واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۶:۱۹ب.ظ)
به دليل کمبود اعتبار، اجراي طرح هاي آب رساني بيش از 20 سال زمان مي برد مدير دفتر برنامهريزي طرحهاي آب و فاضلاب کشور گفت: هماکنون 130 طرح آبرساني مهم در کشور وجود دارد که نيازمند 18 هزار ميليارد تومان اعتبار است، در حاليکه اعتبار فصل آب در بودجه 93 حدود 1200 ميليارد تومان بود، با اين وضعيت اجراي طرح هاي آب بيشتر از 20 سال زمان مي خواهد.
به گزارش خبرگزاري موج، اميرحسين رقيمي اظهار داشت: يکي از اولويتهاي مهم شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور در بخش طرحهاي آب، ايجاد تاسيسات نمکزدايي با مشارکت بخش خصوصي است که هماکنون بيشتر از 52 قرارداد احداث تأسيسات آبشيرينکن با سرمايه بخش خصوصي در کشور در دست انجام يا در دست بهرهبرداري است.
وي درباره نحوه مشارکت بخش خصوصي در اين طرحها افزود: شرکتهاي خصوصي در برخي مناطق مانند قم و ساوه احداث آبشيرينکن و فروش آب را به طور مستقيم انجام ميدهند، اما در جنوب و مرکز کشور؛ بهويژه در جزاير جنوب، احداث آبشيرينکن توسط بخش خصوصي انجام ميشود و دولت با استفاده از رديف خريد تضميني آب، محصول توليد شده در اين سامانهها را به صورت تضميني خريداري و با تعرفه تکليفي در اختيار مردم قرار ميدهد.
رقيمي با بيان اينکه در زمان حاضر حدود 300 هزار مترمکعب در شبانهروز آب از طريق تأسيسات نمکزدايي در اختيار مشترکين قرار ميگيرد، ادامه داد: اين رقم در سال حدود 110 ميليون مترمکعب برآورد ميشود که آب توليد شده در اين آبشيرينکنها مشکل تامين آب در تعدادي از مراکز مهم جمعيتي کشور، از جمله استانهاي هرمزگان، بوشهر و سيستان و بلوچستان را تحت پوشش قرار داده است.
رقيمي ادامه داد: طرحهاي بلند مدتي نيز براي نمکزدايي آب دريا و انتقال به فلات مرکزي نيز در دست مطالعه و ارزيابي فني و اقتصادي است تا در آينده بخشي از آب 16 استان کشور؛ بهويژه کلانشهرهاي مرکزي از طريق شيرينسازي و انتقال آب دريا تامين شود.
وي در خصوص اولويتهاي اجراي طرحهاي آب کشور گفت: هماکنون 130 طرح آبرساني مهم در کشور وجود دارد که نيازمند 18 هزار ميليارد تومان اعتبار است، در حاليکه اعتبار فصل آب در بودجه 93 حدود 1200 ميليارد تومان بود، با اين وضعيت اجراي طرح هاي آب بيشتر از 20 سال زمان ميخواهد.
رقيمي ادامه داد: هماکنون 12 کلانشهر کشور در آستانه تنش آبي قرار دارند و وضعيت منابع و مصارف آن ها سربهسر است، با اين وضعيت اگر بارشها در يک سال آبي، کاهش چشمگير داشته باشد در اين شهرها با مشکل جدي مواجه خواهيم بود، بنابراين نيازمند اقدام اساسي هستيم.
وي با بيان اينکه با هماهنگي معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور در تلاشيم تا اعتبارهاي اجرايي را طرحهاي مهم آبرساني؛ به ويژه در شهرهاي مواجه با تنش آبي متمرکز کرده و آنها را به بهرهبرداري برسانيم، گفت: اجراي مصوبات سفر رهبري و هيئت دولت، طرحهاي برخوردار از وام بانکهاي بينالمللي و طرحهايي که بالاي 85 درصد پيشرفت دارند از اولويتهاي ديگر اجرايي است.
وي با بيان اينکه در برنامه ششم توسعه کشور آب به عنوان موضوع خاص ديده شده است، گفت: هماکنون در آستانه نهايي شدن اين برنامه هستيم و براي تحقق اهداف بخش آب و فاضلاب بايد راهبردهاي مشخصي را براي اين برنامه تعريف کنيم؛ چرا که هدفگذاري برنامه ششم اين است که در پايان اين برنامه مشکلي براي تأمين آب شرب در کشور وجود نداشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]