تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803374144




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت جهادی مطالبه جدی مقام معظم رهبری است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دره‌شیری در گفتگو باباشگاه خبرنگاران:
مدیریت جهادی مطالبه جدی مقام معظم رهبری است
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر با بیان اینکه به مسأله اقتصاد مقاومتی باید فرابخشی و کلی نگاه شود، گفت: تمامی قوا با همه امکانات و ظرفیت‌های موجود باید درگیر استقرار اقتصاد مقاومتی شوند و زیر مجموعه خود را در نظام حکمرانی به خوبی هدایت کنند تا فعالیت‌ها بر اساس نقشه راه پیش رود.

نگاه به اقتصاد مقاومتی باید فرابخشی و کلی باشد/ بررسی چالش‌های اقتصاد مقاومتی در سه لایه مختلف
"محمدرضا دره‌شیری" در گفتگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران، با تاکید بر نقش نهادهای نظارتی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: زمانی که اقتصاد مقاومتی را تعریف و شاخص سازی کردیم، اگر نتوانیم بر طبق نقشه راه ترسیم شده حرکت نماییم، نقش نهادهای نظارتی نمایان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مسائل و چالش‌های اقتصاد مقاومتی را می‌توان در سه لایه بررسی کرد و راه حل‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت با موضوع اقتصاد مقاومتی را مورد یاد آوری قرار دادف تصریح کرد: لایه اول مبارزه با زمین‌خواری است که باید نهادهای حاضر نقش خود را ایفا کنند و با فرض وجود نهادها و قوانین باید متوجه باشیم چه ابزارهایی در این زمینه در اختیار داریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر افزود: به عنوان نمونه باید دید برای کنترل تورم، بیکاری و افزایش درآمد مالیاتی چه ابزارهایی در اختیار داریم و در این ساختار‌ها آیا سیاست‌های کلی، مالی و گمرکی وجود دارد تا براساس آن‌ها مشکلات را مرتفع کنیم.

 دره‌شیری با بیان اینکه در لایه نخست با مشاهده اشکالات قصد نداریم تا اصلاحات نهادی و ساختاری را انجام دهیم، چرا که باید در موضوع گفتمانی عمیق‌تر کار می‌کنیم، عنوان کرد: در سیاست‌های بسیاری از دولت‌ها که نگاه کوتاه مدت دارند تعاریفی مبتنی بر لایه نخست وجود دارد؛ به عنوان نمونه اینکه قیمت انرژی را بالا ببریم یا نرخ مالیات را تغییر دهیم، همیشه مطرح بوده و این موضوع در ارقام بودجه نیز هم همینطور است.

وی با اشاره به لایه دوم که «اصلاح ساختار‌ها و نهاد‌ها» است، ادامه داد: در این لایه به عنوان نمونه در نظام مالی و پولی کشور، نظامات گمرکی و سایر ساختارهای اقتصادی اصلاح کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در لایه دوم می‌توانیم یک سری قوانین دست و پا گیر را حذف و قوانین کارآمد را جایگزین کنیم، گفت: لایه دوم که بحث نهاد‌ها و ساختار‌ها است در واقع برگرفته شده از یک ضمیر انگاره‌ای یا گفتمانی است که در جامعه متولد می‌شود که این گفتمان بسیار با اهمیت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر با اشاره به اینکه در لایه دوم چالش‌ها ابزار اساسی، نوآوری نهادی است عنوان کرد: باید دید که چقدر قدرت داریم تا این دغدغه‌ها را با نوآوری در نهادسازی و نظام‌سازی تغییر دهیم و بتوانیم مسأله را حل کنیم.

وی با بیان اینکه امنیت اقلام راهبردی و اساسی از تأکیدات مقام معظم رهبری است و در درجه نخست اهمیت غذا و دارو قرار دارد، با ذکر مثالی در خصوص عدم توجه به بحث اقلام اساسی گفت: امروز ۹۵ درصد روغن مصرفی خانوار‌ها وارداتی است و خیلی از کارخانجات روغن نباتی کشور بخش روغن کشی خود را تعطیل و روغن خام وارد، بسته‌بندی و با نام داخلی عرضه می‌کنند.

دره شیری با طرح این پرسش که چرا نتوانسته‌ایم این مسأله را حل کنیم و چرا خیلی از کارخانجات روغن نباتی تمایل دارند روغن خام وارد کنند، گفت: یکی از دلایل واردات روغن خام به واسطه نرخ ارزی است که برای اقلام و کالاهای اساسی اختصاص می‌دهیم.

وی با بیان اینکه تا یک زمان طولانی کالاهای اساسی مانند دارو، کنجد سویا، روغن و گندم با ارز ترجیحی و نرخ ۱۲۲۶ تومان به صورت ارزان دست مصرف کننده می‌رسید، ادامه داد: تزریق این اجناس با نرخ ارزان باعث شده بود که تولید این اقلام شکل نگیرد و خیلی از کارخانجات مواد غذایی بسیاری از مواد اولیه خودشان مانند روغن خام، شکر خام و شیرخشک را از خارج کشور با نرخ ارزان وارد کنند.

دره‌شیری با بیان اینکه واردات کالاهای اساسی باعث شد تا تولید دانه‌های روغنی، چغندر قند و مواد اولیه در بخش کشاورزی متوقف و به صورت وارداتی به کارخانجات برود، خاطرنشان کرد: دلیل این موضوع وجود ارز ترجیحی ارزان بود و گفتمانی حاکم بود که برای حمایت از مصرف کننده در نهادسازی ارز ترجیحی داده می‌شد و این موضوع از جایی نشأت می‌گرفت که کالای اساسی باید از مصرف کننده حمایت کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر با اشاره به «انگاره‌ها و گفتمان‌های غالب بین نخبگان و جامعه» به عنوان لایه سوم، گفت: گفتمان‌های بازدارنده مانند حمایت کالاهای اساسی از مصرف کننده باید به حاشیه برود و باید گفتمان قوی تری را جایگزین کنیم که به تولید توجه بیشتری داشته باشد.

وی افزود: در اینجا باید خوداتکایی و خوداکتفایی کشور درباره آن محصول تقویت شود و به آن سمت و سو برویم.

دره شیری با اشاره به اهمیت و نقش مدیریت جهادی در پیاده سازی و اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، عنوان کرد: مدیریت جهادی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است. علمی، پر قدرت، با برنامه و مجاهدانه کار کردن از محورهای سخنان مقام معظم رهبری بوده که با این موضوعات می‌توانیم روی مسائل مختلف عمیق فکر کنیم و نگاه کوتاه مدت نداشته باشیم.

وی با تأکید بر گفتمان‌های بازدارنده در پایان خاطر نشان کرد: در اقتصاد مقاومتی باید دید که استوانه‌های بازدارنده چیست در حوزه‌های کالاهای اساسی، شرکت‌های دانش بنیان، تأمین اجتماعی، خصوصی سازی و مردم محوری گفتمان‌های بازدارنده وجود دارد؛ رسانه‌ها، هم باید در سطح نخبگان گفتمان سازی کنند و هم در سطح عموم این کار را انجام دهند.

انتهای پیام/






کد خبر: ۵۱۲۶۴۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن