واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین دستگاه فرآوری مکانیزه زعفران در مشهد رونمایی شد مشهد - ایرنا - برای نخستین بار در جهان دستگاه فرآوری(پرکنی و خشک کنی) مکانیزه گل زعفران و نیز کمباین برداشت ماش و لوبیا و کمباین برداشت وش پنبه روز چهارشنبه در حاشیه "همایش فناوریهای نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی" در مشهد رونمایی شد.
دبیر علمی نخستین همایش فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: دستگاه فرآوری گل زعفران و نیز کمباین برداشت ماش برای نخستین بار در جهان ساخته شده است.
دکتر "سعید ظریف نشاط" افزود: دستگاه فرآوری گل زعفران پس از 15 سال تلاش مستمر توسط مهندس "محمد ابریشمی فر" مبتکر و فعال این حوزه ساخته شده است.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: این مبتکر از یک دستگاه ساده شروع کرد و اینک سامانه مکانیزه پرکنی گل زعفران و خشک کن را ابداع و تکمیل کرده است.
وی افزود: این دستگاه شامل سه قسمت برش گل، جداکننده برگ و گل با استفاده از جریان باد و خشک کن است و از مرحله پرکنی کار جداسازی برگهای زعفران و خشک کردن آن را بدون نیاز به دست انجام می دهد.
ظریف نشاط گفت: سازنده این طرح با استفاده از تسهیلات حدود دو میلیارد و 800 میلیون ریال برای ساخت ابزاری هزینه کرده که کاملترین و کم خطاترین دستگاه در زمینه فرآوری گل زعفران است.
وی ادامه داد: این دستگاه عملا سرعت پرکنی زعفران را افزایش و آلودگیهای میکروبی را نیز به حد قابل توجهی کاهش می دهد.
خراسان رضوی 68 هکتار مزرعه زیر کشت زعفران بیش از 80 درصد زعفران ایران را تولید می کند.
دبیر علمی نخستین همایش فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی همچنین کمباین برداشت ماش را که برای لوبیا نیز قابل استفاده است دستگاه دیگری دانست که با اعتبار یک میلیارد ریال ساخته شده است.
وی گفت: تولید انبوه این دستگاه که برای نخستین بار در دنیا ساخته شده قابلیت برداشت محصول از وسعت پنج هزار مترمربع در ساعت را دارد و با تمهیداتی که در تنظیمات آن انجام شده برای برداشت لوبیا و نیز بوجاری غلات نیز قابل استفاده است.
دکتر ظریف نشاط قیمت این دستگاه را در مرحله تولید انبوه حدود 500 میلیون ریال عنوان کرد.
همچنین "کمباین برداشت وش پنبه" دستگاه دیگری اسن که امروز در مشهد رونمایی شد.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در این خصوص نیز گفت: این کمباین سه ردیفه بر اساس وضعیت مزارع ایران بومی سازی شده و هزینه ساخت نمونه آزمایشی آن سه میلیارد ریال با استفاده از تجهیزات و قطعات دست دوم است.
وی هزینه تولید انبوه این دستگاه را حدود پنج میلیارد ریال ذکر و بیان کرد: قیمت نمونه خارجی آن هم اینک هشت میلیارد ریال است اما متناسب با شرایط مزارع ایران نیست.
دبیر علمی نخستین همایش فناوری های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی افزود: ظرفیت برداشت این دستگاه نیم هکتار در ساعت می باشد و به صورت خودکششی طراحی شده است.
خراسان رضوی با دارا بودن ۳۰ هزار هکتار پنبه زار و تولید ۷۰ هزار تن پنبه رکوردار تولید و کشت پنبه در ایران است.
"همایش ملی فناوریهای نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی" با محورهای "کشاورزی دقیق و کاربرد سنسورها، مکانیزاسیون در مراحل برداشت و پس از آن، فناوریهای سورتینگ، بوجاری و خشک کنی محصولات، بسته بندی و انبارداری، فناوریهای نوین در کاهش ضایعات، تجاری سازی فناوریها و فیزیولوژی پس از برداشت" و ارائه 150 مقاله به مدت دو روز در مشهد ادامه دارد.
1906/1858
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]