واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهار پروژه کشاورزی در قاین، درمیان و سربیشه خراسان جنوبی افتتاح شد بیرجند - ایرنا -چهار پروژه خدماتی و زیر بنایی بخش کشاورزی در شهرستان های قاین، درمیان و سربیشه استان خراسان جنوبی در هشتمین روز از دهه مبارک فجر روز یکشنبه آغاز شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: افتتاح پروژه آبیاری تحت فشار در شهرستان درمیان با اعتبار 1071 میلیون ریال و سرمایه بخش خصوصی به میزان 687 میلیون ریال از جمله این پروژه ها است.
"هاشم ولی پور مطلق" افزود: استفاده صحیح از آب های موجود با استفاده از روش آبیاری تحت فشار تنها راه مبارزه با خشکسالی در استان است که این پروژه آن را دنبال می کند.
وی با بیان اینکه این پروژه در سطح 30 هکتار و با جمعیت برخوردار 50 نفر می باشد، گفت: از مهمترین مزایای طرح، افزایش راندمان آبیاری به میزان 70 درصد در روش بارانی و به میزان 90 درصد در روش قطره ای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی است.
ولی پور افزود: فقدان تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاک ها و کشت ها در فصول مختلف زراعی، تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و بی نیازی به زهکشی مزرعه، افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک، بی نیازی به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، قابل استفاده برای تمام گیاهان، امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت از دیگر مزایای طرح است.
وی به پروژه دوم اشاره کرد و گفت: پروژه انتقال آب با لوله در شهرستان قاین با اعتبار یکهزار و 566 میلیون ریال اجرا شده که مبلغ 250میلیون ریال آن از محل ماده 180 و مابقی از محل اعتبارات ملی تامین و پرداخت شده است.
ولی پور افزود: برای اجرای پروژه چهار هزار و 800 متر لوله گذاری شده که 11 نفر از مزایای آن برخوردار و برای چهار نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد شد.
وی در ادامه به افتتاح پروژه پروار بندی دام سبک در شهرستان سربیشه اشاره کرد و گفت: این پروژه با اعتبار 25 هزار میلیون ریال تسهیلات بانکی و مبلغ دو هزار و 500 میلیون ریال سرمایه بخش خصوصی به بهره برداری رسیده است.
ولی پور افزود: اصلاح روشهای تغذیه دام، افزایش تولید گوشت، ایجاد تعادل نسبی بین دام و مرتع، افزایش راندمان تولید، کوتاه کردن دست دلالان و نیز کمک به افزایش درآمد خانوار از مزایای اجرای طرح است.
وی همچنین گفت: پروژه برای 20 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و 15 خانوار بهره بردار دارد.
ولی پور در ادامه به پروژه چهارم اشاره کرد و اظهار داشت: طرح آبیاری تحت فشار در دشت خوشاب شهرستان سربیشه با اعتبار هزار و 300 میلیون ریال و سرمایه بخش خصوصی 680 میلیون ریال به بهره برداری رسید.
وی گفت: یکنواختی پخش آب در زمینهای ناهمگن، امکان آبیاری در اراضی ناهموار و شیبدار، انجام آبیاری های سبک یا سنگین، تسهیل در خودکار شدن آبیاری، امکان پخش همزمان کود و سم به همراه آب، نیاز کمتر به نیروی انسانی و کارگر و نیز تغییر وضعیت هوا (جلوگیری از سرمازدگی و گرمازدگی)، از مهمترین مزایای آبیاری تحت فشار است.
به گفته ولی پور، این پروژه در سطح 24 هکتار و با جمعیت برخوردار 240 نفر ایجاد شده است.6121 /6054
19/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]