واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پوشش نماد و ویترین فرهنگی فردی و اجتماعی است قم - ایرنا-پژوهشگر حوزه دین پژوهی پوشش را نماد و ویترین فرهنگ فردی و اجتماعی نامید و بر اهتمام متون دینی به رنگ پوشش انسان تاکید کرد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، حجت الاسلام "حسین مرادی دولت آبادی " در نشست علمی بازشناسی رنگ پوشش در الگوی اسلامی –ایرانی پیشرفت اظهار داشت: توجه به جایگاه پوشش در چینه پیشرفت، پاسخ به درخواست فرهیختگان و نخبگان، کاربردی نمودن مفاهیم دینی و لزوم ترسیم الگوی اسلامی در مقوله رنگ پوشش را از ضرورت هایی است که باعث شد این پژوهش انجام شود.
وی ، کمک به متولیان فرهنگی جامعه، تولید و پیشبرد علم، اثبات اهتمام دین به این قبیل امور اجتماعی و تغییرنگرش برخی افراد لائیک وسکولار را از اهداف خویش در نوشتن این مقاله علمی پژوهشی ذکر کرد.
مرادی دولت آبادی از جمع آوری و تحلیل حدود 70 آیه از قرآن کریم و 600 حدیث از متون روایی تشیع و اهل سنت و مطالعات تطبیقی آن خبر داد وگفت: از مجموع یکهزار و500 فیش نوشته شده بیش از300 فیش به نوعی در این نوشتار استفاده شده است ضمن اینکه چهار مقاله علمی همسو از جمله تاثیر پوشش های رنگی در سلامت جسم و جان و همچنین پوشش های رنگی در سبک زندگی اسلامی نیز ره آورد این مطالعات بوده است.
مشاور مدیر مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه در ادامه نشست ،پژوهش حاضر را دارای نوآوری و مقوله ای با رویکرد تولید علم برشمرد و بر استفاده از نتایج نشست علمی در ترسیم الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت تاکید کرد.
این فارغ التحصیل رشته علوم حدیث حوزه سپس به تشریح محتوایی پژوهش پرداخت و ضمن ذکر آیات و روایات متعدد اهتمام ویژه نصوص دینی به مقوله پوشش و رنگ آن را اثبات نمود و پوشش های زرد، سبز، قرمز، آبی را مورد بررسی قرآنی و روایی قرار داده و سپس به جرح و تعدیل و رفع تعارض روایات در برخی رنگ های خاص نمود.
وی با ذکر برخی خواص درمانی و روانشناسی رنگ ها به تطبیق دستاوردهای دانش بشری با متون دینی پرداخت و ضمن انطباق این علوم چگونگی و جایگاه استفاده صحیح از هر رنگ بویژه در پوشش را تشریح کرد.
دراین نشست که به دبیری حجت الاسلام علوی نژاد برگزار شد، حجت الاسلام صهیب تقوی از اساتید و پژوهشگران علوم حدیث به عنوان ناقد ضمن برشمردن نقاط قوت پژوهش به نوآوری آن اشاره و تحقیق در این مقولات را نیاز روز جامعه برشمرد. وی جامعیت استفاده از متون دینی و همچنین دستاوردهای علوم بشری و انطباق آن و نیز ذکر نمونه های کاربردی و ارایه مدل واره مناسب را از در مقاله بسیار خوب ارزیابی کرد و لزوم ساختاری پویاتر، دسته بندی شکیل تر منابع و جداسازی منابع مطالعاتی، و توازن بخش های مختلف پژوهش جهت سهولت دسترسی به محتوای آن را مورد نقادی و تاکید قرار داد.
این نشست علمی پژوهشی با همکاری مشترک مرکز تخصصی علوم حدیث، انجمن علمی حدیث حوزه و دبیرخانه حوزوی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شد. ک/1
7146/ 6133/
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]