واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توکیو و سئول به قرارداد 10 ساله سوآپ ارزی پایان دادند پکن - ایرنا - مقام های اقتصادی کره جنوبی و ژاپن روز سه شنبه در گزارش های جداگانه ای اعلام کردند که قرارداد «سوآپ ارزی» سئول - توکیو را که 10 سال پیش منعقد شده بود، به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی دو کشور تمدید نمی کنند.
بانک مرکزی کره جنوبی در گزارش خود نوشت: قرارداد «سوآپ ارزی» دو کشور پس از اتمام مهلت آن در 23 فوریه - چهارم اسفند - تمدید نخواهد شد.
ارزش این قرارداد 10 میلیارد دلار بود.
قرارداد «سوآپ ارزی» ژاپن و کره جنوبی در سال 2001 میلادی و با هدف کمک به یکدیگر در بحران مالی امضا شده بود.
بر اساس این قرارداد، هر یک از دو کشور می تواند با ارز ملی خود از کشور دیگر تا سقف مشخص شده دلار بگیرد.
وزارت بازرگانی ژاپن نیز در اطلاعیه جداگانه ای موضوع تمدید نشدن این قرارداد را تایید کرد و نوشت: وزیران مرتبط با این قرارداد در 23 فوریه دیداری با یکدیگر خواهند داشت.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی از تمدید نشدن این قرارداد نوشت: مقامات ژاپن و کره جنوبی در سال های گذشته میزان و جزییات این توافق را بارها تغییر داده اند.
این خبرگزاری افزود: برای مثال به دنبال بحران اقتصادی در سال 2011 میلادی، سئول و توکیو سقف قرارداد سواپ ارزی خود را تا 70 میلیارد دلار افزایش داده اند.
سقف این قرارداد در سال های بعدی به دلیل بروز تنش های مرزی و اختلافات قدیمی بین دو کشور کاهش یافت.
با این حال، مقامات سئول و توکیو اعلام کردند: تمدید نشدن قرارداد سواپ ارزی به دلایل سیاسی نبوده و تابع عوامل اقتصادی و بازار است.
بانک مرکزی کره جنوبی اعلام کرد که علت اتخاذ چنین تصمیمی، وضعیت خوب ذخایر ارزی دو کشور است.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود، میزان ذخایر ارزی کره جنوبی تا پایان ماه ژانویه 2015 را 362 میلیارد دلار اعلام کرد.
«تارو آسو» وزیر بازرگانی ژاپن نیز ماه اکتبر سال گذشته میلادی اعلام کرده بود قرارداد سواپ ارزی تمدید نخواهد شد مگر در صورتی که دولت کره جنوبی درخواستی در این باره ارائه کند.
روابط ژاپن و کره جنوبی به پایین ترین حد خود در سال های اخیر رسیده است که علت آن موضوعات مربوط به دوران سلطه استعماری ژاپن بر شبه جزیره کره است.
کره جنوبی بارها از مقامات ژاپن خواسته تا به دلیل اقدامات این کشور در طول سلطه استعماری خود بر شبه جزیره کره بین سال های 1910 تا 1945 به ویژه در رابطه برده داری زنان کره ای عذرخواهی کند.
«پارک گئون هی» رییس جمهوری کره جنوبی بارها ژاپن را به خاطر عذرخواهی نکردن از این واقعه تاریخی «ترسو» نامید و از زمان روی کار آمدنش در سال 2013 میلادی از دیدار مستقیم با «شینزو آبه» نخست این کشور خودداری کرد و نشان داد که همچنان از همتای ژاپنی خود ناراحت است.
بر اساس گزارش های منابع خبری کره جنوبی، ارتش ژاپن در زمان جنگ جهانی از بیش از 200 هزار زن که بیشتر آنها کره ای بودند به عنوان برده جنسی بهره برداری کرده است.
آساق*231*1597**1545
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]