تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حقّ نصيحت خواه اين است كه به راه صحيحى كه مى دانى مى پذيرد، راهنمائيش كنى و سخن در حدّ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819598363




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

11 درصد جمعيت کلانشهرها در حاشيه‌ها زندگي مي‌کنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۳۲ب.ظ)
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس جمهور: 11 درصد جمعيت کلانشهرها در حاشيه‌ها زندگي مي‌کنند معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌جمهور از خالي شدن 34 هزار آبادي کشور از سکنه خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابوالفضل رضوي در چهارمين جلسه کارگروه توسعه روستايي و عشايري استان کرمانشاه که روز شنبه (25 بهمن) با حضور استاندار، فرمانداران، دهياران، بخشداران و... برگزار شد، اظهار کرد: 34 هزار آبادي در کشور از سکنه خالي‌ شده است و اگر مساحت اين تعداد آبادي را در نظر بگيريم مي‌بينيم چه بخش بزرگي از کشور از سکنه خالي، فاقد بهره‌برداري و امکان رشد شده است.
وي اين امر را ناشي از بي‌عدالتي‌هاي اقتصادي دانست و ادامه داد: کل دنيا در حال حرکت غيرمتعارف اقتصادي است و متأسفانه کشور ما نيز از اين امر دور نيست.
به گفته اين مسوول هم‌اکنون ثروت يک درصد مردم جهان از ثروت 99 درصد ديگر بيشتر است؛ در سال 2009 حدود 44 درصد ثروت جهان در دست يک درصد مردم بوده که اين عدد در سال 2014 به 48 درصد رسيده و پيش‌بيني مي‌شود در سال 2015 به 50 درصد برسد.
رضوي عنوان کرد: هم‌اکنون از هر 9 نفر در دنيا يک نفر چيزي براي خوردن ندارد و يک ميليارد نفر در دنيا درآمد روزانه کمتر از يک دلار و 25 سنت دارند.
وي با بيان اينکه اين شرايط کم‌وبيش در کشور ما هم وجود دارد، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در روستاهاي 22 استان از 31 استان کشور، هزينه‌هاي خانوارهاي روستايي بر درآمد آن‌ها غلبه دارد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌ جمهور اشاره‌اي هم به آمار حاشيه‌ نشيني در کشور داشت و تأکيد کرد: هم‌اکنون 11 درصد جمعيت شهرهاي بزرگ کشور در حاشيه‌ها زندگي مي‌کنند.
رضوي حاشيه‌نشينان را افرادي دانست که به دليل فقر و نداري از محل زندگي خود مهاجرت کرده و در حاشيه شهرها ساکن شده‌اند تا شايد امکانات بهتري براي زندگي داشته باشند.
وي افزود: همه ما عواقب و پيامدهاي ناشي از حاشيه‌نشيني را مي‌دانيم و دليل اصلي بروز اين پديده نيز ناعدالتي اقتصادي و عدم توجه به روستاها است.
اين مسوول با اشاره به سفرهاي اخير معاون اول رئيس‌جمهور به کرمان و آذربايجان شرقي، تصريح کرد: در اين سفرها بازديدي از حاشيه‌هاي اين شهرها داشتم که مردم در وضعيت بدي زندگي مي‌کردند و از امکانات مناسب آب و گاز برخوردار نبودند.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌ جمهور تنها راه رفع حاشيه‌نشيني را بررسي علل و رفع آن خواند و گفت: مبارزه با حاشيه‌نشيني جواب نمي‌دهد، مگر آنکه جلوي مهاجرت از روستاها و شهرهاي کوچک گرفته شود و امکانات مناسبي براي اين بخش‌ها در نظر گرفته شود.
رضوي در ادامه سخنان خود به شرايط اقتصادي کشور اشاره و اظهار کرد: متأسفانه ما در سال‌هاي قبل رشد اقتصادي از منفي 5.9 تا منفي 1.6 درصد را تجربه کرديم و با سختي فراوان در شش‌ماهه امسال اين عدد به مثبت چهار رسيد که بايد تلاش کنيم تا پايان سال آن را حفظ کنيم و کم نشود.
وي ادامه داد: زماني ايران پا به‌ پاي عربستان روزانه پنج‌تا شش ميليون بشکه نفت توليد مي‌کرد که امروز اين عدد بسيار کم شده و به‌علاوه به دليل مشکلات ناشي از تحريم فروش ما نيز به 1.2 ميليون بشکه در روز رسيده است.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌جمهور با اشاره به کاهش جهاني قيمت نفت، عنوان کرد: کاهش هر يک دلار براي قيمت هر بشکه نفت هزار ميليارد تومان به ما ضرر مي‌زند و در بودجه 94 هر بشکه نفت 72 دلار بسته‌ شده که اگر باقيمت فعلي کاهش 30 دلاري را براي هر بشکه در نظر بگيريم در سال 94 از محل درآمدهاي نفتي 30 هزار ميليارد تومان کاهش درآمد خواهيم داشت، در اين شرايط تنها راه نجات اقتصاد کشور استفاده از ظرفيت‌هاي اقتصادي خود مردم و مشارکت دادن آن‌ها است.
وي از مشارکت سياسي خوب مردم کشور يادکرد و گفت: متأسفانه ما مشارکت اقتصادي مردم را باور نکرده و زمينه حضور آن‌ها را فراهم نکرده‌ايم.
رضوي ضمن سخت خواندن استفاده از سرمايه‌هاي خرد مردم، افزود: دليل ديگري که باعث شده از اين سرمايه‌ها استفاده نشود اين است که عده‌اي وجود دارند که مي‌خواهند چشم مردم همواره به جيب آن‌ها باشد و مردم را جيره‌خوار خود نگه‌دارند.
وي در ادامه راه‌کارهايي براي برون رفت از اين وضعيت و استفاده از ظرفيت‌هاي اقتصادي خود مردم ارائه کرد و ادامه داد: اولين کار اين است که باور کنيم مردم پتانسيل مشارکت‌هاي اقتصادي را دارند، بعد براي آن‌ها اعتمادسازي کنيم و بعد افراد معتمد و کدخدامنش را که مردم به آن‌ها اعتماد دارند پاي‌کار بياوريم.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌جمهور تأکيد کرد: گام بعدي شناخت افراد باتجربه و نخبه، شناخت مردم متمکن و سرمايه‌دار و پاي‌کار آوردن آن‌ها است.
رضوي معتقد است: هر قومي بخواهند به توسعه برسند بايد سه اصل مديريت و مسائل مالي، دانش فني و لابي‌گري را بلد باشند.
به گفته اين مسوول در روستاهاي مرزي به ازاي سهم آورده مردم پنج برابر، در روستاهاي عادي سه برابر و براي خانواده‌هاي ايثارگر و تحت پوشش بهزيستي و کميته امداد به ازاي ميزان آورده، چهار برابر تسهيلات پرداخت خواهد شد.
رضوي وام روستاهاي مرزي را بدون کارمزد اعلام کرد و افزود: وام ساير روستاها هم تنها چهار درصد کارمزد دارد و وثيقه آن‌ها نيز کارت يارانه است.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌جمهور در خصوص شيوه بازپرداخت تسهيلات نيز اظهار کرد: پس از يک سال تنفس، يک دوره دو ساله مشارکت داريم و سپس پنج سال بازپرداخت.
وي بابيان اينکه سرمايه‌گذاري خود مردم مي‌تواند در قالب شرکت‌هاي سهامي خاص و يا تعاوني باشد، تأکيد کرد: براي شرکت‌هاي سهامي خاص وثيقه ملکي و کارمزد يازده درصد است.
رضوي با اشاره به معافيت‌هاي بيمه‌اي و مالياتي در نظر گرفته‌ شده، خاطرنشان کرد: هر ايراني در داخل و يا خارج از کشور مي‌تواند در اين شرکت‌هايي که تشکيل مي‌شود، سهيم باشد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم معاون اول رئيس‌جمهور يادآوري کرد: مشکلي براي پرداخت تسهيلات نداريم و تنها براي سال جاري 180 ميليارد تومان داريم که اگر کرمانشاه مستندات خود را براي طرح‌ها و تشکيل شرکت‌ها ارائه کند 30 ميليارد تومان به استان پرداخت خواهيم کرد.
وي در ادامه در خصوص تعاوني فرش دستبافت روستايي کرمانشاه که 3000 نفر اشتغال‌زايي در پي دارد، افزود: اگر استاندار اين رقم اشتغال‌زايي را تأييد کند تا آخر هفته حدود هفت ميليارد توماني که براي اين تعاوني لازم است را از محل صندوق مهر امام رضا (ع) به استان پرداخت خواهيم کرد.
رضوي از کارگروه توسعه روستايي و عشايري کرمانشاه به عنوان يک نمونه در کشور يادکرد که با پيشرفت در آينده مي‌تواند الگويي براي کشور باشد.
به گفته اين مسوول اگرچه اين کارگروه هنوز در کل کشور به تصويب نرسيده، اما؛ کارهاي نهايي تصويب آن در دست انجام است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن