محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826076196
نشست چشمانداز توسعه پایدار در برنامه ششم برگزار شد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: به همت کارگروه توسعه بنیاد امید ایرانیان؛
نشست چشمانداز توسعه پایدار در برنامه ششم برگزار شد
نشست چشمانداز توسعه پایدار در برنامه ششم به همت کارگروه توسعه بنیاد امید ایرانیان در روز پنجشنبه23 بهمن ماه برگزار شد.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، نشست چشمانداز توسعه پایدار در برنامه ششم به همت کارگروه توسعه بنیاد امید ایرانیان با حضور محمدرضا عارف، رئیس بنیاد و فاطمه داداشیان، مدیر عامل بنیاد در روز پنجشنبه 23 بهمن ماه برگزار شد.
در این نشست که با سخنرانی فرشاد مؤمنی، اقتصاددان و استاد دانشگاه و کمال اطهاری صاحب نظر اقتصاد شهری در محل بنیاد صورت گرفته بود به بررسی چشمانداز توسعه پایدار در برنامه ششم پرداخته شد.
در ابتدای جلسه شهریار پاکنیا دبیر نشست با اشاره به هدف این جلسه بیان کرد: گرچه ممکن است توسعه مفاهیمی مختلف در گستره تعاریف به همراه داشته که گاها همین امر منتج به برنامه ها و نتایج عجیبی در مسیر توسعه شده است، اما باید به سمتی حرکت کنیم که تعارض در توسعه بوجود نیاید. هماهنگی بین برنامهها،فرآیندها و اهداف باید در نظام برنامه ریزی اجرایی کشور دیده و پیاده شود. در حوزه برنامهریزی توسعه کشورهای کمتر توسعه یافته مسئولیتی سنگینتر دارند.
وی ادامه داد:در کشورهای پیشرفته اتفاقات تدریجی و زمان مند صورت گرفته است که اکنون در کشورهای کمتر توسعه یافته شرایط برای این کار مهیا نیست. در این کشورها تحولات جمعیتی و اقتصادی زیادی رخ داده و زمان نیز اندک است. در این گونه فضایی نیاز به افرادی فکور و زبردست برای برنامهریزی توسعه دیده میشود. تاریخ برنامهریزی توسعه در ایران به قدیم یعنی شش یا هفت دهه قبل برمی گردد اما متاسفانه همه، حلقههای جدا از هم بودهاند و نتیجه آن به اقتصاد نفتی فعلی انجامیده است. اکنون که در شرایط داخلی و جهانی جدیدی قرار گرفتهایم و نفت هم افق خوبی پیش رو ندارد، به نظر میرسد برنامه ششم توسعه از حساسیت بالاتری برخوردار باشد. عنصر اساسی در حوزه اقتصاد توسعه بحث مشارکت و تحول فرهنگی است. اینکه آیا برنامه توسعه ما در سال های قبل این مسیر را رعایت کرده است یا نه را سخنرانان در ادامه پاسخ خواهند داد.
ساخت رانتی، بدتر از تنشهای بینالمللی است
سپس فرشاد مومنی با اشاره با اینکه قابلیت هر جامعه برای محقق کردن اهداف و آرمانهای خود تابعی از عمق مفاهیم کلیدی است، راه حل مسائل توسعه را فهم بیشتر نکات آن دانست.
وی بیان کرد: نقایص ناشی از فهم توسعه در امر برنامهریزی هم باعث ناکارآمدی آن شده است. او در ادامه با انتقاد از ساختار نهادی و نظام پاداش دهی، آن را ساخت رانتی نام گذاشت. از نظر این استاد دانشگاه ساخت رانتی دربرگیرنده دو منطق رفتاری بنیادی قرار دارد که باید با آنها برخورد شود:
1) مساله کوتاه نگری در فرآیندهای تصمیم گیری و تخصیص منابع
2) بی اعتنایی به مباحث کارشناسی
وی با اشاره به آمارهای بانک مرکزی افزود:جمعیت شاغل ایران در تابستان سال 93 معادل جمعیت شاغل تابستان سال86 بوده است. در حالی که در این مدت درآمد هزار میلیارد دلاری ناشی نفت و صادرات غیر نفتی به اقتصاد تزریق شده و اضافه نشدن شغل در چنین شرایطی بسیار عجیب خارق العاده بوده است!
وی لازمه برنامهریزی صحیح در امر توسعه را درس گرفتن از گذشته و شناخت از خود دانست.
مومنی با تاکید بر سطح پایین خودشناسی در برنامههای توسعه قبلی، وضعیت فعلی را ناشی از آن دانست.
وی در توضیح بیشتر اشاره کرد: ما در دوران پهلوی بالاترین سطح رابطه با نظام بینالمللی را داشتیم اما نتوانستیم از آن برای توسعه خود استفاده کنیم. اکنون هم با گشایش سیاسی بایستی بررسی کرد که آیا میتوان از این ظرفیت استفاده کرد. یعنی آیا کشوری که قادر به استفاده از سرمایههای مادی و انسانی خود نباشد، میتواند از امکانات خارجی استفاده کند؟
در این راستا وی اشاره کرد که ایران در بین سالهای52 تا56 بالاترین منابع ارزی را در اختیار داشت. یعنی در مواجه با خارجیها از بالاترین قدرت چانهزنی و البته سطح ارتباطات بالا به واسطه رژیم پهلوی برخوردار بود. در این مدت941 شرکت خارجی در ایران ثبت شدند که 826 عدد آن در زمینه واسطهگری مالی،مستغلات،رستوران و هتلداری مشغول بودهاند.
پیام این نوع سرمایهگذاری این است که وقتی در ساختار نهادی به این نوع فعالیتها پاداش داده میشود، سرمایهگذار خارجی هم پول خود را در این مسیر قرار میدهد و تعهدی به توسعه ما ندارد. پس هنر ما این است، در حالی که سرمایه گذار خارجی به فکر حداکثرسازی منافع خود است، ما او را در مسیر توسعه خود همراستا کنیم.
نباید هرچه فریاد است بر سر نفت بکشیم
وی با بیان اینکه در سال 83 خالص حساب سرمایه 200 میلیون دلار منفی بوده و در سال 89 به 25 میلیارد دلار منفی رسیده است، گفت: افزایش 125 برابری نظام خروج سرمایه از کشور(آن هم فقط بخشی که به صورت قانونی صورت گرفته است) در این مدت حاکی از آن است که ساختار نهادی ما از نظر امنیت حقوق مالکیت و هزینههای مبادله به گونهای بوده است که نتوانسته سرمایههای مادی را نگه دارد. همچنین ما در دوره ۸۴ تا ۹۱ بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول سه بار رتبه اول خروج منابع انسانی را داشتهایم. پس این دولت که به درستی به سمت تنش زدایی بینالمللی حرکت میکند، باید حتما به فکر خروج منابع مادی و انسانی باشد.
وی اضافه کرد: ما در دوران آقای احمدینژاد تجربهای بسیار تلخ و فاجعه آمیز از طرز فهم و نگرش آنها به مساله عدالت داشتیم، اگر ما درک درستی از مساله عدالت اجتماعی و هزینه فرصت سیاستهای نابرابر نداشته باشیم، اوضاعی به مراتب وخیم خواهیم داشت.
ساختار نهادی ما نباید به گونهای باشد که رانت و ربا و فساد فعالیتهایی باشند که پاداشهای بیشتری نسبت به فعالیتهای تولیدی دریافت میکنند. نباید هرچه فریاد است بر سر نفت بکشیم. نفت ابزاری بوده که وقتی به درستی استفاده شد برای ما دستاورد به همراه داشته است و وقتی غیرعالمانه تخصیص داده شد، مشکل ایجاد کرد. پس مشکل ما داشتن یا نداشتن نفت نیست و بلکه ساختار نهادی ما که علیه تولید بوده است باید اصلاح شود. در ساختار رانتی نه تنها غیرمولدها مقهور مولدها هستند، بلکه در بین غیرمولدها بیشترین سود نصیب کسانی میشود که به تجارت پول مشغول بودهاند. طنز تلخ ماجرا اینجاست که بیسابقهترین میزان رباخواری و تجارت پول دو دورانی رخ داد که افراد ادعای اصول گرایی داشتند.
سرمایههای اجتماعی و حقیقی خود را از دست دادهایم
سپس اطهاری ادامه جلسه را بر عهده گرفت و بیان کرد: وقتی در کشوری انقلاب میشود، یعنی تصمیم جمعی بر آن بوده که نهادهای گذشته در سیستم سیاسی و برنامه ریزی توسعه قرار نداشته باشد.
وی افزود: در ایران نیز در این راستا برنامه عمرانی به برنامه توسعه تغییر نام یافت، اما چه شد که ما در این سالها طبیعت را از بین بردیم؟ چطور شد بازاری که در آن برای تاسیس بانک ملی به صورت خودجوش طلا جمع آوری شده بود، در شرایط فعلی قرار دارد؟ چگونه سکونت گاههای غیررسمی که در سال ۵۵، پنج درصد جمعیت شهری بود اکنون به ۳۰ درصد رسیده است؟ اکنون موضوع بقا بیشتر مد نظر است تا توسعه پایدار.
اطهاری تاکید کرد: ما سرمایههای اجتماعی و حقیقی خود را از دست دادهایم، بنا بود که پس از انقلاب نهادهایی بسازیم که کاستیهای گذشته را جبران کنیم ولی نه تنها کم نشده بلکه زیادتر هم شده است. بجای صعود، هبوط یافتهایم.
ضیایی رئیس اتاق بازرگانی سالهای ۵۵-۵۶ معتقد بود سرکوب دانشگاهها مانع رشد اقتصادی است، اما نه تنها این سرمایهها محافظت نشد بلکه امثال بازرگان و مصدق هم از دور خارج شدند. هگل در کتاب عقل در تاریخ خود میگوید: باید از تاریخ بیاموزیم. اما آنچه از تاریخ میآموزیم این است که دولتها و ملتها هیچگاه از تاریخ درس نگرفتهاند. وگرنه فجایع رخ نمیداد!
وی در ادامه از رانت جویی متکثر در ایران انتقاد کرد و آن را بدتر از رانت جویی واحد دانست.
ضیائی با تاکید بر راه اندازی دموکراسی مشارکتی در ایران، گفت: دموکراسی مشارکتی از متخصصان اقتصادی و هم چنین مردم تشکیل میشود که مثال آن بودجهریزی مشارکتی است. او برای نمونه کشور برزیل را مثال زد و عنوان کرد: برنامه توسعه نباید بر اساس نیازها تنظیم شود، بلکه باید واقعا برای توسعه باشد.
در پایان این جلسه محمد رضا عارف، رئیس بنیاد امید ایرانیان از سخنرانان تقدیر و تشکر به عمل آورد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
قرار نیست اصلاحطلب خطرناک باشد/ آفت فعالیت و حرکت سیاسی انحصارطلبی است/ همیشه کوتاه آمدهام!
فراخوان بنیاد امید ایرانیان جهت حضور در راهپیمایی 22 بهمن
22 بهمن روز نمایش وحدت، همدلی و نماد قیام ملت سربلند ایران اسلامی علیه ظلم و استبداد است
انتخابات شورای عمومی شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان 16 بهمن برگزار میشود
کد خبر: ۵۱۳۲۶۸۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
- نشست کمیته برنامه ریزی احیای تالاب گاوخونی در ورزنه برگزار شد
نشست کمیته برنامه ریزی احیای تالاب گاوخونی در ورزنه برگزار شد اصفهان - ایرنا - نشست مقدماتی کمیته برنامه ریزی محلی احیای تالاب گاوخونی در شهر ورزنه برگزار شد به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست استان اصفهان معاون نظارت و پایش این اداره کل روز شنبه هدف از تشکیل کمیتهبه مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 22 برنامه فرهنگی و هنری در مدارس تفرش برگزار میشود
به مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی22 برنامه فرهنگی و هنری در مدارس تفرش برگزار میشودرئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش از برگزاری بیش از 22 عنوان برنامه به مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مدارس این شهرستان خبر داد محمدحسن افشاری امروز در گفت&zwنشست کمیته فنی و توسعه برای بررسی تیم امید برگزار میشود
نشست کمیته فنی و توسعه برای بررسی تیم امید برگزار میشودنشست کمیته فنی و توسعه درباره وضعیت تیم ملی امید اواسط هفته برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت رسمی فدراسیون نشست کمیته فنی و توسعه به سرپرستی مرتضی محصص و با حضور اعضای تیم ملی امید به منظور بررسی عمکلرتدوین برنامه ششم توسعه با رویکرد مدیریت زیست بومی
معاون سازمان حفاظت محیط زیست به پانا خبر داد تدوین برنامه ششم توسعه با رویکرد مدیریت زیست بومی خبرگزاری پانا معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست از تدوین برنامه ششم توسعه با رویکرد مدیریت زیست بومی خبر داد ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ بهمن ساعت 08 27 احمد علی کیخا در گفت و گو با خبرگزاري نشست علمي با محوريت آيندهپژوهي و چشمانداز پليس لرستان
۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۲ب ظ برگزاري نشست علمي با محوريت آيندهپژوهي و چشمانداز پليس لرستان ظهر امروز با حضور سرپرست دفتر تحقيقات کاربردي پليس لرستان و جمعي از اساتيد دانشگاهاي استان لرستان نشست علمي با محوريت آيندهپژوهي و چشمانداز پليس و سازمانهاي مرتبط سال 94 در دفتر تحقيقات کارمشارکت استان ها در تدوين برنامه ششم توسعه ضروري است
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ ۱۳ ۵ب ظ مشارکت استان ها در تدوين برنامه ششم توسعه ضروري است مدير کل دفتر مراقبت در برابر آسيب هاي اجتماعي گفت مشارکت استان ها در تدوين برنامه ششم توسعه براي ارتقاء تربيت بدني و سلامت ضروري است به گزارش خبرگزاري موج نادر منصورکيايي مدير کل دفتر پيشگيري و مراقبتروز شنبه با حضور سفیر ایران در باکو برگزار میشود نشست تخصصی روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ وضعیت کنونی، چشم
روز شنبه با حضور سفیر ایران در باکو برگزار میشودنشست تخصصی روابط ایران و جمهوری آذربایجان وضعیت کنونی چشمانداز پیشرونشست تخصصی روابط ایران و جمهوری آذربایجان وضعیت کنونی چشمانداز پیشرو با حضور سفیر کشورمان در باکو روز شنبه ۱۸ بهمن ماه در محل بنیاد مطالعات قفقاز در تهرانمعاون برنامهریزی و توسعه استانداری مرکزی: مسئولان در تدوین برنامه ششم توسعه نگاه ویژهای به آموزش و پرورش داش
معاون برنامهریزی و توسعه استانداری مرکزی مسئولان در تدوین برنامه ششم توسعه نگاه ویژهای به آموزش و پرورش داشته باشندمعاون برنامهریزی و توسعه استانداری مرکزی گفت مدیران و مسئولان در تدوین برنامه ششم توسعه باید نگاه ویژهای به آموزش و پرورش داشته باشند به گزارش خبرگزاری فارس ازنماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس تأکید کرد لزوم ترسیم برنامه چشمانداز برای پیشرفت و توسعه در دماوند و ف
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس تأکید کردلزوم ترسیم برنامه چشمانداز برای پیشرفت و توسعه در دماوند و فیروزکوهنماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس بر لزوم ترسیم برنامه چشمانداز برای پیشرفت و توسعه در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه تأکید کرد به گزارش خبرگزاریمدیرکل ورزش و جوانان مازندران خبر داد افزایش سرانه ورزشی مازندران در برنامه ششم توسعه
مدیرکل ورزش و جوانان مازندران خبر دادافزایش سرانه ورزشی مازندران در برنامه ششم توسعهمدیرکل ورزش و جوانان مازندران گفت سرانه ورزشی مازندران در برنامه ششم توسعه به ۱۲۰ سانتیمتر برای هر نفر افزایش مییابد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری حبیب حسینزادگان صبح امروز درنشست «بررسی الگوهای توسعه در ایران» برگزار میشود - اخبار ایران و جهان |
نشست بررسی الگوهای توسعه در ایران برگزار میشود شناسهٔ خبر 2493062 سهشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۲ دین و اندیشه > اندیشکده ها پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست تخصصی بررسی الگوهای توسعه در ایران و نقش رسانههای جمعی قبل و بعد از انقلاب اسلامی رابرنامه ششم توسعه باید عقبماندگی برنامههای قبل را جبران کند/ خروجی تصمیمات دولت و مجلس تضمینی بر اجرای برنامه
رحمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران برنامه ششم توسعه باید عقبماندگی برنامههای قبل را جبران کند خروجی تصمیمات دولت و مجلس تضمینی بر اجرای برنامه ششم خواهد بود رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است که برنامه ششم توسعه باید عقب ماندگیهای برنامههای قبلی را جبرانشست هماندیشی سند تدبیر توسعه آذربایجان شرقی برگزار می شود - اخبار ایران و جهان |
بهبودی نشست هماندیشی سند تدبیر توسعه آذربایجان شرقی برگزار می شود شناسهٔ خبر 2480061 شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۳ استانها > آذربایجان شرقی تبریز- معاون برنامهریزی استاندار آذربایجان شرقی گفت نشست هماندیشی سند تدبیر توسعه آذربایجان شرقی برگزار می شود به گزارش خبرنگار مهر دمعاون برنامهریزی و توسعه استان تهران: نمایشگاههای بهاره در صورت ضرورت برگزار میشود/ کالاهای ضروری در ایام پ
معاون برنامهریزی و توسعه استان تهران نمایشگاههای بهاره در صورت ضرورت برگزار میشود کالاهای ضروری در ایام پایانی سال افزایش قیمت ندارندمعاون برنامهریزی استانداری تهران گفت فردا جلسه تنظیم بازار استان تهران برگزار میشود و در صورت ضرورت نمایشگاههای بهاره برگزار میشود به گزانایب رئیس شورای اسلامی شهر رشت: برگزاری همایش چشمانداز توسعه پایدار در رشت سیاسی است
نایب رئیس شورای اسلامی شهر رشت برگزاری همایش چشمانداز توسعه پایدار در رشت سیاسی استنایب رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت برگزاری همایش چشمانداز توسعه پایدار در شهر رشت یک اقدام کاملاً سیاسی است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت محمود باقریخطیبانی بعد از ظهر امروز در جلسه کمیساولين نشست شوراي عالي برنامه ريزي آموزشي برگزار شد
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ ۱۸ ۹ب ظ با حضور وزير علوم اولين نشست شوراي عالي برنامه ريزي آموزشي برگزار شد اولين نشست شوراي عالي برنامه ريزي آموزشي در دوره وزارت محمد فرهادي و به رياست وي در وزارت علوم تشكيل شد به گزارش خبرگزاري موج در اين نشست پيش نويس دستورالعمل اجرايي شوراي عالي برنامه رهمزمان با سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 530 عنوان برنامه فرهنگی و ورزشی در استان مرکزی برگزار میشود
همزمان با سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی530 عنوان برنامه فرهنگی و ورزشی در استان مرکزی برگزار میشودمدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی از برگزاری 530 عنوان برنامه فرهنگی و ورزشی همزمان با سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ارا-
سیاسی
پربازدیدترینها