واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ائتلاف با اصولگرایان به صلاح نیست تهران- ایرنا- «ائتلاف با اصولگرایان به صلاح نیست» عنوان سرمقاله روزنامه «مردم سالاری» به قلم «منصور فرزامی» است که در آن آمده است:گاهی برخی نظریه ها و پیشنهادها در نشست های خرد و کلان اصلاح طلبان حاکی از آن است که می توان با معتدلان اصولگرا، مقابل و مساوی نشست و در یک مسیر گام برداشت. از سوی دیگر در جمع اصولگرایان نیز گاهی از ائتلاف با اصلاح طلبان معتدل، سخن به میان می آید که اگر چه به ظاهر عاقلانه به نظر می رسد اما در روش و منش به موانعی برخواهد خورد که نشستن در سنگر موضع خود، بیشتر عقلانی است.
تجارب و حقایق تاریخی به ما می گوید که هیچ جامعه ای، نه در نحله های فکری و عقیدتی و نه در سلایق فرهنگی و اجتماعی، یکپارچه و هم نظر و همگن نبوده است. حتی در عصر نبی مکرم (ص) و حکومت عدل مولای متقیان علی (ع) هم به تنوع و تناقض و تضاد بسیار برمی خوریم. از طرفی کلام رسول خدا (ص) هم تصریح دارد مبنی بر این که امت من بعد از من به 73 فرقه منشعب می شود که تنها یک فرقه آن «ناحیه» است و به سرمنزل مقصود و فلاح می رسد.
بنابراین توقع از اینکه همه مثل هم فکر کنند، نه شدنی است و نه با نظام فکری و اجتماعی و نه حتی با نظام آفرینش همخوانی دارد چنان که خداوند قادر متعال نیز به استناد سوره مبارکه حجرات، مردم را از مرد و زن و تیره ها و قبایل آفریده است. تا یکدیگر را بشناسند و این تنوع هم ملاک برتری و امتیاز نیست و اگر امتیاز و قربت و تشخصی هست مربوط به تقواست. پس، این صراحت وحی الهی و آن کلام قابل تعمق مصطفوی، «مانیفست» عمل و تفکر و اعتقاد ماست و نباید توقع یکدستی و یکپارچگی را انتظار داشته باشیم. عدم پذیرش این حقایق یا ناشی از جهل است و یا حاکی از غرور و خودخواهی و حدناشناسی. بنابراین باید بپذیریم که جامعه ما هم به این تکثر و تنوع نیاز دارد و خود این تنوع سلایق، عامل تکامل بنیان های فکری است. حقیقت مسلمی که متاسفانه طیف اقتدارگرای جامعه ما حتی نمی خواهد در مخیله خود بگنجاند که دیگر اندیش هم به استناد قانون نوشته و نانوشته عرفی، حق حیات دارد و از حقوق مسلم اوست که درباره محیط زندگی خود نظر بدهد، راه حلی ارائه کند و در به گزینی منتخبان و منتخبات هم سهمی داشته باشد. اظهار نظر یکی از بزرگان اصولگرا که هم از هبه رحیمی سود برده و خود به صراحت معترف است و هم «نقش جدی در عملیات میدانی اردوگاه اصولگرایان دارد» گویای حقایق و واقعیات بسیاری است. حقایقی بی پرده مبنی بر اینکه ائتلاف با «پایداری» ها بر ائتلاف با اصلاح طلبان معتدل ترجیح دارد.
و عجیب اینکه به جای قانون بر طیف مقابل هشدار می دهد که چنین کند و چنان نباشد. نوع تلقی ای که در عین قلت رای، مسند اکثریت را می خواهد و می خواهد که همه قوا در قبضه قدرت او باشد و براساس خواسته اش، وظایف اجرایی جامعه، تعریف و تفسیر شود و کنز قدرت، بیش از مصالح نظام و منافع ملی، مطرح است اگر غیر از این بود نمی بایست در دولت نهم و دهم، سنگی به چاه می افتاد که هزاران عاقل تاکنون نتوانسته اند تا از چاه هدر رفتن منابع و تهاجم غرب زورگو و استثمارگر و اهل توطئه، بیرون بیاورند. چرا ؟ چون باور نکرده اند که تنوع سلایق و تقسیم قدرت به نفع بنیان های حکومت مردمی است و میدان دادن به سلایق مختلف در امر حکومت و باور تمامی جریان های سیاسی معقول می تواند به حاکمیت، مشروعیت بدهد و «اهل» بر مسند بنشیند و در عین حال، جریان تمامی امور اقتصادی جامعه با شفافیت تمام در معرض چشمان بیدار همه رسانه های مکتوب و مجازی، باشد. تا آنچه اتفاق افتاده دیگر تکرار نشود و هر روز تشت رسوایی سوء استفاده های میلیاردی منسوبان به دولت پاک از بام نیفتد.
و به همان دلایل بالا و بسیاری از دلایل نانوشته است که صاحب این نوشتار به فراخور درک خود، هیچگاه آرزو ندارد که اصلاح طلبان، حتی با اصولگرایان معتدل، به قصد ائتلاف به هم نزدیک شوند بلکه باید تفسیرها و نقد و تحلیل های خود را در زمینه های مختلف به جامعه عرضه کنند تا هر خریداری خواهان کالای مرغوب عرضه شده باشد. منوط به اینکه با ابزار مساوی، وارد میدان رقابت شوند و از حذف غیرقانونی و محدودیت های نامشروع، خبری نباشد. در چنین صورتی است که بدون تعلق به وابستگی های جناحی و حزبی، منافع ملی، مورد خطر قرار نمی گیرد و کیان انسان و کرامت وجودی آدمی محفوظ خواهد ماند و نیز اسلام و نظام اسلامی ما از منظر کاربردی، مورد توجه جامعه بیدار جهانی قرار خواهد گرفت.
منبع: مردم سالاری
اول**1368**
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]