تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803862875




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سیاست جمهوری اسلامی ارتباط سالم با ملت ها و دولت های منطقه است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: سیاست جمهوری اسلامی ارتباط سالم با ملت ها و دولت های منطقه است قم- ایرنا- رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: سیاست ویژه جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب ،ایجاد ارتباط سالم با ملت ها و دولت های منطقه بوده است.


به گزارش ایرنا از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی روز سه شنبه در دیدار با جمعی از اصحاب رسانه کشور مصر در قم خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که منطقه با خطر بزرگ تفرقه مواجه شده، یک میل جدی برای تعامل میان ملت ها و دولت های اسلامی بویژه بین 2 کشور ایران و مصر ظهور یافته است.
وی با اشاره به اینکه زمینه برای ایجاد ارتباط هر از چند گاهی از سوی طرفین ایران و مصر به نحوی خودنمایی می کند، گفت: الازهر مصر در چارچوب تحرک منطقه ای، بر مبارزه با تکفیر و افراطی گری تمرکز کرده است و همه می دانند چنین مبارزه ای بدون حضور تمام کشورها بویژه جمهوری اسلامی ایران که نقش بسیار پررنگی در تحولات منطقه ای دارد امکان پذیر نیست و این همان میلی است که در طرف های ایرانی و مصری به چشم می خورد.
وی ادامه داد: ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، سیاست ویژه ایجاد ارتباط سالم با ملت ها و دولت های منطقه را برگزیده و اخیرا نیز این سیاست شدت یافته و به تدریج در یک میل جدی برای تعامل دولت ها ظهور یافته است.
مبلغی ؛ تفرقه را زمینه ساز ظهور خطرهای بزرگ برای امت اسلام دانست و گفت: تفرقه خطرهایی مانند رشد تکفیر، جنگ های داخلی، شکست مسلمانان، عقب ماندگی جهان اسلام و دور شدن از تمدن اسلامی را به دنبال دارد و ممکن است امت اسلامی را منهدم کند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس افزود: سیاست تعامل جدی با دولت ها اخیرا در ایران، قالب یک چارچوب نظری بیشتری را نسبت به گذشته به خود گرفته است به تعبیر دیگر، جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بر سیاست ایجاد رابطه سازنده تاکید می ورزید ولی آنچه امروزه به مثابه یک تحول ظهور یافته و به سمت جدی تر شدن پیش می رود محوری و کانونی تر شدن این سیاست است.
مبلغی گفت: جالب است که در پاره ای از کشورهای منطقه، سیاست تعامل با ایران نیز شکل گرفته و یا زمینه های آن پدید آمده است و اگر این فضا به درستی از سوی طرفین مدیریت و ابتکارات موثرتری از سوی آنها به کار گرفته شود ممکن است به توافق بر قدرمشترک های سیاسی منتهی شود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: بی گمان نمی توان گفت که کشورهای اسلامی اختلافات صد درصد با هم دارند به این معنا که می توان در شرایط پرمخاطره کنونی، قدر مشترک سیاسی را بین آنها در نظر گرفت و لباس توافق را بر تن آن پوشاند که در این زمینه حرکت هایی به سمت نتیجه گیری موثر به انجام برسد.
مبلغی یادآور شد: هر کدام از دولت های اسلامی می توانند از فرصت توافق قدر مشترک های سیاسی استفاده مثبت ببرند، اهمیت چنین راهبردی نیز کاهش اختلافات سیاسی، مذهبی و کنترل فضاهای پرخطر امت اسلامی است.
مبلغی در پاسخ به این سوال که " آیا تقریب بین دولت های سیاسی بر عهده سیاسیون است یا رجال دینی؟"، گفت: همه صاحبان نقش های اجتماعی باید در عرصه ورود پیدا کنند ولی شخص های مصلح نقش مهمتری در این زمینه دارند، هر چند نقش ویژه در ابن زمینه بر عهده دولت ها و سیاستمداران است که با گفت و گوی های سیاسی، وضع را تغییر دهند و خوشبختانه نوعی فهم اجتماعی - سیاسی، منطقه را فراگرفته است.
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: این باور امروز ایجاد شده است که اگر زبانه های آتش تکفیر و خشونت بلندتر و دامنه دارتر شود، وضعیت منطقه به سمت پیچیدگی ها و اوضاع خطرناک تری به پیش می رود، ما می توانیم از چنین فهم اجتماعی و سیاسی در منطقه برای توافق سیاسی هر چند به صورت تمرکز جهت دست یابی به حداقل هایی، استفاده کنیم.
وی یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران واجد استعدادهای مهم و جدی برای گفت و گو است و استعدادهایی نیز کمابیش در دولت های منطقه به چشم می خورد، البته ابتکارات نباید صرفا به صورت سیاسی دنبال شود بلکه ابتکارات علمایی و فرهنگی کشورها در قبال هم فرصت بزرگی است که لازم است انجام بپذیرد.
مبلغی گفت: همه می دانیم تفرقه به یک زمینه خاصی محدود نمانده است، بلکه سیاست، فرهنگ، دین و اقتصاد همه نیز در تیررس خطرهای تفرقه قرار گرفته اند و مشکل به صورتی شامل و جامع به سمت اسلام و پیامبر اسلام (ع) نشانه رفته است.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس الازهر مصر، خطاب به این روزنامه نگاران مصری گفت: وقتی در مصر بودم بسیاری از سوالات پیرامون این موضوع دور می زد که " با توجه به دعوت الازهر مصر از ایران برای حضور در کنفرانس بین المللی مبارزه با تکفیر، آیا امکان گشودن رابطه میان دو کشور وجود دارد؟" و رسانه ها و تحلیل گران نیز بر این باور بودند که این سفر می تواند نقش گشاینده در رابطه ایران و مصر داشته باشد.
مبلغی اظهار داشت: برخی تعبیرات در سخنان برگزار کنندگان کنفرانس مبارزه با تکفیر، ذهن ها را متوجه نوعی علاقه و رغبت برای ایجاد ارتباط بین الازهر مصر و حوزه های قم و نجف می کرد و این رغبت نیز در رویکرد رسانه های مصری ظهور خوبی یافته بود و الان نیز ادامه دارد و طبعا این رویکرد رسانه ای بدون وجود یک پیش زمینه سیاسی و دینی فراهم نشده است.
تعدادی از روزنامه نگاران و شخصیت های مصری با حضور در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در قم با احمد مبلغی رییس این مرکز دیدار کردند.
7401/ 6133//1358



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن