تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844769451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطر دامن گیر شدن فساد در دستگاه‌های دولتی/ کارنامه درخشان قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی/ تربیت قضات کارآزموده در دانشگاه علوم قضایی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شریعت باقری در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران تاکید کرد
خطر دامن گیر شدن فساد در دستگاه‌های دولتی/ کارنامه درخشان قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی/ تربیت قضات کارآزموده در دانشگاه علوم قضایی
رئیس دانشگاه علوم قضایی گفت: طی سال‌های اخیر نیز با جدیت دستگاه قضا برای مبارزه با مفاسد روبرو بوده‌ایم به خصوص پرونده‌های مفاسد اقتصادی که از سوی مراجع قضایی به خوبی بررسی و احکام مجرمان آنها صادر شده است؛ پرونده‌هایی نظیر فساد گسترده 3000میلیاردتومانی،‌ اختلاس بزرگی بیمه ایران و ... از جمله پرونده‌های شاخص دستگاه قضا در رسیدگی به مفاسد اقتصادی هستند.
 به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، یکی از مسایل مورد توجه قوه قضاییه در همه بخش‌های اجرایی و حقوقی، مبارزه با فساد و برخورد با مفسدان مختلف به خصوص اقتصادی است. از این جهت رویکرد ما نیز بررسی این مساله و ارزیابی آن از سوی مراجع قضایی است به همین مناسبت برخورد و جدیت قوه قضاییه با مفاسد اقتصادی، مهم‌ترین برنامه‌های تحقیقاتی در حوزه حقوق و مفاهیم حقوقی و گرایش‌های تحصیلی در دانشگاه علوم قضایی را طی گفتگو با دکتر«محمد باقر شریعت باقری» رئیس دانشگاه علوم قضایی،  مورد واکاوی قرار داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

***فسادی  که دامن‌گیر دستگاه‌های دولتی شود خطرناک است



*باشگاه خبرنگاران: آقای شریعت باقری! یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری در برنامه 5سال دوم فعالیت قوه قضاییه مبارزه با مفاسد اقتصادی است که ما این قضیه را در 5 سال اول دستگاه قضا هم مشاهده کردیم، عزم مسئولین این قوه را در دوره جدید فعالیت چگونه ارزیابی می‌‌کنید؟


**شریعت باقری: فساد،‌ پدیده‌ای است که در دهه‌های اخیر در سطح جهانی برنامه‌های گسترده‌ای برای مبارزه با آن انجام شده است و کشورهای مختلفی در دنیا برنامه مبارزه با فساد خاص را دنبال می‌کنند، همچنین کنوانسیون‌های بین‌المللی مبارزه با فساد تدوین شده است که ایران نیز به آن کنوانسیون ملحق شده است.  
 

فسادی خطرناک است که دامن‌گیر دستگاه‌های دولتی شود/شایسته سالاری از عوامل به وجود آورنده فساد است/ اشتغال هزار قاضی در دستگاه قضا



دولت‌ها نیز برنامه‌های داخلی برای مبارزه با فساد دارند که یکسری از این برنامه‌ها تحت عنوان دولت‌های پاک مطرح شده است، طی سال‌های اخیر نیز با جدیت دستگاه قضا برای مبارزه با مفاسد روبرو بوده‌ایم به خصوص پرونده‌های مفاسد اقتصادی که از سوی مراجع قضایی به خوبی بررسی و احکام مجرمان آنها صادر شده است. پرونده هایی نظیر فساد گسترده 3000میلیاردتومانی،‌ اختلاس بزرگی بیمه ایران و ... از جمله پرونده‌های شاخص دستگاه قضا در رسیدگی به مفاسد اقتصادی است که برگ برنده این قوه محسوب می‌شود.


از دیدگاه بنده فسادی که مربوط به مأمورین دولتی باشد خطرناک تر است که اگر شیوع و گسترش پیدا کند هیچ مدلی از مدل‌های حکومتی را نمی‌تواند در حاشیه مصونیت قرار دهد.
 
***توجه به شایسته سالاری مهمترین رکن مقابله با مفاسد است



*باشگاه خبرنگاران: به نظر شما راهکارهای مبارزه با مفاسد شامل چه مواردی می‌شود؟

**به نکته خوبی اشاره کردید چرا که صرفا مبارزه با مفاسد کارساز نیست بلکه باید راهکارهای آن نیز شناسایی شوند، در بحث مبارزه با فساد باید قبل از ایجاد آن، عوامل و فاکتورهای به وجود آورنده مفاسد را شناسایی و حذف کنیم، مثلا در بحث رانت‌های اطلاعاتی،  اختیارات مدیران و  کمیته‌های اعمال نظارت، که این سیستم‌ها باید از مجاری مختلف نظارت را اعمال کنند، در واقع هر کدام از مراجع نظارتی باید کار خودشان را انجام دهند و همچنین باید به این نکته توجه کرد که هماهنگی میان این مراجع نباید باعث شود که هریک از این مراجع از کار مخصوص خود بازبمانند.



مسئله دیگر  در بحث مبارزه با فساد بحث شایسته سالاری است که باید مورد توجه قرار بگیرد چرا که توجه به این مساله از ایجاد فساد در هر زمینه‌ای پیشگیری می‌کند، یعنی اگر کسی که مراحلی را طی نکرده و شایستگی لازم را ندارد، خیلی سریع وارد مرحله‌ای بالاتر شود درواقع ممکن است موقعیت خود را به خطر ببیند و متزلزل شود، بنابراین سعی می‌کند از آن فرصت استفاده و بهره‌برداری کند که در نهایت منجر به بروز فساد می‌شود.

***تربیت قضات کارآزموده در دانشگاه علوم قضایی


*باشگاه خبرنگاران: یکی از بزرگترین مراکز تربیت نیروهای کارآزموده قضایی، دانشگاه علوم قضایی است؛ چه برنامه‌هایی برای تبین و توسعه مفاهیم حقوقی در این دانشگاه دنبال می‌شود؟

**شریعت باقری: دانشگاه علوم قضایی تنها دانشگاه حقوقی و  یکی از تخصصی‌ترین دانشگاه‌ها در سطح کشور است، همچنین  فلسفه تربیتی در این دانشگاه بسیار اهمیت دارد و دانشجویان باید بتوانند در این دانشگاه تربیت اسلامی را فرا گرفته و به عنوان یک قاضی با اخلاق، به جامعه قضایی کشور ورود کنند.



فسادی که دامن‌گیر دستگاه‌های دولتی شود خطرناک است/ رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی برگ برنده دستگاه قضا




*باشگاه خبرنگاران: جایی اعلام کرده‌اید که دانشجویان این دانشگاه بورسیه می‌شوند،‌ در این زمینه چه نکاتی قابل طرح است؟

**شریعت باقری:  دانشگاه علوم قضایی در راستای افزایش سطح آموزش‌های عالی در کشور، تخصصی شدن موضوعات حقوقی و فراگیر شدن گرایش به تحصیلات تکمیلی در بین افراد جامعه تصمیم بر بورسیه کردن دانشجویان خود در مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری گرفته، که با این کار ممکن است از ظرفیت‌ پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی و بورسیه در سال‌های گذشته کاسته شود ضمن این که دانشگاه علوم قضایی جایگاه مهمی در تربیت قضات متخصص دارد.

***اشتغال هزار قاضی در دستگاه قضا


*باشگاه خبرنگاران: با این حساب تمامی دانشجویان بورسیه جذب دستگاه قضا می‌شوند، درست است؟

** شریعت باقری: بله همین طور است و با توجه به اینکه دانشجویان بورسیه به استخدام قوه قضاییه در می‌آیند، باید از تمام وقتشان برای توانمند کردن خویش در کارها استفاده کنند از جمله اینکه در ایام تحصیل و تابستان نیز به دادگاه‌های سراسر کشور فرستاده می‌شوند تا آموزش‌های لازم را دریافت کنند و نکته مهمتر این که در آینده‌ای نزدیک حدود هزار قاضی در قوه قضاییه مشغول کار شوند.



 ***دانشگاه علوم قضایی نیازمند حمایت مسئولان است


*باشگاه خبرنگاران: دانشگاه علوم قضایی با این اهمیت که قضات کشور را تربیت می‌کند، آنچنان که باید شناخته شده نیست، چه برنامه‌هایی را برای شناخت بهتر از این دانشگاه را دارید؟

**شریعت باقری:  پرسش قابل تاملی است، چرا که قضات تربیت شده و صالح خروجی چنین دانشگاهی هستند که جامعه به آنها نیاز دارد، بنابراین آگاهی دادن عمومی نسبت به جایگاه چنین دانشگاهی در کشور از مسیر تبلیغات رسانه‌ای محقق می‌شود و ما انتظار داریم رسانه ملی به این مساله توجه جدی داشته باشد؛ ضمن این که  دولت و قوه قضاییه هم باید از این دانشگاه حمایت بیشتری داشته باشد.

گفتگو: نفیسه عبداللهی

انتهای پیام/




اخبار مرتبط

ترور رئیس دادگستری روانسر/لغو دادگاه مهدی هاشمی/متلاشی شدن یک شرکت هرمی/ممنوعیت استعمال قلیان در قهوه‌خانه‌ها
مراسم سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم قضایی / عکس: سهراب سیدجمالی
آغاز تشریفات اجرای حکم رحیمی در دادسرای تهران
دادسراها صف اول مبارزه با مفاسد هستند / وکیل ناسالم تهدیدی برای دادرسی عادلانه است
جذب هزار قاضی در دستگاه قضا/ دانشگاه علوم قضایی نیازمند حمایت جدی مسئولان
دادستان کل کشور در دانشگاه علوم قضایی سخنرانی می‌کند
رشد ۸ برابری آمار جذب فارغ‌التصحیلان در دستگاه قضا نسبت به سال ۸۸/ کیفیت دوره‌های کارآموزی ارتقاء یافته است
دانشگاه علوم قضایی را بیشتر بشناسیم
ارسال حکم مرتضوی/ رهایی 8 زندانی از مجازات قصاص طی سال جاری / راز تبرئه پلیس آمریکا چیست؟




کد خبر: ۵۱۳۲۹۶۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن