واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ارتقای صنعتی زنجان در انتظار جذب سرمایهگذار / رکود 20 درصد صنایع استان زنجان
در حال حاضر 20 درصد صنایع استان زنجان غیر فعال هستند که ارتقای صنعتی استان زنجان نیازمند جذب سرمایهگذار بوده و باید در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، استان زنجان به دلیل داشتن شرایط و موقعیت استثنائی خود در سالهای اخیر شتاب قابل توجهی را در توسعه صنعتی داشته و در شرایط فعلی به یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور تبدیل شده است و با این روند شتابان در حال جذب سرمایههای مهم در بخش صنعت و معدن است یکی از مزیتهای مهم استان زنجان قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیت، دسترسی به امکانات و تاسیسات زیر بنایی تجهیز شده استانی و ملی است که شرایط مطلوبی را برای فعالیتهای صنعتی و تمرکز سرمایهگذاری بخش خصوصی ایجاد کرده است، اما با توجه به ظرفیتهای صنعتی که در استان وجود دارد هنوز به خوبی از این ظرفیتها استفاده نشده و 20 درصد واحدهای صنعتی زنجان در حال حاضر غیر فعال یا نیمه فعال هستند. صنعت سرب و روی، صنعت برق فشارقوی، تولید انواع نخ تایر، صنایع نساجی، صنایع فلزی، صنایع ساختمانی، صنایع غذایی، سلولزی، شیمیایی و صنایع معدنی از جمله ظرفیتهای صنعتی زنجان است و وجود شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان که فعالیت خود را از سال 1369 آغاز کرده امروز با داشتن 17 شهرک صنعتی و پنج ناحیه صنعتی فعالیتهای صنعتی استان پیگیری میشود. *وضعیت صنعت استان زنجان به طور کلی مناسب است اگر چه از دیدگاه وزیر صنعت،معدن و تجارت وضعیت صنعت استان زنجان به طور کلی مناسب است، اما برخی از صنعتگران از این موضوع راضی نبوده و جذب سرمایهگذار برای توسعه صنعتی زنجان ضروری به نظر میرسد اگر مسئولان زنجانی به این امر واقف بوده و به دنبال جذب سرمایهگذار برای استان هستند. گفتنی است، در حال حاضر 32 هزار نفر در بخش صنعت مشغول به اشتغال بوده و سرمایهگذاری 700 میلیارد تومانی چینیها و 400 میلیارد تومانی شرکتهای ترک در زنجان به میزان اشتغال در بخش صنعت زنجان افزوده است، زنجان از نظر جمعیت استان بیست و چهارم و از نظر وسعت استان بیست و پنجم کشور است اما توجه به ظرفیتها موجب شده تا زنجان در رتبه 15 صنعتی قرار بگیرد و قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه رتبه صنعتی استان از 15 به 10 ارتقا یابد. به نظر میرسد ایجاد صنایع بزرگ و تاثیرگذار با میزان اشتغالزایی بالا میتواند راه حل مطلوبی برای استفاده از ظرفیتهای صنعتی باشد،یکی از ظرفیتهای مهم استان ایجاد منطقه ویژه اقتصادی است که در حال حاضر در انتظار مصوبه مجلس شورای اسلامی است و با راهاندازی این منطقه معافیتهای گمرکی،برخی قوانین کار تسهیل میشود.
*ارتقای جایگاه صنعتی زنجان نیازمند برنامهریزی است استاندار زنجان نیز معتقد است ارتقای جایگاه صنعتی استان زنجان نیازمند برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری حساب شده است و حضور و مشارکت فعالانه بخش خصوصی نقش ویژهای در تحقق این هدفگذاری دارد.
جمشید انصاری با اشاره به ظرفیتهای متعدد به ویژه در صنعت سرب و روی تصریح کرد: باید از ظرفیتهای این حوزه به خوبی استفاده شود.
وی با بیان اینکه نباید هر صنعتی را به صرف اینکه آلاینده است در استان مستقر نکرد، افزود: باید با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی و رعایت حد استانداردهای تعیین شده صنایع را مستقر کرد.
استاندار زنجان گفت: متاسفانه واحدهای صنعتی سرب روی به ظواهر محیطی از قبیل درختکاری توجه چندانی ندارند که انباشت زبالهها چهرهای نازیبا را رقم میزند که لزوم توجه به این امر ضروری است.
گفتنی است، نزدیک به 100 درصد کارخانجات در استان زنجان با سرمایههای بخش خصوصی بوده است که با ورود سرمایهگذار وضعیت اقتصاد استان مطلوبتر میشود،احداث کارخانه بزرگ تولید داروهای سرطانی با سرمایهگذاری قریب به هزار میلیارد تومان در استان زنجان از دیگر ظرفیتهای اقتصادی است که مطالعات اولیه احداث این کارخانه در استان زنجان انجام شده است و در حال حاضر مکان یابی این کارخانه صورت میگیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: 20 درصد واحدهای صنعتی استان زنجان تعطیل و غیر فعال هستند. ناصر فغفوری با بیان اینکه در حال حاضر در زمینه جذب سرمایهگذار اقدامات لازم انجام میشود، تصریح کرد: برای فعال کردن این واحدها باید سرمایهگذاریهای لازم جذب شود. وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به واحدهای صنعتی و فعال کردن این واحدها، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه اشتغال و اقتصاد در استان پایش واحدهای صنعتی و تولیدی از اواخر سال گذشته آغازشده است و در این زمینه فعالیتهای لازم برای فعال کردن واحدها صورت میگیرد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از ابلاغ راهبردهای توسعه صنعت در سه محور جذب سرمایهگذار، ایجاد واحدهای جدید و توسعه واحدهای موجود و صیانت خبر داد و گفت: برای ایجاد اشتغال پایدار در استان این سه محور مورد توجه قرار میگیرد. * 800 هکتار زمین صنعتی در زنجان کلنگزنی شده است فغفوری با بیان اینکه در شهر زنجان 800 هکتار زمین صنعتی کلنگزنی شده است، افزود: ایجاد واحدهای صنعتی بسترهای لازم را برای ایجاد اشتغال،توسعه اقتصاد و سرمایهگذاری به همراه دارد. وی با اشاره به اینکه بر اساس اجرای طرح پایش واحدهای تولیدی 35 درصد واحدهای صنعتی استان معادل930 واحد در استان تعطیل بود که در حال حاضر با اقدامات انجام شده به 20 درصد کاهش یافته است. فغفوری افزود: بیش از 13 درصد واحدها با تغییر ماهیت فعالیت میکنند که جزو واحدهای غیرفعال تلقی میشوند و نیاز به جذب سرمایهگذار دارند. انتهای پیام/73003/
93/11/27 - 06:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]