واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اتفاق عجیبی که فقط در ایران می افتد تهران - ایرنا - به نوشته سایت خبری تابناک ،افزایش ها را فشار دولت بر مردم تلقی خواهند کرد، زمانی که قیمت جهانی فرآورده های نفتی کاهش یافته ما نیز باید آن را ارزان کنیم تا دست کم مردم را نسبت به خود بد بین نکنیم، زیرا انجام این گونه کار ها، باعث بدبینی نسبت به مسئولان خواهد شد.
با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، دولت بخشی از اعتبارات خود را برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از افزایش قیمت حامل های انرژی به دست می آورد؛ این کار تقریبا از سال 89 ـ که قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شد ـ هر ساله توسط دولت رعایت شده است.
به گزارش «تابناک»، سال گذشته، درآمدی که از فروش نفت برای هدفمند کردن یارانه ها در نظر گرفته شده بود، 48 هزار میلیارد تومان بود، ولی دولت با افزایش 38 درصدی حامل های انرژی، نتوانست به این میزان از درآمد ها دست پیدا کند و تنها در نیمه نخست سال گذشته، حدود 16 هزار میلیارد کسب کرد و پیش بینی می شود تا پایان سال این رقم به 32 هزار میلیارد تومان برسد.
در شرایطی که انتظار می رفت دولت برای رسیدن به 48 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش حامل های انرژی، بار دیگر قیمت سوخت را افزایش دهد، اعلام کرد هیچ برنامه ای برای افزایش دوباره حامل های انرژی ندارد. علاوه بر این، دولت اعلام نموده که شاید در سال آینده نیز قیمت حامل های انرژی افزایش نداشته باشد.
پیشنهادی هم که در لایحه بودجه سال 94 از سوی دولت به مجلس ارائه شده بود، نشان می داد، دولت برنامه ای برای افزایش قیمت سوخت در سال آینده ندارد؛ البته این را پیشتر بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت نیز گفته و اعلام کرده بود در سال 94 قیمت سوخت همانند سال 93 خواهد بود.
با وجود این، این لایحه در مجلس شورای اسلامی و در کمیسیون تلفیق بودجه، دستخوش تغییر شد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد افزایش 5 درصدی قیمت حامل های انرژی را دادند که نمایندگان عضو کمیسیون و پس از آن صحن علنی مجلس آن را تصویب کردند.
بنا بر این گزارش، در پی تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مبنی بر افزایش 5 درصدی قیمت فرآورده های نفتی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران مکلف شد، نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده های نفتی و تأمین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاه ها و زیرساخت های تأمین، ذخیره سازی و توزیع فرآورده اقدام کند.
بنابراین، منابع مورد نیاز از محل افزایش 5درصد به قیمت هر لیتر فرآورده های نفتی تأمین و پس از واریز به خزانه تا سقف پانزده هزار میلیارد (15. 000. 000. 000. 000) ریال به مصرف می رسد. این منابع جزو درآمد شرکت محسوب نمی شود و معاف از مالیات است.
با توجه به قیمت هر لیتر فر آورده های نفتی، در صورتی که قیمت فرآورده ها در سال آینده 5 درصد افزایش یابد، قیمت بنزین سهمیه ای 735، بنزین آزاد 1050 و قیمت گازوییل سهمیه ای و آزاد به ترتیب 157. 5 و 357. 5 تومان خواهد شد.
اما برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مصوبه اخیر را مغایر با قانون می دانند و به این مصوبه همکاران خود معترض هستند. این نمایندگان بر این باورند که امسال نباید قیمت حامل های انرژی افزایش پیدا می کرد و دلیلی برای این افزایش ها نیست.
محمد رضا پور ابراهیمی در این باره به تابناک گفت: زمانی که قیمت حامل های انرژی در تمام دنیا کاهش پیدا کرده، دلیلی وجود ندارد تا قیمت آن در ایران افزایش داشته باشد. امسال نفت ارزان شده است؛ بنابر این، باید قیمت فر آورده ای نفتی نیز کاهش داشته باشد.
محد باقری بناب، دیگر نماینده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: هرچند افزایش دوباره قیمت حامل های انرژی کم به زیان مردم است و مردم این افزایش ها را فشار دولت بر مردم تلقی خواهند کرد، زمانی که قیمت جهانی فرآورده های نفتی کاهش یافته ما نیز باید آن را ارزان کنیم تا دست کم مردم را نسبت به خود بد بین نکنیم، زیرا انجام این گونه کار ها، باعث بدبینی نسبت به مسئولان خواهد شد.
منبع / تابناک
اول **
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]