واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۵۸ب.ظ)
ستاد مقابله با گرد و خاک با حضور ابتکار معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر تامين حق آبه هاي تالاب هاي هورالعظيم و شادگان در استان خوزستان گفت: وزارت نيرو مکلف به تامين اين حق آبه است و وزارت نفت نيز بايد اجازه ورود آب به حوضچه هاي تالاب هورالعظيم را صادر کند.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه ابتکار در نشست اعضاي ستاد استاني مقابله با گرد و خاک و شوراي هماهنگي مديريت بحران خوزستان که در سالن شهيد هاشمي استانداري خوزستان برگزار شد افزود: شناخت مشکل گرد و غبارها بايد مبتني بر دادههاي علمي و اطلاعاتي باشد که بتوان به آن استناد کرد.
وي اضافه کرد: در حل مشکل گرد و خاکهاي خوزستان ميتوان از تجربههاي ديگر کشورها نيز که تاکنون با چنين مشکلي مواجه بودهاند استفاده کرد.
ابتکار خشکسالي هاي اخير را عامل تشديد گرد و خاکها در خوزستان دانست و گفت: مساله گرد و خاکها يکي از مشکلاتي است که چندين استان کشور با آن درگيرند و دولت نيز مصمم است با ارائه راهکارهايي به کاهش اثرات اين پديده در زندگي مردم کمک کند.
وي با اشاره به طرح انتقال بهشت آباد گفت: در شوراي عالي آب کشور هم با انتقال بين حوضه اي آب مخالفت شده و اين را به صلاح حوضههاي آبي نميدانند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست کشور با تاکيد بر ضرورت اصلاح الگوي کشاورزي اظهار کرد: در زمان حاضر مصرف آب در بخش کشاورزي بسيار زياد بوده و در مقابل بهره وري آن کم است.
ابتکار يادآوري کرد: در بازديدهاي هوايي امروز از کانونهاي بحران خوزستان مشاهده شد که قسمتهاي جنوب و جنوب غرب استان که به طور عموم اراضي ديم هستند خشک شده که اين به دليل کاهش بارندگيهاست.
وي گفت: با تشديد گرد و خاکها در خوزستان دولت نيز چندين نشست تشکيل داده تا بتواند راهکارهاي عملي براي حل اين مشکل ارائه دهد.
ابتکار با اشاره به برخي مصوبات روز يکشنبه نشست هيات دولت افزود: در اين زمينه دولت به گونه اي برنامه ريزي کرده تا با اقدامهاي کوتاه مدت در مدت باقي مانده امسال و سال آينده بتوان بخشي از مشکلات را حل کرد.
وي توضيح داد: در اين چارچوب جدولي از سوي دولت پيش بيني شده تا اعتباراتي را براي اجراي برخي اقدامهاي فوري براي کاهش اثرات گرد و خاکها اختصاص دهد.
وي افزود: سازمان هواشناسي مکلف است نسبت به شناسايي و اولويت بندي کانونهاي بحران زاي گرد و خاک در خوزستان اقدام و اطلاع رساني لازم را بموقع به مردم انجام دهد.
ابتکار ادامه داد: در اين زمينه وزارت امور خارجه هم مکلف شده با هماهنگيهاي لازم با کشورهاي همسايه زمينه مذاکرات براي حل مشکل گرد و غبارها را فراهم کند.
وي گفت: سازمان جنگلها نيز مکلف شده اقدامهاي لازم شامل مالچ پاشي و نهالکاري را در 30 هزار هکتار از اراضي بياباني خوزستان که کانونهاي بحران زا هستند انجام دهد.
ابتکار افزود: وزارت نفت هم در محلهايي که ناشي از فعاليتهاي نفتي است مکلف است عمليات تثبيت شنها را انجام دهد.
معاون رييس جمهوري با اشاره به اقدامهاي تکميلي تصويب شده در نشست هيات دولت براي مقابله با گرد و خاکهاي اخير در خوزستان گفت: در اين خصوص مقرر شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نسبت به تجهيز آزمايشگاهها و بيمارستانها اقدامهاي لازم را انجام دهد.
وي اظهار کرد: تمام اين اقدامها با نظارت استانداري خوزستان انجام ميشود و دستگاههاي مربوطه بايد گزارش اقدامهاي خود را به نماينده عالي دولت در استان ارائه دهند.
ابتکار گفت: با توجه به تغييرات اندکي که در بسته پيشنهادي دولت براي حل مشکل انجام شده اين پيشنهادها تا روز شنبه به طور کامل ابلاغ ميشود.
طي 20 روز گذشته بروز پديده ريزگردهاي ناشي از گرد و خاک زندگي بيشتر ساکنان استان خوزستان و از جمله کلانشهر اهواز را مختل کرد.
اين پديده مدارس 12 شهرستان استان خوزستان را در سه روز متوالي تعطيل کرد و در يک روز نيز ادارات اين شهرستانها تعطيل شدند.
وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي هفته گذشته از سوي هيات دولت براي بررسي علل و عوامل اين ريزگردها به استان خوزستان سفر کرد و گزارش کاملي از آن روز يکشنبه هفته جاري تقديم هيات دولت کرد.
هيات دولت نيز در نشست روز يکشنبه خود تصميماتي در زمينه مقابله با اين پديده اتخاذ کردو سه شنبه رييس سازمان محيط زيست کشور به استان خوزستان سفر کرده تا مردم استان را در جريان اين تصميمات قرار دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]