واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۱۷ق.ظ)
مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت: 11 ميليون جوان ايراني در آستانه ازدواج مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اينکه در حال حاضر 11 ميليون جوان در آستانه ازدواج در کشور قرار دارند، گفت: بخش قابل توجهي از آنها در حال گذراندن سنين مناسب ازدواج و باروري هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد اسماعيل مطلق در همايش تبيين سياستهاي کلي جمعيتي در راستاي افزايش نرخ باروري کلي مبتني بر سلامت مادر و کودک در معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي گيلان در خصوص «جمعيت، سلامت باروري چالشها و پيشنهادها بر اساس سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري» سخنراني کرد.
وي با بيان اينکه مهمترين تغيير و تحول جمعيتي در چند دهه اخير در کشورهاي درحالتوسعه، کاهش چشمگير باروري بوده است، گفت: عوامل اقتصادي و فرهنگي زيادي رفتار باروري را تحت تأثير قرار ميدهند.
مدير کل سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت تصريح کرد: اگر ميزان باروري جمعيت در کشوري زير 2.1 درصد باشد آن کشور با تهديد سلامت مواجه است، بنابراين وزارت بهداشت در برابر اين تهديد برنامههايي را طرحريزي کرده است.
مطلق با بيان اينکه در سال 62 ميزان نرخ باروري 6.8 گزارش شد، گفت: اکنون ميزان نرخ باروري کشور 1.8 است که تهديد سلامتي محسوب ميشود.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر 11 ميليون جوان در آستانه ازدواج در کشور قرار دارند، افزود: بخش قابلتوجهي از آنها در حال گذراندن سنين مناسب ازدواج و باروري هستند.
مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، ادامه داد: در بررسي دلايل و آثار افزايش سن ازدواج دختران روستايي، مهاجرت پسران به شهرها بهعنوان مهمترين عامل در بالا رفتن سن ازدواج دختران روستايي عنوانشده است.
مطلق از مهمترين آثار ازدواج را ايجاد مودت ميان زوجين خواند و گفت: تجربه همسر شدن و پسازآن پدر و مادر شدن نوعي کمال شخصيتي محسوب ميشود و فرد در اثر اين تجربهها ديگران را بخشي از خود احساس ميکند.
وي با اشاره به کاهش ازدواج در سالهاي 85 تا 92 گفت: متأسفانه در 9 ماهه سال 93 نيز ميزان ازدواج کاهش داشته است.
مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به کاهش نرخ باروري در کشور، گفت: بر اساس سرشماري سال 90 ميزان باروري در استان گيلان 1.3 گزارششده که کمتر از حد جايگزيني است.
مطلق با بيان اينکه روند طلاق از سال 85 تا 92 رو به افزايش است، گفت: ميزان طلاق در سال 92 نيز 152 هزار و 369 مورد گزارش شده است.
وي با بيان اينکه در سال 91 در هر ساعت 16 طلاق اتفاق افتاده است، گفت: اين رقم در سال 92 در هر ساعت به 18 مورد رسيده است که 80 درصد مطلقهها زير 30 سال سن دارند.
مدير کل سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، مشاورههاي سلامت باروري، بهبود امور مربوط به ازدواج و طلاق را از راههاي مؤثر در کاهش طلاق و افزايش ازدواج برشمرد.
مطلق با بيان اينکه سالانه 440 هزار فرصت فرزند آوري از دست ميرود، گفت: 410 هزار فرصت فرزند آوري در زنان ازدواجنکرده، 10 هزار فرصت بر اساس فوت همسر و 20 هزار فرصت بر اثر طلاق است.
وي در عين حال به عوارض تکفرزندي اشاره کرد و گفت: تکفرزندي داراي عوارض اجتماعي و رواني است که موجب بر هم خوردن توازن و تعادل نسلي، کمرنگ شدن همبستگي اجتماعي و... ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]