واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تنظیم بودجه کلانشهرها با رویکرد اقتصاد مقاومتی تهران - روزنامه همشهری - 6475 - در طول سال های گذشته شهرهای بزرگ رشد قابل توجهی در بودجه را تجربه کرده اند. اما در سال گذشته وبا تأکید بر اقتصاد مقاومتی روند رشد بودجه کلانشهرهای کشور دچار تغییراتی شد.
در این میان نیز مدیریت شهری تهران با تأکید بر اقتصاد مقاومتی بودجه ای انضباطی را در دستور کار قرار داد و با رشد بودجه اندک سیاست اقتصاد مقاومتی را در پیش گرفت.
شهردار تهران هنگام تحویل بودجه94 به شورای اسلامی شهر تهران تحقق اقتصاد مقاومتی در مدیریت شهری را از طریق انعکاس مولفه های اقتصاد مقاومتی در مدیریت شهری، شامل ارتقای بهره وری، صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف دانست و افزود: با بسط عدالت اجتماعی، اصلاح نظام درآمدی، برنامه محوری، هوشمند سازی ، مدیریت دانش و جذب مشارکت حداکثری شهروندان در اداره امور شهر در تنظیم بودجه امکان پذیر خواهد بود.
محمدباقر قالیباف در تبیین اولویت های بودجه گفت: براساس اولویت های اساسی پیش بینی شده در بودجه سال 94، می توان گفت که شهرداری تهران اعتبارات مورد نیاز برای هزینه های پرسنلی شامل کسری اعتبار موجود به همراه رشد 14درصد ضریب پایه حقوق را پیش بینی کرده و افزایش بیش از 6برابری اعتبارات پیش بینی شده در سال جاری برای تسویه دیون پیمانکاران را براساس برنامه زمانبندی مشخص درنظر گرفته است.
در بررسی بودجه شهرهای بزرگ بدون در نظر گرفتن لایحه متمم بودجه از سال 90تاکنون نیز تهران در میان شهرهای بزرگ کشور کمترین میانگین رشد بودجه را داشته است. به گزارش همشهری، نهاد مدیریت شهری در شهرهای بزرگ کشور در طول 4سال گذشته میانگین رشد بالای 30درصد را تجربه کرده اند.
در میان نهادهای مدیریت شهری در کشور، بیشترین رشد بودجه در طول 4سال گذشته مربوط به شهر اصفهان است که بین سال های 90تا 91رشدی 112درصدی داشته است. کمترین رشد بودجه نیز مربوط به شهر تبریز است که برای سال آینده با رشد منفی 2درصد همراه بوده است.تهران در 4ساله گذشته نیز با میانگین رشد 20درصد کمترین میانگین رشد در میان شهرهای بزرگ را داشته و اصفهان نیز با رشد 58.75درصد بیشترین رشد بودجه در میان شهرهای کشور را به دست آورده است.
کمترین میانگین رشد در میان شهرهای بزرگ
تهران در میان شهرهای بزرگ کشور کمترین میانگین رشد در طول 4سال گذشته را داشته است. بیشترین میزان رشد بودجه تهران مربوط به سال 91 است که 24درصد رشد داشته است و کمترین رشد نیز مربوط به بودجه سال 94است که با 10درصد رشد، الگوی اقتصاد مقاومتی را محقق کرده است.
بودجه تهران در سال 90رقمی معادل 8هزار و 354میلیارد تومان بود. این رقم در لایحه بودجه شهرداری به شورای شهر ارائه شد و به تصویب شورای اسلامی شهر پایتخت رسید. یک سال بعد بودجه پایتخت رشدی 22درصدی داشت و در سال 91به 10هزار و 200میلیارد تومان رسید.
شهردار تهران برای سال 92 نیز رقم پیشنهادی بودجه را افزایش و طی لایحه ای بودجه 12هزار و 700میلیارد تومانی را برای اداره پایتخت ارائه داد. شهردار تهران این بودجه را بودجه ای واقعی برای اداره شهر دانست.قالیباف از افزایش بودجه پایتخت خبر داد و هنگام ارائه لایحه بودجه گفت: «با وجود شرایط اقتصادی دشوار، توجه به صرفه جویی در اولویت های بودجه ای قرار گرفته است و برنامه هایی که در بودجه گنجانده شده، اهم و فی الاهم شده است.»
برای سال 93نیز شهرداری تهران با افزایش 24 درصدی بودجه اداره پایتخت رقم بودجه شهر را به 15هزار و 845میلیارد تومان رساند و شهردار تهران نیز هنگام ارائه لایحه بودجه به شورای اسلامی شهر تهران اظهار کردکه «بودجه سال 93شهرداری تهران 67 درصد در حوزه سرمایه ای و 33 درصد نیز در حوزه نگهداشت و جاری پیشنهاد شده که به نظر می رسد عدد بسیار خوبی باشد.»
در بودجه سال 94نیز شهرداری تهران با رشدی 10درصدی کمترین میزان رشد در میان کلانشهرهای کشور را دارد و به تعبیر شهردار تهران، صرفا بخش هایی از بودجه تهران افزایش یافته که صرف فعالیت های اجرایی و برای افزایش حقوق کارکنان بوده است.
1625
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]