واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش 40 درصدی شیوع بیماری سالک در استان ایلام نسبت به سال 92 ایلام - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: سال گذشته تعداد مبتلایان به بیماری سالک در این استان 600 مورد بود که امسال با توجه به وقوع زلزله در شهرهای جنوبی استان و افزایش حجم تردد زوار در اربعین، شیوع این بیماری 40 درصد بیشتر شده و 940 مورد رسیده است.
"راضی ناصری فر" روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیماری سالک با افزایش تردد زوار و فعالیت پایانه مرزی مهران در فاصله بین سال های 86 تا 92 روند صعودی داشته ولی با اقدامات مقطعی همچون سم پاشی و مداوای بیماران بصورت کوتاه مدت مهار شده بود.
وی افزود: این بیماری با گزش توسط پشه خاکی به انسان منتقل می شود و دارای دو نوع جلدی و احشایی است که نوع احشایی آن خطرناک تر از نوع جلدی است ضمن اینکه مخزن بیماری شامل مکان های آلوده، سگ های ولگرد و جونده های وحشی است.
وی با بیان اینکه درصد بیماری های عفونی توسط نیش حشرات ایجاد می شود و بیماری سالک نیز یک بیماری بومی یا اندمی خاص مناطق گرمسیری همچون مهران و دهلران است، گفت: بیشترین مبتلایان به این بیماری نیز در این دو شهرستان ساکن هستند.
ناصری فر اعلام کرد: بلا استفاده ماندن زمین های کشاورزی در زمان دفاع مقدس و سال های بازسازی مناطق جنگی در شهرهای مهران و دهلران فرصت مناسبی برای رشد و تکثیر حشرات ناقل بیماری انگلی سالک است.
رییس مرکز بهداشت ایلام اضافه کرد: برای کنترل و مهار این بیماری یک برنامه 10 ساله با صرف هزینه زیاد در دست تدوین است که از سال آینده اجرای این برنامه آغاز می شود ولی در کنار این طرح 10 ساله، اقداماتی همچون سم پاشی مکان های آلوده، از بین بردن مخازن و ناقل های بیماری چون جواندگان و سگ های ولگرد و افزایش آموزش ها در مدارس ضروری است.
وی تخلیه مناسب و جلوگیری از انباشت زباله های شهری و نخاله های ساختمانی، اجرای طرح های بهسازی شهری، استفاده از زمین های بلا استفاده و راکد مانده کشاورزی، نوسازی اماکن مخروبه، استفاده از پشه بند و توری در منازل و دیگر اماکن با همکاری مردم و دستگاه های مرتبط چون شهرداری، فرمانداری و جهاد کشاورزی تا حدود زیادی از گسترش این بیماری جلوگیری می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام یادآور شد: امسال با توجه به افزایش تردد زوار و نیز وقوع زلزله سال جاری در مناطق جنوبی استان تعداد مبتلایان به بیماری سالک افزایش یافت بنابراین برای کنترل و مقابله با این بیماری نیازمند همکاری و تعامل دیگر دستگاه های استان هستیم.
ناصری فر از تشکیل نشست شورای سلامت برای اجرای طرح های مربوط به بهبود وضعیت شهری این شهرستان ها خبر داد و گفت: شورای برنامه ریزی استان رسیدگی به وضعیت شهری و عوامل تشدید کننده انتشار بیماری را در دستور کار خود قرار داده است.
وی به انجام روش های مختلف درمان بیماری سالک در استان اشاره کرد و اضافه کرد: علاوه بر تزریق آمپول های مخصوص بیماری، روش جدید سرما درمانی (کرایوتراپی) نیز برای کنترل و درمان بیماری سالک مورد استفاده قرار می گیرد.
رییس مرکز بهداشت ایلام تاکید کرد: آموزش و فراگیری نکات آموزشی به منظور آشنایی مردم با عوامل بروز بیماری سالک، راه های جلوگیری از انتشار آن، محدود سازی مخازن و ناقل های بیماری و نیز راه های مطلوب درمان آن از مهمترین راهکارها برای مهار این بیماری است.
وی خاطر نشان کرد: این بیماری مرگ و میر ندارد و افراد تنها با مراقبت صحیح از بیماری خود و با جلوگیری از عفونت در محل زخم و پوشاندن آن با گاز استریل، دوره درمان خود را کوتاه تر کرده و از گسترش بیماری جلوگیری کنند.
7172/9002
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]