تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835815019
موج اعتراضات علیه تصمیم جدید دولت ترکیه
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
موج اعتراضات علیه تصمیم جدید دولت ترکیه
تصمیم دولت ترکیه برای اضافه کردن کتابهای درسی جدید دینی در مدارس این کشور موجی از تظاهرات و اعتراضات را به همراه داشته است.
خبرآنلاین: در اعتراض به تصمیم دولت ترکیه برای اضافه کردن کتابهای درسی جدید دینی در مدارس این کشور موجی از تظاهرات و اعتراضات این کشور بویژه از سوی احزاب چپ ترکیه، سندیکاهای عضو کنفدراسیون، سندیکاهای کارمند دولت و انجمنهای علویان ترکیه برگزار شد.
معلمان و خانوادههای دانش آموزان ترکیه به ویژه علویها در شهر استانبول، آنکارا، ازمیر، ادیرنه و آنتالیا در اعتراض به تصمیمات جدید شورای عالی آموزش این کشور تظاهرات کردند. از جمله این تصمیمات، اجباری شدن آموزش زبان عثمانی در مدارس و اضافه شدن درس تربیت دینی به مدارس ابتدایی است. شرکت کنندگان در این تظاهرات و نیز احزاب مخالف در ترکیه، این تصمیم دولت را واپسگرایانه و نژادپرستانه توصیف کردند. به اعتقاد مخالفان این تصمیم ترکیه، در این کشور ادیان، مذاهب و قومیتهای مختلفی حضور دارند. به همین علت منطقی نیست که یک کتاب دینی برای همه این ادیان، مذاهب و قومیتها آموزش داده شود.
کمال کلیچداراوغلو، رهبر حزب جمهوری خلق به عنوان یکی از مخالفان سیاستهای دولت ترکیه در دیدار با مسئولین اتحادیههای اولیاء و مربیان مدارس در آنکارا با اشاره به اینکه باید به دانش آموزان «آموزش علمی» ارائه شود، تاکید کرده است گاهی اوقات دبیران مدارس را در مورد دروس انتخابی دانش آموزان را مجبور میکنند اما معلمین نباید عقاید سیاسی خود را مخصوصا به دانش آموزان کوچک تحمیل کنند. مخالفان اجباری کردن آموزش دینی معتقدند دولت با امکاناتی که در دست دارد برای ترویج اسلام سیاسی بهره برداری میکند. آنها استدلال میکنند با آموزش دینی فرقه گرایانه و مبتنی بر اسلام سنی، دیگر نمیتوان سخن از آموزش حقوق شهروندی و برابری شهروندان زد.
ترکهای سکولار و علویان ترکیه به واسطه دروس مذهبی اجباری تدریس شده در مدارس تحت سیسستم اسلامی مورد نظر حزب حاکم عدالت و توسعه خشمگین هستند و میخواهند یک سیستم آموزشی سکولار در مدارس به اجرا درآید. علویان از گذشته در ترکیه پرچمدار سکولاریسم بودهاند و معتقدند که این بهترین روش برای حفاظت از حقوقشان در مقابل اکثریت سنیها در ترکیه است. فعالان مداخله حزب حاکم ترکیه را در سیستم آموزشی کشور مورد انتقاد قرار داده و این مداخله را عامل تضعیف سیستم سکولار کشور میدانند که توسط مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه نوین بنیان نهاده شد.
انجمنهای علوی، اقلیت مسلمان آزاد اندیش ترکیه و اتحادیه صنفی آموزگاران ترکیه خواستار شرکت نکردن دانش آموزان در مدارس دولتی شدند. آنها خواستار آن هستند که نظام آموزشی ترکیه لائیک باقی بماند. این در حالی است که بیشتر جمعیت ترکیه را سنیها تشکیل میدهند و دولت اسلامگرای حاکم بر ترکیه تاکید دارد در مدارس دولتی، آموزههای مذهبی و دینی آموزش داده شود. آنها اعتقاد دارند دروس مذهبی که در مدارس دولتی ترکيه آموزش داده میشود بر اساس ديدگاهها و باورهای مذهب سنی و نزديک به ديدگاه سلفیها است.
اگرچه علویها در ترکیه بزرگترین اقلیت مذهبی هستند اما تعداد آنها در برخی از شهرهای ترکیه از جمله در استانبول و آنکارا قابل توجه است. گروهی از علویها تمایل ندارند فرزندان خود را به مدارس دولتی تحصیل کنند تا بزعم آنها تا چنین اسلام گرایی خزنده که در نظام آموزشی دولتی آموزش داده میشود، رشد یابد. از دیدگاه علویها نظام آموزشی دولتی که اکنون در ترکیه وجود دارد محکوم است چرا که در این مدارس دروس مذهبی و دینی در دبیرستانها و دانشکدهها اجباری است. دروس مذهبی که در مدارس دولتی ترکیه آموزش داده میشود فقط دیدگاههای سنی را آموزش میدهد. آنها معتقدند دولت اردوغان نسبت به مراکز عبادت علویان بی اعتنا بوده و حتی این مراکز را به عنوان مرکز عبادت به شمار نمیآورد.
دولت اسلامگرای محافظه کار حاکم بر ترکیه از سال 2002 تاکنون آموزش دروس مذهبی در مدارس و دبیرستانهای دولتی این کشور را اجباری کرده است که البته این امور با مخالفت دادگاه حقوق بشر اروپا روبرو گردیده است. دادگاه یاد شده در ماه سپتامبر گذشته با صدور حکمی اعلام کرد آموزش اجباری دروس مذهبی در مدارس دولتی ناسازگار با آزادی باور والدین دانش آموزان است و در همین راستا از مقامات آنکارا خواست بدون وقت کشی نظام آموزشی خود را اصلاح کنند. این در حالی است که طبق نظام آموزشی ترکیه تنها دانش آموزان مسیحی و یهودی، دو دینی که در قانون اساسی ترکیه به رسمیت شناخته میشوند حق دارند در کلاسهای درس مذهبی مدارس دولتی ترکیه شرکت نکنند. احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه رای دادگاه حقوق بشر اروپا در محکومیت اجباری بودن دروس مذهبی در مدارس و دبیرستانهای دولتی ترکیه را ناوارد دانست و مدعی است این گونه دروس به مثابه خاکریزی در برابر تندرو گرایی گروههای تکفیری در کشورهای سوریه و عراق است.
بسیاری از گروههای محافظه کار و شهروندان عادی ترکیه از سیاستهای اسلام گرایانه دولت در موسسات آموزشی، از قبیل توجه به مدارس متوسطه مذهبی موسوم به «امام خطیب» و پنج برابر شدن تعداد آنها در ده سال اخیر، برگزاری کلاسهای آموزش قرآن حتی در سطح دانشگاهها و اجباری شدن آموزش دروس دینی در مدارس استقبال میکنند چرا که به باور آنها، ترکیه کشوری اسلامی است و انتظاری غیر از این هم نمیرود. طبق نظرسنجی سازمان دیانت در خصوص بازتاب دینداری در زندگی مردم که در تیر ماه گذشته و در میان 21 هزار نفر انجام گرفت 2/99 درصد از مردم ترکیه خود را مسلمان دانسته 87 درصد از اتباع این کشور تمایل خود را برای تربیت فرزندان خود با حساسیتهای دینی اعلام و 7/1 درصد مخالف چنین تربیتی بودند.
جامعه علویهای ترکیه یک گروه مسلمان هستند که حدود 20 درصد از جمعیت 77 میلیون نفری ترکیه را تشکیل میدهند. این درحالی است که بیشتر جمعیت ترکیه را سنیها تشکیل میدهند. دولت ترکیه هیچگاه وجود این فرقه مذهبی را در ترکیه به رسمیت نشناخته است. از زمانی که اسلامگرایان حزب عدالت و توسعه در ترکیه به قدرت رسیدهاند شرایط برای علویان در این کشور سختتر شده است. رجب طیب اردوغان که از سال 2003 تاکنون زمام امور ترکیه را در عمل به دست گرفته است در همین راستا گام بر میدارد. منتقدان اردوغان اعتقاد دارند وی از زمانی که قدرت را در کشور به دست گرفته است تلاش میکند کل ترکیه را اسلامی کند.
همچنان که در زمان حکومت وی بر ترکیه، داشتن پوشش اسلامی در دانشگاهها و مدارس قانونی شد و خرید و مصرف مشروبات الکلی نیز به شدت چارچوب بندی شده است. اعتراض معلمان ترکیه به اسلامی شدن مدارس سابقه طولانی دارد. در اعتراض اتحادیههای صنفی معلمان در پایان سال گذشته میلادی پلیس ترکیه بیش از 100 معلم را بازداشت کرده بود.
معلمان خواستار احترام دولت ترکیه به ارزشهای آموزشی سکولار این کشور شده بودند.
چندی پیش وزارت آموزش ملی ترکیه بهمنظور تدریس اجباری زبان عثمانی در دبیرستانها دست بکار شد. این درس که در دبیرستانهای علوم انسانی به عنوان درس انتخابی تدریس میشد، از این پس توسط معلمان زبان و ادبیات ترکی و تاریخ که به مدت 2 سال زبان عثمانی را آموزش دیدهاند، تدریس خواهد شد. دولت ترکیه به این معلمان اضافه حقوق نیز پرداخت خواهد کرد. گفته میشود زبان عثمانی از 3 سال پیش از سوی وزارت آموزش ملی و بنیاد خیرات آموزش داده میشود. در این مدت 150 هزار نفر نوشتن و خواندن زبان عثمانی را آموختهاند. از دیدگاه گروهی از نخبگان ترکیه چیزی به نام زبان عثمانی وجود ندارد و این زبان ملغمهای از ترکیب زبانهای دیگر با ترکی بوده و بازگشت به آن، نشانه واپس گرایی است. مخالفان معتقدند برای عموم مردم یاد گرفتن الفبای منسوخی که از زبان عربی گرفته شده ضرورتی ندارد و طبیعتا محققان و افراد علاقمند به تاریخ امپراتوری عثمانی، میتوانند به عنوان واحد درسی اختیاری، این زبان را در سطوح دانشگاهی مطالعه کنند.
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]
صفحات پیشنهادی
موجی از اعتراضات تازه علیه اردوغان؛ این بار به خاطر محتوای آموزشی جدید
موجی از اعتراضات تازه علیه اردوغان این بار به خاطر محتوای آموزشی جدید بین الملل > خاورمیانه - تصمیم دولت ترکیه برای اضافه کردن کتابهای درسی جدید دینی در مدارس این کشور موجی از تظاهرات و اعتراضات را به همراه داشته است امین حسینی در اعتراض به تصمیم دولت ترکیهپروژه ی جدید جبهه ی پایداری علیه دولت
پروژه ی جدید جبهه ی پایداری علیه دولت هجوم ریزگردها به خوزستان در مدتی نزدیک به یک ماه باعث شده رسانه هایی که همیشه ساز مخالف با دولت تدبیر و امید را می زنند از این مساله نهایت استفاده را ببرند و با مصاحبه ها و گزارش های تند و آتشین خود علاوه بر ناتوان نشان دادن مسوولین دولت یازدتصميم عجيب دولت ترکيه
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ۹ ۴۹ق ظ تصميم عجيب دولت ترکيه دولت آنکارا گذرنامه فتح الله گولن منتقد جدي سياست هاي دولت را باطل کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز ابطال گذرنامه فتح الله گولن از سوي دولت ترکيه تازه ترين نشانه از تشديد تنش بين رجب طيب اردوغانتصمیمگیری درباره برداشت جدید دولت از بانک مرکزی در مجلس |اخبار ایران و جهان
تصمیمگیری درباره برداشت جدید دولت از بانک مرکزی در مجلس عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت این کمیسیون هفته آینده درباره سرانجام پرونده برداشت جدید دولت از بانک مرکزی تصمیم گیری خواهد کرد کد خبر ۴۷۴۳۹۱ تاریخ انتشار ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۱ - 10 February 2015 عضو کمیسیون برنامهيك جريان فكری عليه دولت تصميمگيری میكند
يك جريان فكری عليه دولت تصميمگيری میكند داریوش قنبری نماینده سابق مجلس درباره سنگاندازیهای برخی افراد در مقابل دولت با وجود محکومتهای قضایی گفت وظیفه حمید رسائی و جریان فکری که در آن قرار دارد این است که مردم را از رایی که به حسن روحانی دادهاند مایوس کند و برایش این حکمآمریکا تحریمهای جدیدی علیه برخی مقامات دولت ونزوئلا اعمال کرد
آمریکا تحریمهای جدیدی علیه برخی مقامات دولت ونزوئلا اعمال کرد وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که به دلیل آنچه نقض حقوق بشر خوانده تحریمهایی را علیه برخی مقامات دولت ونزوئلا اعمال کرده است به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از وزارت خارجه آمرکاخ الیزه: فرانسه و مصر خواستار نشست شورای امنیت درباره لیبی و تدابیر جدید علیه داعش شدند
کاخ الیزه فرانسه و مصر خواستار نشست شورای امنیت درباره لیبی و تدابیر جدید علیه داعش شدندکاخ ریاست جمهوری فرانسه امروز طی بیانیهای از درخواست مصر و فرانسه برای برگزاری نشست شورای امنیت و اتخاذ تدابیر جدید علیه داعش خبر داد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس کاخ ریاست جمخانهدار شدن میلیونها ایرانی همچنان در انتظار تصمیم دولت یازدهم - اخبار ایران و جهان |
مسکن چهزمانی از رکود خارج میشود خانهدار شدن میلیونها ایرانی همچنان در انتظار تصمیم دولت یازدهم شناسهٔ خبر 2482340 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۹ اقتصاد > راه و مسکن باوجودیکه آمارها از رشد متقاضیان در بخش مسکن خبر می دهد اما هنوز برنامه مشخصی برای خانه دارشدن متقاضیان و خ- لاریجانی: قیام 29 بهمن تبریز موجب شکل گیری قیام های سلسله وار علیه طاغوت شد
لاریجانی قیام 29 بهمن تبریز موجب شکل گیری قیام های سلسله وار علیه طاغوت شد تبریز - ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی در پیامی به همایش ملی نقش آذربایجان در انقلاب اسلامی اعلام کرده است قیام شجاعانه مردم تبریز که از29 بهمن سال 56 تا 22 بهمن 57 ادامه یافت موجب شکل گیری سلسله قیام هبیم سلفیها از تشدید اقدامات دولت اردن علیه آنها
چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲ رهبران جریان سلفی اردن ضمن محکومیت سوزاندن خلبان اردنی توسط گروه تروریستی داعش بیم آن را دارند که دولت اردن اقدامات شدیدتری را علیه زندانیان گروههای تندرو و سلفیهایی که در این کشور بازداشت هستند اتخاذ کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسن- رییس دومای روسیه غرب را به راه انداختن جنگ سرد جدید علیه مسکو متهم کرد
رییس دومای روسیه غرب را به راه انداختن جنگ سرد جدید علیه مسکو متهم کرد مسکو - ایرنا - رئیس مجلس دومای دولتی روسیه برخی کشورهای غربی را به راه انداختن جنگ سرد جدید علیه روسیه متهم کرد به گزارش ایرنا به نقل از ایتارتاس سرگئی نارشکین روز جمعه در بازدید از دانشگاه دولتی فناوری نظامدولت جدید تونس معرفی شد
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ نخست وزیر تونس در سخنانی در مقابل پارلمان این کشور کابینه خود را معرفی کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی حبیب الصید در سخنان خود پیش از معرفی اعضای کابینهاش اعلام کرد که دولت وی با چالشهای بزرگی مواجه اسالعربی الجدید: «عباس» وتوی گفتوگو علیه حماس را برداشت
العربی الجدید عباس وتوی گفتوگو علیه حماس را برداشترئیس تشکیلات خودگردان دستور ممنوعیت گفتوگوی کمیته مرکزی فتح و نیز گروههای وابسته به سازمان آزادیبخش فلسطین ساف با حماس را لغو کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس منابع فلسطینی مطلع به روزنامه «العربی الجدید&جدیدترین درخواست هادی العامری از دولت عراق - اخبار ایران و جهان |
جدیدترین درخواست هادی العامری از دولت عراق شناسهٔ خبر 2492528 دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۰ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی دبیر کل سازمان بدر از دولت این کشور خواست که اقدامی مشابه اردن در اعدام کسانی که حکم اعدام آنها صادر شده است انجام دهد به گزارش خبرگزاری مهر به نقلدولت برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا امکانات جدیدی را وارد منطقه میکند
دولت برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا امکانات جدیدی را وارد منطقه میکند فرماندار کنگان گفت دولت برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا امکانات جدیدی را وارد منطقه میکند به گزارش نامه نیوز عباس جمشیدی ظهر امروز در دیدار با مردم محله حسینآباد کنگان با تقدیر از حضور باشکوه مپخش شبنامه علیه رئیسجمهور/ پیشگویی هسته ای جدید زاکانی/ فرماندار از خاتمی تبری نجوید عزلش می کنیم/ دو نماین
پخش شبنامه علیه رئیسجمهور پیشگویی هسته ای جدید زاکانی فرماندار از خاتمی تبری نجوید عزلش می کنیم دو نماینده متخلف چه کسانی هستند رصد خانه تابناک جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه خبرهایی که مورد توجه قرار نمیگیرد را برای مخاطبان آماده میکند تیترها و خبرهایی هم چونموج جدید گرد و غبار کردستان را فرا گرفت/ کاهش میزان دید - اخبار ایران و جهان |
از صبح امروز موج جدید گرد و غبار کردستان را فرا گرفت کاهش میزان دید شناسهٔ خبر 2492003 دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۳ استانها > کردستان سنندج – موج جدید ریزگردها یا همان گرد و غبار در روز های پایانی بهمن ماه مهمان مردم کردستان شده و این روند باعث کاهش دید در استان شده است به-
سیاسی
پربازدیدترینها