای احترام نظامی، با امام بیعت و ابراز وفاداری کردند.
این اقدام بخشی از نیروی هوایی ارتش، که به خیال رژیم و آمریکا از وفادارترین و مطمئنترین نیروهای مسلح به رژیم بودند، برای آمریکا و رژیم شاه ضربه هولناکی بود. ناظران جهانی و داخلی بسیار به آن اهمیت دادند و بقایای رژیم در حال سقوط، تلاش کردند از تاثیرات شکننده آن بکاهند و اولین عکسالعمل آنها انکار واقعیت این حادثه، که انعکاس گستردهای در مطبوعات و در میان مردم داشت، بود به طوری که بلافاصله از سوی بختیار و سران ارتش، واقعیت این حادثه مورد تردید قرار گرفت و حتی عکس چاپ شده در روزنامه کیهان را مونتاژ و غیر واقعی اعلام کردند؛ هر چند که ادامه رفت و آمد همافران، به محل اقامت امام، آن هم با لباسهای رسمی، حقیقت را برای همگان روشن ساخت. این واقعه برای ما بسیار مهم بود.
من فکر میکنم این حرکت، کمر فرماندهان بالای ارتش و آنهایی را که میخواستند کودتا کنند، شکست. چون صحبتها این بود که کودتا از نیروی هوایی شروع میشود و حالا آنها میدیدند که مهمترین تکیهگاه آنها، به امام و انقلاب پیوسته است؛ البته انجام کودتا در آن موقعیت برای دولت بختیار هم مشکلساز بود، فکر نمیکنم بختیار و دولت او هم موافق کودتا بودند، چون این احتمال وجود داشت که نتایج چنین کودتایی، به زیان خود آنها نیز باشد.
الان درست یادم نیست که موضع دولت چه بود. به هر حال یکی از ثمرات آن مذاکرات و دیپلماسی پنهانی که آن روزها پیگیری میشد، همین بود که مانع ورود ارتش به میدان شدیم؛ البته قبل از آن هم خیلی کارها شده بود، به نحوی که وفاداری ارتش نسبت به رژیم به زیر سئوال رفته بود. به همین علت سران ارتش و حامیان خارجی آنها، برای صدور فرمان کودتا دستشان میلرزید.» صصص 177، 178 و 180 کتاب «انقلاب و پیروزی: کارنامه و خاطرات سالهای 1357 و 1358» علیاکبر هاشمی رفسنجانی، با تدوین عباس بشیری، زیر نظر محسن هاشمی، دفتر نشر معارف انقلاب، سال 1383
کتاب «خاطرات حجهالاسلام والمسلمین علیاکبر ناطقنوری»
رژه همافران در حضور امام خمینی
ناطقنوری در کتاب خاطراتش نیروی هوایی و دیدار با امام خمینی را به خوبی شرح داده است. وی مینویسد: «19 بهمن روزی است که نیروی هوایی به دیدار امام آمدند. گفته بودند همافران ابتدا با لباس شخصی میآیند، چون لباسهای فرم آنها داخل ساک بود. آنها به دبیرستان دخترانه علوی رفتند، آن جا لباسهایشان را عوض کردند. اونیفورم پوشیدند و به صورت رژه وارد مدرسهی علوی شدند. فرماندهشان آمد و به من و آقای عراقی گفت: «خواهش این همافران این است که اگر عکاسهای شما میخواهند عکس بگیرند از صورت ما نگیرند، چون شناسایی میشویم» و گفت: «برای ما مهم نیست که ما را بشناسند اما زن و بچهی ما را اذیت میکنند و برای ما خیلی سخت است که آنها را اذیت کنند؛ چنانچه میخواهید عکس بگیرید، از پشت سر بگیرید؛ لذا حاج مهدی عراقی به عکاسها دستور داد هیچ کس حق ندارد از جلو عکس بگیرد و باید از پشت سر عکس بگیرند.»
قبل از اینکه رژهی همافران را شروع کنند؛ فرمانده آنها با بلندگوی دستی درست مثل رژهی رسمی که در مقابل مقامات و فرمانده کل قوا میروند، به امام عنوان فرمانده کل قوا خطاب کرد و اجازه خواست همافران رژه را در پیشگاه فرمانده کل قوا آغاز کنند. رژهی اینها جلوی امام شروع شد در حالی که دولت بختیار با تشکیلاتش، هنوز هم وجود داشت، ما خودمان حیران بودیم که این جریان دیگر چیست؟ در داخل اتاق بیاختیار اشک شوق میریختیم. خود همافران در حین رژه اشک میریختند. شاید فیلم این رژه موجود باشد. این کار نیروی هوایی خیلی برای دولت بختیار گران تمام شد لذا دولت بختیار تصمیم گرفته بود که نیروی هوایی را بمباران کند و از طرف دولت بختیار به بازرگان گفته بودند، اطراف نیروی هوایی مردم هستند لذا شما به مردم بگویید پراکنده شوند، ما میخواهیم آنجا را بکوبیم و این برنامه آنها یک بی سیاستی بود؛ چون این خبر به مردم گفته شد، برعکس مردم بیشتر به طرف نیروی هوایی رفتند.» صص 187 و 188 (خاطرات حجت و السلام والمسلمین علیاکبر ناطق نوری، به کوشش مرتضی میردار،جلد اول، مرکز اسناد انقلاب اسلامی،چاپ سوم، سال1392)
روایت داود قاسمپور در کتاب «دهه سرنوشت ساز»
مبارزات همافران در آستانه انقلاب
داود قاسمپور نیز در کتاب «دههی سرنوشت ساز» مینویسد: «همافران از آغاز شدت گرفتن سیر انقلاب اسلامی، تحرکاتی کرده بودند و نارضایتی آنان و نیز همدلیهایشان با انقلابیون مشهود بود. آنان از پاییز 1357، در پایگاههای خود، علیه رژیم پهلوی تظاهرات و راهپیمایی و نسبت به عملکرد رژیم پهلوی اعتراض میکردند. در دی 1357، چند تظاهرات گسترده توسط آنان صورت گرفت و اخبار این تظاهرات بلافاصله در مطبوعات انعکاس پیدا کرد، ولی ستاد بزرگ ارتشتاران، همواره آن تظاهرات را تکذیب و اعلام میکرد که چنین تظاهراتی صورت نگرفته است، ولی با وجود این تکذیبها تظاهرات و راهپیمایی همافران همچنان تداوم داشت.» ص 196
«خانوادههای همافران دستگیر شده نیز با حضور در تظاهرات و راهپیماییها، خواستار آزادی دستگیر شدگان بودند. در روز شانزدهم بهمن ماه، گروهی از آنان در کانون وکلای دادگستری تجمع کردند و خواستار آزادی همافرانی شدند که دستگیر شده بودند. در این تحصن، علاوه بر خانوادههای همافران گروهی از مردم، از جمله کارکنان برخی نهادها و سازمانهای دولتی نیز شرکت داشتند.» صص 200-201
دیدار تاریخی امام خمینی با همافران و بستن پیمان وفاداری
«روز نوزدهم بهمنماه، اوج فعالیتهای انقلابی همافران و پرسنل نظامی نیروی هوایی بود. در آن روز، ساعت ده صبح، صدها تن از پرسنل نظامی نیروی هوایی و زمینی ارتش در حالیکه به لباس و یونیفورم نظامی ملبس بودند، به مدرسهی رفاه رفتند و با امام دیدار کردند. در این دیدار که همافران نیز همپای همهی نیروهای نظامی شرکت داشتند، مراسم ابراز وفاداری به امام به صورت رژه نظامی انجام گرفت. نیروها در حالیکه تصاویری از امام و مهندس بازرگان در دست داشتند و پلاکاردهایی با مضامین حمایت از امام حمل میکردند، شعار میدادند: «ما قطرهای از ارتش تو هستیم خمینی» با امام پیمان وفاداری بستند. عکاسهایی که در صحنه حضور داشتند، تصاویری از این صحنه تهیه کردند و بلافاصله فردای آن روز، عکسهای حضور پرسنل نظامی در حضور امام با لباس و یونیفورم نظامی در روزنامهها منتشر شد. بلافاصله بعد از انتشار آن عکسها، ارتش به تکذیب آن پرداخت و آن را جعلی و مونتاژ شده نامید.» صص 201-203 (قاسمپور، داود، دهه سرنوشتساز (12 بهمن 57 تا 22 بهمن 57)، تهران، چاپ دوم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1388، 204 منبع: خبرگزاری ایبنا 163
یکشنبه 19 بهمن 1393 ساعت 15:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
جام جم ایام - گیلان به روایت کارت پستالهای تاریخی
کتاب گیلان به روایت کارت پستالهای تاریخی با مقدمه ناصر فکوهی در فروشگاه مرکزی شهر کتاب رونمایی میشود گیلان به روایت کارت پستالهای تاریخی به همت حوزه هنری گیلان و توسط نشر فرهنگ ایلیا منتشر شده حدود ۱۰۰ کارت پستال تاریخی را دربرمیگیرد و به ۲ زبان فارسی و انجام جم ایام - روایت فرح از فرار شاه
ساعت دو بعدازظهر 26دی ماه بود که خبر فرار شاه از رادیو پخش شد فریاد شادمانی مردم ایران به هوا رفت چراغ اتومبیل ها روشن شد برف پاکن ها به رقص درآمدند بوق ها به راه افتاد و غلغله شهر های ایران را برداشت رخی عکس شاه را در اسکناس درشت پانصد تومانی و هزار تومانی سوراخ کرده بودندجام جم ایام - ترور ناکام بختیار به روایت رفیق دوست
در اخبار ۳۰ تیر ۱۳۵۹ آمده بود که گروهی به نام سپاه پاسداران اسلام به ترور شاپور بختیار اقدام کردند ماجرا از این قرار بود که مدتی بعد از پیروزی انقلاب شخصی به نام مهدی نژادتبریزی به محسن رفیقدوست مراجعه کرده و اعلام میکند که آماده است تا بختیار را از بین ببرد محسن رفجام جم ایام - بررسی جغرافیای تاریخی منطقه قفقاز
گروه جغرافیای تاریخی پژوهشکده تاریخ اسلام نشستی با عنوان جغرافیای تاریخی منطقه قفقاز روز چهارشنبه 17دی ماه با حضور دکتر بهرام امیراحمدیان برگزار خواهد کرد قلمرو جغرافیایی قفقاز با وسعتی حدود پانصد هزار کیلومتر مربع در شمال غربی فلات ایران و آنسوی رودهای کورا و ارس از مناطقروحانیت نیروی مهمی در تاریخ ماست/ جامعه شناسی تاریخی باید تأسیس شود - اخبار ایران و جهان |
داریوش رحمانیان روحانیت نیروی مهمی در تاریخ ماست جامعه شناسی تاریخی باید تأسیس شود شناسهٔ خبر 2473374 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۹ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها رحمانیان در نشست بررسی کتاب نظام ارباب غایب در ایران گفت درحوزه جامعه شناسی تاریخی ضعیف عمل می کنیم یکی از کجام جم ایام - مدرسه رفاه به روایت رجال تاثیرگذار انقلاب اسلامی
مدرسه رفاه به عنوان یکی از مهمترین پایگاههای اصلی روحانیون در تاریخ ایران ثبت شده است و امام خمینی ره پس از سالها تبعید در خارج از کشور برای مدت کوتاهی در مدرسه رفاه مستقر شدند با آنکه استقرار امام در این مدرسه چندان طول نکشید و مدرسه علوی جایگزین آن شد این مدرسه بهجام جم ایام - تهران در عصر قاجار به روایت آنتوان/ عکس
آنتوان سوروگین معروف به آنتوان خان عکاس ایرانی-گرجستانی زمان ناصرالدین شاه قاجار با مجموعه عکس هایش از مردم مکان ها آداب و رسوم مشاغل و خصوصا اقوام ایرانی در عین حال که یکی از نخستین عکاسان ایرانی است و به لحاظ هنری تصاویر درخوری به ثبت رسانده به لحاظ تاریخی دارای اهمیت و اجام جم ایام - رژه تانکهای روسی در شهر تبریز/ عکس
اشغال تبریز توسط روس ها - سپتامبر 1941 جنگ جهانی دوم 1275 سه شنبه 14 بهمن 1393 ساعت 08 59جام جم ایام - 12 بهمن به روایت ناطق نوری
علی اکبر ناطق نوری خاطراتی خواندنی از رویداهای روز 12 بهمن و ورود امام خمینی به میهن و حوادثی که خود شاهد و ناظر آن بوده دارد آنچه در پی می آید خلاصه ای از خاطرات وی از اتفاقات آن روز است من صبح روز 12 بهمن 1357 با ماشین پیکان آبی خود راه افتادم و جلوی بیمارستان امام خمینروایت اهالی چاپ از پیروزی انقلاب/۳ مادرم گفت مفتی نمیریها/ پادگان نیروی هوایی چگونه سقوط کرد؟
روایت اهالی چاپ از پیروزی انقلاب ۳مادرم گفت مفتی نمیریها پادگان نیروی هوایی چگونه سقوط کرد در آن روزها در خیابان تهراننو قدم به قدم سنگر ساخته شده بود و مردم روی پشتبامهای اطراف خیابان سنگر درست کرده بودند شایعه شده بود گارد ویژه بنا دارد امشب به پادگان نیروی هوایی حمله کندنیروی هوایی در سال 93 کارهای بزرگی انجام داد
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۹ جانشین فرمانده کل ارتش گفت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران در سال 93 کارهای بزرگی انجام داده است به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا امیر سرتیپ موسوی در حاشیه مراسم صبحگاه عمومی به مناسبت روز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درجام جم ایام - اقتصاد و امنیت دوره پهلوی به روایت عالیخانی
اقتصاد و امنیت مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر خاطرات دکتر علینقی عالیخانی به تصحح حسین دهباشی و به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتشر شد گفتگو با علینقی عالیخانی در خلال چندین جلسه گفتگو در سال 1388 در ویرجینای آمریکا روایت دست اولی از مشاهدات وی است دکتر علینقی عجام جم ایام - ماهیت احزاب دولتی شاه به روایت ساواک
برای ردیابی پدیدارهایی به نام حزب مردم حزب ملیون و حزب ایراننوین نمیتوان به اعماق تاریخ معاصر بازگشت و ریشههای آن را در سرآغاز آشنایی ایرانیان با فعالیت احزاب سیاسی جستجو کرد و نوعی استمرار مشروطهگری در آن دید این سه پدیده ریشه در بنیادها و مبانی سیاستورزهمزمان با ایامالله دهه فجر دوچرخهسواران نیروی هوایی ارتش وارد حرم مطهر امام (ره) شدند
همزمان با ایامالله دهه فجردوچرخهسواران نیروی هوایی ارتش وارد حرم مطهر امام ره شدندورزشکاران و دوچرخهسواران نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بهمناسبت دهه مبارک فجر مسیر ستاد نیروی هوایی تا حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را رکاب زدند به گزارش خبرگزاری فارس از جنوجام جم ایام - از شام تاریخی تا شام آخر الزمانی
جعل حدیث برای مناطق و شهرها انگیزه های مختلفی داشت در این میان فرهنگ دینی یهودی و مسیحی برای شام قداست ویژه ای قائل بود پس از اسلام شام یکی از مراکز مهاجرت شماری از صحابه و البته مرکز امویان شد جایگاه مهم شام در رتبه های بعد از شهرهایی چون مکه و مدینه و کوفه اقتضای آن داشجام جم ایام - آخرین روزهای شاه به روایت اردشیر زاهدی
اردشیر زاهدی داماد محمدرضا پهلوی که تا آخرین لحظات عمر شاه سابق ایران در کنار او بود در کتاب خاطرات خود" 25 سال در کنار پادشاه" به بیان وقایع آخرین هفته های عمر محمدرضا پرداخته است من 25 سال تمام به انحای مختلف در کنار شاه بودم من هم داماد شاه بودم و هم دوست صمیمی اجام جم ایام - دومین نوار مکالمه تاریخی شاه با علی امینی
دومین نوار مکالمه تلفنی محمدرضا شاه با علی امینی را در فایل صوتی بالا می توانید بشنوید در این مکالمه تاریخی جزئیات مشورت تلفنی شاه با علی امینی را می توانید بشنوید اهمیت این مکالمه که از شنود تلفنی ساواک ازخانه علی امینی درچهاردهم آبان ماه 1357 بدست آمده است درمورد افشاء دیدگ-
گوناگون
پربازدیدترینها