تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842170863




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خطر ائتلاف اصولگرایان با تندروها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "خطر" ائتلاف اصولگرایان با "تندروها" تهران - ایرنا - سایت خبری فرارو می نویسد :هر گاه صحبت از مانع وحدت در اردوگاه اصولگرایان است نام «جبهه پایداری» می درخشد. جبهه ای که برخی در جریان اصولگرایی با دست آن را پس می ‎زنند و با پا پیش می ‎کشند؛ البته به وقت نیاز و برپایه مصلحت سنجی به منظور تضمین پیروزی در رقابت با اصلاح طلبان. مصلحت سنجی که به نظر می رسد آینده جریان اصولگرایی را با مخاطراتی روبرو خواهد کرد.


«اصولگرایان از این فضای مبتذل – قدرت گرفت طیف پایداری - بیشترین آسیب را می خورند زیرا مجبور می شوند که از برخی اصول خود دست برداشته و به خواسته های افراطیون تن دهند.»
همکاری و تعامل با جبهه پایداری اما موضع واحد میان همه گروه‎های درون طیف سیاسی اصولگرا نیست. برخی افراد و گروه‎های شاخص اصولگرا معتقدند که از یک سو باید به دلیل تندروی‎های همیشگی پایداری‎ ها مرزبندی مشخص با آن ها داشت و به نوعی از اقدامات و رفتارهای آن ها تبری جست و از سوی دیگر به دلیل مانع تراشی‎های این جبهه برای ایجاد اجماع در این اردوگاه به خصوص در دو انتخابات گذشته مجلس برای همیشه روی نام آن خط قرمز کشید و از تکرار تجربه گذشته خودداری کرد.
بنابراین به نظر می رسد پایداری‎ ها در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی بار دیگر محل اختلاف جدی در جریان اصوگرایی هستند. اختلافی که دامنه آن گویا به جمع اصولگرایان شاخص مجلس کنونی نیز کشیده شده است.
در همین راستا درحالی که گفته می شود علی لاریجانی رییس مجلس مخالف استفاده از ظرفیت جبهه پایداری برای ایجاد وحدت میان اصولگرایان در انتخابات سال آینده مجلس است، محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس از ائتلاف با پایداری ها استقبال می ‎کند.
به تازگی برخی رسانه‎ ها مدعی شده اند که علی لاریجانی برای ایجاد وحدت و اجماع میان اصولگرایان در انتخابات آینده طرجی جدید ارایه داده است. این طرح جدید وحدت بدون جبهه پایداری است.
ریشه اختلاف میان علی لاریجانی و جبهه پایداری به مخالفت این جبهه به رهبری آیت الله مصباح یزدی، با ریاست لاریجانی بر مجلس شورای اسلامی برمی‎گردد.
بنابراین به نظر می رسد لاریجانی به دلیل همین اختلاف ها و البته آینده سیاسی اش تلاش می کند، اجازه ندهد وحدت در جریان اصولگرایی به همراه جبهه پایداری نهادینه شود.
با این حال محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری چندی که یکی از اصولگرایان تاثیر گذار مجلس است، چندی قبل مسیر وحدت اصولگرایان را امیدوارکننده ارزیابی کرد و تقسیم این جریان تندرو، کندرو، معتدل و... را تاکتیکی انتخاباتی برای ایجاد شکاف دانست.
وی ائتلاف با اصولگرایانی که تندرو خطاب می شوند را ممکن ولازم خواند تا نقشه اصلاح طلبان برای ائتلاف با اصولگرایان میانه رو را بی اثر کند.
به این ترتیب به نظر می رسد که دو عضو شاخص مجلس که اتفاقا هر دو در یک فراکسیون حضور دارند؛ فراکسیونی که در مجلس از اکثریت برخوردار است نسبت به تعامل با جبهه پایداری دو دیدگاه متفاوت دارند.
بنابراین وجود دو نگاه مختلف به این موضوع، فراکسیون رهروان ولایت را به عنوان مهم ترین و اثرگذار ترین فراکسیون مجلس به دو گروه حامیان ائتلاف با پایداری و مخالفان آن تقسیم می کند.
چرا که علی لاریجانی، رییس و محمد رضا باهنر نایب رییس مجلس در فراکسیون رهروان ولایت، هر کدام به نوبه خود طرفداران و همفکرانی در فراکسیون دارند که در بزنگاه‎هایی که نمونه اش در جلسه استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم دولت روحانی عیان شد مقابل یکدیگر صف‎بندی می ‎کنند و اجماع فراکسیونی را برهم می ‎زنند.
بر این اساس از هم اکنون وحدت میان اصولگرایان برپایه چنین اختلافی به جلو می رود وحدت بر پایه اصول و بدون تندروها یا وحدت برپایه مصلحت سنجی های انتخاباتی و با چشم بر گذشته جبهه پایداری بستند.
به اعتقاد من خطای استراتژیک اصلاح طلبان این است بر نیاز اصولگرایان به ائتلاف با تندرو ها تاکید کرده و این جریان را از پیش باخته انتخابات مجلس نشان دهند.
این همان رویکردی است که نایب رئیس فراکسیون اصولگران رهروان ولایت و از نزدیکان به علی لاریجانی آن را تایید می کند.
بهروز نعمتی، در گفت و گو با فرارو می گوید: «اصولگرایان در این مقطع زمانی نیاز دارند که به صورت جدی در راستای ایجاد وحدت بکوشند و با توجه به زمانی که تا انتخابات آتی باقی مانده است امیدواریم که به نتیجه مناسب دست یابیم.»
عضو هیات رییسه مجلس با رد گمانه زنی ها درباره مخالفت لاریجانی با رسیدن اصولگرایان به وحدت در کنار جبهه پایداری می گوید: فکر نمی کنم که آقای لاریجانی مخالف استفاده از ظرفیت های جبهه پایداری برای ایجاد وحدت در اردوگاه اصولگرایان برای انتحابات سال آینده باشند.
عضو فراکسیون رهروان با تاکید بر اینکه همه طیف های اصولگرا باید تلاش خود را کرده و با هم منطبق شوند، می گوید: تمامیت خواهی در این زمینه معنا ندارد و کسی نباید این نگاه را داشته باشد.
او در پاسخ به این سوال که اگر تندور ها بر مواضع خود اصرار کنند مساله وحدت در جریان اصولگرایی چطور پیش می رود نیز می گوید: با توجه به زمانی که باقی مانده است این مسایل را حل خواهیم کرد. لازم است که اختلاف نظر ها و تضارب آرا را کنار گذاشته و ایجاد همگرایی را در اولویت قرار دهیم.
به باور ناظران سیاسی اصولگرایان میانه روی که از مخالفان سرسخت جبهه پایداری محسوب می شوند و در سال های اخیر به کرات در برابر این جبهه صف‎آرایی کرده اند، اگر از هول رقیب در انتخابات آینده به دامن جبهه پایداری بیافتند، میان پیروزی در انتخابات مجلس یا خوشنامی اصولگرایی، پیروزی مصلحت اندیشانه را انتخاب کرده اند.
دورانی: ائتلاف با تندروها ساحت اصولگرایی را لکه دار می‎کند
نکته اینجا است که این مصلحت اندیشی نیز به نوبه خود محل اختلاف است. برخی از اصولگرایان بر این باورند که ائتلاف با افراطیون آینده جریان اصولگرایی را به خطر انداخته و این برای کسب اکثریت مجلس دهم، بهای گزافی است.
علی دورانی فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با فرارو به موقعیت حساس اصولگرایان اشاره کرده و می گوید: جریان اصولگرا بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری در موضع ضعف قرار دارد. اگرچه آن شکست بیش از توان اصلاح طلبان در نتیجه اختلاقات داخلی اصولگرایان بروز پیدا کرد اما به هر حال سبب شد که این جریان قدرت را از دست بدهد.
دورانی معتقد است: تجربیات دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا روشن کرده است که همیشه بعد از انتخابات ریاست جمهوری، جریان حاکم موفق می شود مجلس بعدی را نیز از آن خود کند لذا اکنون اصولگرایان باید همه توان خود را بکار گیرند تا با یک ائتلاف حداکثری در مجلس آتی کرسی های بیشتری را به دست آورند.
به گفته وی مشکل اصلی این جریان برای ائتلاف حداکثری، تصمیم گیری در خصوص طیف تندرو و افراطی موسوم به جبهه پایداری است.
دورانی می گوید: با توجه به اینکه پایداری چی ها تندروی هایی از جنس عصبیت و عصبانیت های سیاسی دارند این نگرانی وجود دارد که در ائتلاف اصولگرایی نیز سهمی بیش از پشتوانه عقیدتی و توانمندی های خود طلب کنند. این سهم خواهی حتما آینده جریان اصولگرا را به خطر می اندازد زیرا ائتلاف با افراطیون موجب بدنامی و لکه دار شدن ساحت اصولگرایی می شود.
این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه پیامدهای ائتلاف با جبهه پایداری ها دامن اصلاح طلبان را نیز می گیرد، می‎گوید: به اعتقاد من خطای استراتژیک اصلاح طلبان این است بر نیاز اصولگرایان به ائتلاف با تندرو ها تاکید کرده و این جریان را از پیش باخته انتخابات مجلس نشان دهند.
وی در پاسخ به این پرسش که تشریح وضعیت موجود اصولگرایان چگونه به جریان رقیب آسیب می زند، می‎گوید: تشریح این وضعیت اصولگرایان را از شکل گیری مجلسی شبیه مجلس ششم ترسانده و به صرافت می اندازد تا برای شکست نخوردن دست به هر کاری بزنند، این هر کاری همان هم کاسه شدن با پایداری ها است.
دورانی با طرح این سوال که اگر مجلس آتی به جای یک مجلس چند فراکسیونی با نسبت کوچکی از پایداری ها باشد بهتر است یا یک مجلس اصولگرای قوی با نسبت بالایی از پایداری، می‎گوید: روشن است که دود قوی کردن پایداری ها به چشم اصلاح طلبان و اعتدالیون نیز می رود.
به گفته او «اصولگرایان از این فضای مبتذل – قدرت گرفت طیف پایداری - بیشترین آسیب را می خورند زیرا مجبور می شوند که از برخی اصول خود دست برداشته و به خواسته های افراطیون تن دهند.»
دورانی معتقد است: «این طیف که تندوری هایی از جنس قبیله گرایی دارد، قواعد بازی را در ائتلاف نیز رعایت نخواهد کرد و با ترفندهای رسانه‎ای خود کلیت جریان اصولگرا را مورد تهدید قرار می دهد.»
منبع/فرارو
اول **



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن