واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۲۲:۲۹ب.ظ)
افزايش توليد 30 درصدي سرم هاي درماني نسبت به سال 92، 20 درصد افزايش تحويل به وزارت بهداشت داشتيم و افزايش توليد نيز بيش از 30 درصد بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر محمد پور، معاون بخش جانوران سمي مؤسسه رازي، افزود: با بهره برداري از ساختمان جديد B1 ميتوانيم توليد سرم هاي درماني را براساس استانداردهاي جهاني و GMP به دوبرابر افزايش دهيم.
ايشان در ادامه افزود: يکي از برآوردهايي که ميتواند بسيار مهم باشد، توسعه و ارتقاي کيفيت پادزهرهاي مؤسسه است، که با صادر کردن 50 هزار ويال (آمپول)، ارزآوري قابل توجهي براي کشور و مؤسسه همراه خواهد داشت.
محمد پور در ادامه تصريح کرد: پادزهرها در بازار جهاني قيمت بالايي دارند و قيمت هر ويال حدود 400 تا 500 دلار است، ولي؛ ما به دليل کمک به بهداشت کشور که بخشي از وظايف ماست، اين فرآورده رابا يک دهم تا يک پانزدهم قيمت جهاني در اختيار وزارت بهداشت قرار ميدهيم.
عضو هيأت علمي مؤسسه رازي يادآور شد: با توجه به قيمتهاي ياد شده ميتوان روي صادرات اين فرآورده حساب باز کرد زيرا کشورهاي افغانستان، پاکستان و برخي از کشورهاي در حال توسعه خواستار محصولات ما هستند.
محمدپور در خصوص پيشينه بخش جانوران سمي مؤسسه رازي يادآور شد: از سال 1338 در مؤسسه رازي با تشکيل آزمايشگاهي به نام آزمايشگاه جانوران سمي توسط زنده ياد محمود لطيفي شناسايي مارهاي سمي آغاز شد.
ايشان با اشاره به انواع مارهاي خطرناک درايران گفت:6 نوع مار خطرناک در ايران وجود دارد. يک نوع آن مارکبري و 5 نوع آن افعي است که افعي دماوندي را زنده يادمحمود لطيفي شناسايي کرد که در جهان به نام ايشان (افعي لطيفي) معروف است، در سال 1340 سرم منووالان ضد مار گزيدگي تهيه شد و از سال 1348 پادزهر هگزا والان (که ضد سم 6 نوع مار است) توليد و وارد بازار شد.
محمد پور درادامه گفت: پس از توليد پادزهر مار، تحقيقات براي توليد پادزهر عقرب آغاز شد که دراين راه پژوهشهاي رضا فرزان پي راهگشا بود، و درسال 1351 دومين محصول بخش يعني سرم پلي والان ضد عقرب زدگي جهت تأمين نياز کشو توليد شد.
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: همواره در اين بخش با انجام طرحهاي تحقيقاتي جدي در زمينه ارتقاء کمي و کيفي سرم هاي درماني، نسبت به رشد کمي وکيفي سرم هاي درماني مارگزيدگي و عقرب زدگي اقدام شده است و هم اکنون بخش جانوران سمي و تهيه پادزهر با توليد بيش از 110 هزار آمپول از پادزهرهاي عقرب زدگي و مار گزيدگي به عنوان يکي از معتبرترين مراکز تحقيق و توليد پادزهر در خاورميانه شناخته ميشود.
محمد پور تصريح کرد: پادزهرهاي ضد مار گزيدگي و عقرب زدگي که در مؤسسه رازي توليد ميشود، از جمله فرآوردههاي استراتژيک محسوب ميشوند؛ زيرا از منبع ديگري نميتوان آن را تهيه کرد و حتماً بايد بومي و توليد داخل باشد و خوشبختانه به طور کامل نياز کشور از اين جهت تأمين ميشود، افزون بر اين، هر کشوري جانوران سمي خاص خود رادارد و پادزهر آن نيز خاص است که در صورت نبود اين صنعت و فرآوردههاي آن، مصدومين دچار مشکل خواهند شد.
اين محقق مؤسسه رازي در ادامه يار آورشد: با توجه به پيشينه طولاني اين صنعت در کشورمان، در پي ساليان گذشته فرآوردههايمان رابه کشورهاي اردن، عراق، تاجيکستان به صورت محدود صادر کردهايم؛ زيرا کشورهاي اطراف ما صنعت توليد پادزهر ندارند و از سوي ديگر جانوران سمي اين کشورها از نظر زيست محيطي به جانوران سمي ايران شباهت دارد، بنابراين پادزهرهاي ما توانايي درمان مصدومان آنها رادارد.
محمدپور تصريح کرد: در صورت راه اندازي ساختمان جديد و انطباق با استانداردهاي GMP، ميزان صادرات جهش قابل ملاحظه اياي خواهد داشت؛ زيرا نياز به اين فرآورده شديد است.
ايشان درخصوص فرآوردههاي جديد اظهار داشت: پادزهرهاي جديد در دست تحقيقات، پادزهر عنکبوت گزيدگي وپادزهر مارهاي دريايي است که به عنوان محصولات جديد ميتوان به سبد توليدات مؤسسه رازي افزود و روي صادرات آنها نيز کار کرد، همچنين آنتي توکسين ديفتري و کزار نيزبخشي از توليدات اين بخش است.
عضو هيأت علمي مؤسسه رازي يادآور شد: ميتوانيم 50 هزار آمپول پادزهر سرم ضد عقرب زدگي و مار گزيدگي و همين مقدار آنتي توکسين ها را به صورت صادرات داشته باشيم و از اين راه حدود 10 ميليون دلار ارزآوري داشته باشيم.
ايشان در پايان تصريح کرد: اگر بهره وري مانند بخش خصوصي بالا برود و امکانات و تجهيزات مناسب فراهم شود، مؤسسه رازي ميتواند ساليانه چندين ميليارد دلار ارزآوري داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]