تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831318348




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روستاگردی در خراسان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
روستاگردی در خراسان




سال‌ها پیش باید یک دوره کوتاه کاری را در جایی که حالا در استان خراسان شمالی است، می‌گذراندم.





سایت گوشه:

روستای درکِش:

محلی‌ها می‌گفتند قبلا اسم این روستا «دره‌کش» بوده. اهالی آنجا شاید برای سادگی تلفظ اش را بعد از مدتی تغییر داده‌اند. منطقه «درکِش» به شدت کوهستانی است. از کوه‌ که بالا بروی بین دره‌های بزرگ و کوچک چندین چشمه‌ آب خنک پیدا می‌شود. جنگل‌های درکِش و دره خالدار یکی از مسیرهای ثابت بعضی کوهنوردان و علاقه‌مندان به پیاده‌روی در این منطقه بود. روستا خودش وسط یک دره باشکوه است. با چشم‌اندازی غیرقابل وصف و پوشش گیاهی عظیم.

روستاییان با وجود راه‌های سخت بین تپه‌ها و راه‌های آسفالت‌نشده، از دشت و کوه گیاهان دارویی و خوراکی را می‌چیدند و در نوشیدنی و غذاهای محلی استفاده می‌کردند. برای هر دردی همیشه گیاهی بود که از دل و کمر کوه و دشت درکِش چیده شده باشد. آن زمان رودخانه بزرگ و خروشانی از کوه پایین می‌آمد و به روستا می‌رسید و آب تمیز و خنک‌اش برای کشاورزی استفاده می‌شد. شنید‌ه‌ام سیل و قطع درختان جنگل، تصویر روستا را در یکی دو سال اخیر به شدت تغییر داده.


ایران‌پیما؛ روستاگردی در خراسان



بیشتر کسانی که در این منطقه زندگی می‌کنند، کُرمانج هستند؛ کردهایی که گویش کُرمانجی دارند و دو تار می‌نوازند و وقتی با آن حزن می‌خوانند حتی اگر نفهمید چه می‌گویند درد را در صدایشان حس می‌کنید. آن زمان می‌گفتند، بیشتر کودکان و نوجوانان این منطقه یاد می‌گیرند آوازهای محلی کرمانجی را با دو تارشان بخوانند و بنوازند.

اینجا قبلا درباره یک گروه موسیقی به اسم کوات گفته بودیم که به همین گویش می‌خوانند. گروه موسیقی آساک، سه‌کینه را به کردی کرمانجی همین منطقه سرسبز و زیبا می‌خوانند:

روستای چِنِشت:


ایران‌پیما؛ روستاگردی در خراسان

پوشش زنان چنشت


کمی به سمت جنوب خراسان برویم. اسم این روستا را بر وزن بهشت، می‌دانند؛ هم در تلفظ و هم در جغرافیا. در این روستا آنقدر رنگ دیدم و سبزی مزارع و باغ‌های مختلف که بعد از مدتی فکر می‌کردم یک کارت پستال جلویم هست که از زاویه‌های مختلف تماشایش می‌کنم. چهار رودخانه خروشان در این روستا جریان دارد. همه جور گیاه خودرو در آن پیدا می‌شود و در مزرعه‌ها در کنار میوه‌های درختی، ذرت و ریواس هم می‌کارند. تابستان خنک و نسبتا سردی که در این روستا تجربه کردم، حرف محلی‌ها را در مورد زمستان سرد این منطقه ثابت می‌کرد. دو غار بزرگ دراین منطقه وجود دارد؛ غار چنشت و غار چهل چاه. روستایی‌ها می‌گفتند ظرف و ابزار ریسندگی مربوط به چند هزار سال پیش در این غارها پیدا شده. برای همین در دهه ۴۰ خورشیدی چندین باستان‌شناس غربی مدت‌ها روی این غارها تحقیق کرده‌اند.

چیز دیگری که دراین روستا دوست داشتم، توجه مردم به لباس‌پوشیدن و انتخاب پارچه بود. زن‌ها در آن زمان حتما لباس رنگی سبز و قرمز گلدار می‌پوشیند و مردها حتی در زمین‌های کشاورزی انگار باید یک رسم قدیمی را در نوع پوشش‌شان حتی با یک کلاه یا شال حفظ می‌کردند.

روستای بوژان:


ایران‌پیما؛ روستاگردی در خراسان

باغ سیب، بوژان


اعتراف می‌کنم که اول اسم نرم و لطیف این روستا، جذبم کرد و تا نزدیکی نیشابور رفتم. آن زمان گفته می‌شد خوش آب‌وهواترین روستای منطقه است. در دامن رشته کوه بینالود با آبشاری پرقدرت و درخت‌های فراوان گیلاس. بسیاری از مردم آن منطقه ساعت‌ها پیاده‌روی می‌کردند برای اینکه کنار آبشار بوژان بنشینند و چای بنوشند. باغ‌ها ومزرعه‌ها آن زمان پر بودند از محصولات کشاورزی اما گیلاس و آلبالوهای ترش و آلوهای آبدار را می‌شد بیرون از باغ‌ها کنار رود و در کوه‌ها پیدا کرد بر درختانی تنومند چندین ساله که عادت کرده بودند، رهگذران خودشان را با آن همه میوه آفتاب‌خورده راضی کنند. در بوژان برای اولین بار بلغور شیر خوردم و اسم و طعم‌اش تا چند سال بعد که آن را دوباره در یک جشنواره غذاهای محلی دیدم، در ذهنم ماند.

ساخت‌وساز در این روستا جوری است که همه چیز پلکانی به نظر می‌رسد. اگر در پاییز به این روستا می‌رفتیم و از فاصله‌ای دورتر آن را نگاه می‌کردیم، منظره‌ای بی‌نهایت زیبا پر از رنگ‌های پاییزی را در طبقه‌های مختلف می‌دیدیم.


ایران‌پیما؛ روستاگردی در خراسان



ایران‌پیما؛ روستاگردی در خراسان









تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن