واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
مهاجرت روستاییان و تعطیلی 15 مدرسه در راویز رفسنجان
خشکسالی و مهاجرت روستاییان منطقه راویز رفسنجان موجب شده تا تنها 8 دانشآموز در یکی از 16 مدرسه این منطقه تحصیل کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، دهستان راویز از توابع بخش کشکوئیه و در غرب شهرستان رفسنجان واقع شده است، این دهستان قدمت چند هزار ساله دارد و روزگاری بیش از 16 هزار نفر جمعیت داشت. جمعیت دهستان راویز امروز به دلیل خشکسالی به یک هزار و 400 نفر میرسد و تنها 360 خانوار در این منطقه ماندگار شدهاند که آن هم عمدتا افراد پیر و کهنسالی هستند که پزشک منطقه خواستار رسیدگی بیشتر دستگاههای ذیربط به مسئله سوءتغذیه آنها است. مردم منطقه راویز رفسنجان افراد باهوش و باسوادی هستند، حتی از حرفهای ریشسفیدان هم میتوانستیم بفهمیم تحصیل در این منطقه برای خانوادهها ارزش زیادی داشته به طوری که یکی از افراد پیشکسوت روستای حومالدین سال 57 دانشجو بوده است.
راویز منطقه بسیار خوش آب و هوایی است که در تابستان جمعیت زیادی در آن حضور مییابند، عدهای اهالی همان منطقه هستند و خانه تابستانی دارند، اما عدهای که برای گردش و تفریح به منطقه میروند به گفته مسئولان منطقه حتی محل اسکان ندارند. روستای پورکان که آبشار بسیار زیبا و قدیمی دارد، منطقه گردشگری این دهستان به شمار میرود و پذیرای تعداد زیادی گردشگر در ایام عید و تابستان است و نگاه مسئولان را میطلبد تا نسبت به استقرار محلی برای پذیرای این همه گردشگر باشد. فرماندار رفسنجان امروز به همراه بخشدار کشکوئیه، مسئول آبفار، مسئول مخابرات به منطقه راویز سفر کرد و از نزدیک پای درد و دل اهالی این منطقه نشست. ابتدای سفر در روستای دره کرد و گلایه اهالی از فروش مدرسهای که تنها امید روستاییان بود مطرح شد.
مردم روستا در مسجد و حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) جمع شده بودند تا مشکل خود را با فرماندار رفسنجان در میان بگذارند. آنتندهی تلفن همراه به هیچوجه در این روستا انجام نمیشد و تلفن ثابت هم در روستا وجود ندارد. مردم روستا خواستار کمک به لولهکشی آب تا مزارع بودند، زیرا نمیخواستند همان مقدار آبی که برای آنها مانده هدر رود. لایروبی قنوات و رفع مشکل جاده هم از دیگر خواستههای مردم این روستا است. حمید ملانوری فرماندار رفسنجان در این بازدید در زمینه احیای قنوات، و ایجاد دکل تلفن همراه قول پیگیری داد و گفت: آنچه سبب آبادانی روستاها میشود، بازگشت روستاییان به منطقه خودشان است و از آبهای موجود هم باید مصرف بهینه شود. وی تاکید کرد: یکی از وظایف شوراها و ریش سفیدان این است که در مسجد جمع شوند و برای حل مشکلات منطقه خود فکر کنند و تصمیم بگیرند. مقصد بعدی سفر امروز فرماندار رفسنجان، زیارت مرقد سیدحسین دارابی معروف به سیدبزرگ در روستای حومالدین مرکز دهستان راویز بود و دهیاران، شوراها و اهالی روستا به بیان مشکلات خود پرداختند.
یاسر رجبی بخشدار کشکوئیه در جمع اهالی روستا اظهار داشت: عمده مشکل منطقه راویز خشکسالی است، دو حلقه چاه در منطقه حفر شده که هنوز مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است. رجبی افزود: 16 مدرسه در این دهستان وجود دارد که تنها یک مدرسه با هشت دانشآموز فعال است و مابقی تعطیل هستند. وی با اشاره به سد سپداران در رودین گفت: برای احداث این سد 5.5 میلیارد تومان هزینه شده، اما به دلیل عدم بارندگی آبگیری نشده است. رجبی بیان داشت: پنج دهیاری در منطقه وجود دارد و روستاها به دلیل مهاجرت عمده کم جمعیت هستند. این جای تاسف دارد که دهستانی که روزگاری بیش از 170 دانشآموز در هر مقطع در آن تحصیل میکردند امروز به دلیل خشک شدن زمین و کاهش نزولات آسمانی، تنها هشت نفر را در کلاس درس بنشاند. حمید خدادادی رئیس شرکت آبفار شهرستان رفسنجان اظهار داشت: آبرفت منطقه کم است و غیر از نزولات آسمانی نمیتواند موجب پر شدن قنوات شود. وی افزود: یک حلقه چاه با دبی 2.5 لیتر در ثانیه حفر شده که نیاز شرب روستای حومالدین و اطراف آن را برطرف میکند. خدادادی تصریح کرد: در استان مطالعاتی برای پیدا کردن منبع پایدار انجام شده که بتوانیم آب را به منطقه انتقال دهیم که این مهم هزینه زیادی نیاز دارد. در ادامه اهالی روستا خواستار احداث بانک و رفع مشکل معابر بودند و گلایه داشتند که منطقه آنها فراموش شده است. یکی از اهالی روستا گفت: ما گرسنه میخوابیم، اما جلوی تهاجم فرهنگی باید گرفته شود. به امید روزی که روستاییان با لب خندان به مزارع خود بروند و هیچ دغدغهای نداشته باشند، کودکان روستا در منطقه خود تحصیل کنند و صدای زنگ مدارس در روستاها بپیچد. ................................ گزارش از: زهرا بمینژاد ................................ انتهای پیام/80016/ذ40
93/11/26 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]