تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842940029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- زیرساختهای تجارت خراسان رضوی با افغانستان نیازمند ارتقا است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زیرساختهای تجارت خراسان رضوی با افغانستان نیازمند ارتقا است مشهد - ایرنا - کارشناسان می گویند به رغم اینکه افغانستان نخستین هدف صادراتی خراسان رضوی است اما زیرساختهای لازم برای صادرات روان و تسهیل ورود و خروج کالا در این استان و نیز کشور مقابل فراهم نشده است.


خراسان رضوی با 302 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان راه خروج و ورود بسیاری کالاها از این استان و استانهای دیگر ایران به افغانستان است لذا در مبادلات تجاری ایران با آن کشور از سهم عمده ای برخوردار می باشد.
بر اساس آمارهای گمرکی، افغانستان که در ١٠ ماهه سال گذشته رتبه پنجم مقصد صادراتی ایران را داشت به رتبه چهارم صعود کرده و این نشانگر سهم بیشتر افغانستان از صادرات ایران و اهمیت نقش خراسان رضوی در این زمینه است.
"مرز دوغارون" راه تبادل تجاری خراسان رضوی با افغانستان است که هم اینک بازارچه آن به دلیل مشکلاتی از سوی کشور مقابل نیمه تعطیل می باشد اما گمرک منطقه برای ثبت ورود و خروج کالا فعال است.
رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل کمبود زیرساختهای صادراتی به کل کشور بازمی گردد زیرا زیرساختهایی مناسب با صادرات طراحی نشده و در واقع صادرات را به عنوان یک محور در توسعه و اقتصاد مقاومتی در نظر نگرفته ایم.
"محمدحسین روشنک" افزود: در این میان خراسان رضوی ضعیفترین زیرساختهای صادراتی را در کل کشور دارد به رغم اینکه نقطه اصلی مرزی در مورد تبادلات تجاری ایران با افغانستان به شمار می رود.
وی گفت: خراسان رضوی از طریق دو کشور افغانستان و ترکمنستان با سایر کشورها تبادل تجاری دارد اما در هیچیک از مرزها راه ارتباطی مناسبی وجود ندارد لذا حمل و نقل زمینی در دوغارون، سرخس، باجگیران و لطف آباد بسیار نامناسب است.
رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: اکنون خروجی و ورودی کالا از افغانستان از مسیر زمینی به داخل کشور به هیچوجه متناسب با توسعه صادراتی نیست.
روشنک افزود: دو کشور ایران و افغانستان حتی امکانات مناسبی را برای یک بازرگان در حاشیه شهرهای مرزی ایجاد نکرده اند بطوری که اگر بازرگانی با مشکلی در گمرک مواجه و مجبور به ماندن تنها یک شب در آن منطقه باشد استراحتگاهی برایش وی وجود ندارد یا اگر درصدد انجام مذاکره با طرف افغان در هرات یا دوغارون برآید مکانی برای انجام مذاکرات تعبیه نشده است.
وی گفت: پروازهای مرتبی نیز با هدف صادرات از خراسان رضوی به افغانستان یا بالعکس انجام نمی گیرد زیرا خطوط هوایی فقط با هدف پرواز و نه تامین یک زیرساخت مناسب صادراتی راه اندازی می شوند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی افزود: صادرکنندگان با حداقل امکانات نیز فعالیت صادراتی خود را انجام می دهند اما باید استاندارد آن امکانات برای رونق صادرات به افغانستان تامین شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز در این باره گفت: مشکلات حمل و نقل، جاده نامناسب ترانزیتی، حمایت نکردن بانکها از صادرات و بخشنامه های متعددی که صادرکنندگان را از برنامه ریزی بلندمدت بازمی دارد موجب شده تا حجم صادرات کالا از ایران به افغانستان کمتر از ظرفیت واقعی ایران باشد.
"سیدهادی نبی زاده" افزود: تعیین خراسان رضوی به عنوان استان معین در امر تجارت با کشورهای همجوار به ویژه افغانستان و واگذاری اختیارات لازم به دستگاه های اجرایی استان به منظور توسعه صادرات با افغانستان می تواند در توسعه صادرات به آن کشور و رفع موانع صادراتی موثر واقع شود.
وی اختصاص اعتبار ویژه برای توسعه حمل و نقل ریلی و جاده ای به منظور کاهش هزینه حمل کالاهای صادراتی به افغانستان را از دیگر راهکارهایی برشمرد که می تواند موجب افزایش صادرات کالا شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز می گوید: زیرساختهای صادراتی این استان به ویژه در مرز افغانستان متناسب با موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای تجاری آن نیست.
"راضیه علیرضایی" افزود: خراسان رضوی در شرقی ترین نقطه کشور واقع است و یک فلات بزرگ بین این استان و آبهای آزاد قرار دارد اما هیچیک از مبادی ورودی آن آزادراه ندارد.
وی بیان کرد: دسترسی کشورهایی مانند افغانستان، ترکمنستان و کشورهای شرقی و شمال شرقی ایران به آبهای آزاد تنها از طریق استان خراسان رضوی میسر است اما هیچیک از راه های مرزی این استان مناسب کامیونهای ترانزیتی و صادراتی نیست.
او گفت: مهمترین راه مرزی - ترانزیتی خراسان رضوی جاده مشهد - هرات است اما 70 کیلومتر از این جاده دوطرفه و باریک می باشد لذا رفت و آمد برای کامیونها در چنین مسیری بسیار دشوار است.
وی افزود: در کل محورهای ارتباطی مرزی راه مناسبی وجود ندارد و اغلب راهها پرگردنه و در مواقع بارندگی سخت گذر هستند.
او ادامه داد: مسیر ره آهن از سرخس به کشور ترکمنستان نیز که راه اتصال به آسیای میانه است با محدودیتهایی همراه بوده لذا نمی توان به عنوان یک زیرساخت مطمئن صادراتی از آن بهره گرفت.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کل صادرات این استان غیرنفتی و وابسته به صنعت، معدن و تجارت است.
وی افزود: از سوی دیگر هم اکنون ارزش هر تن کالای صادراتی استان 1.8 درصد هر تن صادرات کشور است که رقم قابل ملاحظه ای می باشد لذا برای رونق صادرات باید مشکل کمبود امکانات زیربنایی صادراتی خراسان رضوی برطرف و فرآیند گمرکی بین این استان و کشورهای همجوار روان شود.
علیرضایی با بیان اینکه تامین زیرساختهای صادراتی در استان بویژه در مسیر صادرات به کشور افغانستان نیازمند برنامه ریزی مناسب در این خصوص در کلان دو کشور افغانستان و ایران است، گفت: افزایش ارتباطات دیپلماتیک در این خصوص می تواند راه گشا باشد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان که 25 بهمن ماه در کابل برگزار می شود گفت: برگزاری این نمایشگاه موانع تجاری میان دو کشور را از میان بر می دارد و فرصت مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی و تعمیق مناسبات سیاسی است.
وی با اشاره به نقش نمایشگاهها در برطرف کردن موانع گسترش روابط اقتصادی میان ایران و افغانستان گفت: برگزاری دوره های گذشته نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان فضای اقتصادی میان دو کشور را شفافتر کرد و باعث شد تجار افغانستانی با اعتماد بیشتری کالاهای ایرانی را رصد کنند.
او افزود: بازار افغانستان از شرایط بسیار مطلوبی برای صنعتگران و تولیدکنندگان برجسته ایرانی برخوردار است تا بتوانند در این فضا گامهای اقتصادی بلندی بردارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: فرآیند دیپلماتیک ایران در زمینه ارتباط با کشورهای شرقی ضامن توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت استان است لذا مسوولان باید این بخش را مورد توجه ویژه قرار دهند.
وی حجم صادرات ایران به افغانستان در 10 ماه گذشته امسال را دو میلیارد و 40 میلیون دلار عنوان و بیان کرد: از این میزان 653 میلیون دلار با تناژ 750 هزار تن مربوط به خراسان رضوی است لذا هم اکنون سهم این استان از صادرات ایران به افغانستان ٣٢ درصد است که در صورت ارتقاء زیرساختهای صادراتی می  توان صادرات به افغانستان را افزایش داد.
علیرضایی افزود: صادرات خراسان رضوی به کشور افغانستان در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی 10 درصد کاهش و از نظر ارزشی 3.3 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی به افغانستان در این مدت 871 دلار و کشور 746 دلار بوده است "مواد غذایی، مصنوعات پلاستیکی و انواع کیسه پلی اتیلن، ایزوگام، انواع کف پوشها، محصولات الکتریکی، سیمان، میله های فلزی، نخ و منسوجات و مواد شوینده" را مهمترین کالاهای صادراتی خراسان رضوب به افغانستان برشمرد.
وی گفت: در 10 ماه گذشته امسال حجم واردات کالا از افغانستان به خراسان رضوی نیز 10 هزار و 938 تن به ارزش 10 میلیون دلار بود که 89 درصد سهم ارزشی و 91 درصد سهم وزنی واردات از افغانستان را شامل می شود.
او افزود: اقلام عمده وارداتی استان طی این دوره شامل دانه کنجد و سایر محصولات نباتی(مورد مصرف در عطر و داروسازی) و سنگهای مرمر و تراورتن بوده است.
نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در پایتخت افغانستان از 28 بهمن تا اول اسفند ماه امسال با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و محوریت استان خراسان رضوی در فضایی به مساحت 3000 مترمربع و در گروههای کالایی مصالح ساختمانی، خدمات فنی و مهندسی، مواد غذایی، لوازم خانگی و کشاورزی برگزار می شود.
این نمایشگاه با حضور 82 واحد اقتصادی کشور در زمینه ساختمان و تاسیسات، صنایع و مواد غذایی، لوازم خانگی و سایر گروههای کالایی برگزار می گردد که 28 درصد آن را واحدهای اقتصادی توانمند خراسان رضوی تشکیل می دهند.
کشور افغانستان همسایه شرقی خراسان رضوی است که از مرز دوغارون با این استان ارتباط تجاری دارد و هدف نخست صادراتی این منطقه به شمار می رود.
7489/1858
7489



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن