واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل راه و شهرسازی فارس: برخی افراد پشت فرمان خودرو از جنس آدمی به جنس آهنی تبدیل می شوند شیراز- ایرنا- مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس با انتقاد از ضعف فرهنگی برخی رانندگان خودروها در زمینه احترام به حقوق انسان ها گفت: برخی افراد زمانی که پشت فرمان خودرو می نشینند از جنس آدمی و آدمیزاد به جنس آهنی تبدیل می شوند و حرمت سایر شهروندان جامعه را نادیده می گیرند.
![برخی افراد پشت فرمان خودرو از جنس آدمی به جنس آهنی تبدیل می شوند](http://img7.irna.ir/1393/13931129/81511254/81511254-6283644.jpg)
به گزارش ایرنا هوشنگ عشایری ، چهارشنبه در آیین گشایش هشتمین دفتر استانی تشکل غیردولتی "جمعیت طرفداران ایمنی راه ها" در شیراز افزود: با وجود تاکید تعالیم دینی بر رعایت قانون و اخلاق، برخی رانندگان در رفتارهای اجتماعی به این موضوع توجه نمی کنند، از این رو باید فرهنگسازی و آموزش در این حوزه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: با وجود این که قانون به صراحت حق تقدم عبور برای خودروها را مشخص کرده است، شیوه رانندگی برخی افراد به گونه ای است که جاده را به عنوان پیست رالی و مسابقه اتومبیلرانی تجسم می کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس گفت: در چنین شرایطی، برخی رانندگان می کوشند که به هر شیوه ای از یکدیگر سبقت بگیرند تا از قافله عقب نیفتند و این در حالی است که اساس کار این گروه از رانندگان در مغایرت با قانون و مقررات راهنمایی و رانندگی است.
عشایری اظهار کرد: در بررسی موضوع ایمنی تردد در جاده ها، پنج عامل آموزش، اعمال قانون، امداد و نجات، مهندسی ترافیک و ایمنی به لحاظ ساخت خودرو، ارزیابی، ترغیب و تشویق افراد با رفتار صحیح رانندگی اهمیت دارد که سه عامل از این مولفه ها به حوزه انسانی، اجتماعی و رفتارهای روزانه انسان ها وابسته است.
وی ادامه داد: باید با بهره گیری از ظرفیت تاثیرگذاری هنرمندان، ورزشکاران و پیشکسوتان برای فرهنگسازی رفتار منطبق با قانون در حوزه رانندگی و رعایت اخلاق و حرمت انسان ها را بیش از پیش به جامعه یادآوری کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس با استقبال از آغاز فعالیت دفتر تشکل غیردولتی "جمعیت طرفداران ایمنی راه ها" در استان فارس، ابراز امیدواری کرد که فعالیت های این تشکل مردم نهاد در کنار تلاش سایر مجموعه های مسوول، به کاهش تلفات ناشی از سوانح رانندگی منجر شود.
عشایری با بیان این که امروز هدفگذاری برخی کشورها برای رسیدن به آمار صفر کشته در سوانح جاده ای است، اظهار کرد: بر اساس قانون، باید سالانه 10 درصد از آمار تلفات سوانح رانندگی در کشور کاسته شود و امیدواریم فعالیت سازمان های مردم نهاد به تحقق این امر کمک کند.
احمد خواست خدایی مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان فارس نیز در این آیین با حمایت از فعالیت تشکل های مردم نهاد در حوزه فرهنگسازی حمل و نقل و ایمنی راه ها، ابراز امیدواری کرد که همکاری بخش های دولتی و تشکل های مردمی زمینه ساز تحول در این حوزه ها باشد.
دوستعلی قاسمی عضو هیات مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راه ها و مدیر امور استان های این تشکل غیردولتی نیز در این آیین با بیان این که شمار تلفات جاده ای در کشور سال گذشته به 18 هزار نفر کاهش یافت، گفت: باید با فرهنگسازی میان مردم تلاش کرد که ایمنی راه ها به دغدغه همه افراد جامعه از جمله مسوولان سه قوه تبدیل شود و با بهره گیری از ظرفیت مردم می توان به نتایج مثبت در این عرصه امیدوار بود.
دفتر جمعیت طرفداران ایمنی راه ها در استان فارس، هشتمین دفتر استانی این تشکل غیردولتی در کشور محسوب می شود.
جمعیت طرفداران ایمنی راه ها سال 1386به همت جمعی از پیشکسوتان و دست اندرکاران حمل و نقل، راهداری و ایمنی در خانه حمل و نقل و به عنوان یک نهاد مردمی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی و با هدف بهبود وضعیت ایمنی تردد در راه ها و ارتقای فرهنگ ترافیکی کشور پایه گذاری و با سپری کردن مراحل قانونی در سال 1388 به ثبت رسید.
هر ساله هزاران نفر در جهان جان خود را بر اثر حوادث جاده ای از دست می دهند و کشورمان نیز یکی از رتبه های بالای مرگ و میر جاده ای را به خود اختصاص داده است. ک/2
2027 /6118
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]