واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قاچاقچیان اشیای تاریخی نابودگر هویت و اصالت تاریخی وفرهنگی جامعه هستند ایلام - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: قاچاقچیان اشیای تاریخی، نابودگر هویت و اصالت تاریخی و فرهنگی جامعه هستند.
"عبدالمالک شنبه زاده" روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: افرادی که بدلیل سودجویی و برای بدست آوردن ثروت های بادآورده اقدام به حفاری غیر مجاز و فروش اشیای عتیقه و تاریخی می کنند، به هویت تاریخی کشور خیانت می کنند.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف یگان حفاظت میراث فرهنگی حفاظت از اصالت تاریخی کشور و مبارزه با متخلفان است، ادامه داد: خوشبختانه در چند سال اخیر با تدابیری که بکار گرفته شده میزان کشفیات اشیای عتیقه و دستگیری متخلفان روند قابل قبولی داشته است.
شنبه زاده تاکید کرد: با توجه به پراکندگی اماکن تاریخی این استان، نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از اصالت تاریخی و اهمیت آن با مشارکت مردم و دستگاه های مرتبط می تواند، ما را در راستای انجام وظیفه خطیر، یاری کند.
وی با بیان اینکه همکاری مردم نقش بسزایی در کشف آثار تاریخی سرقت شده و برخورد با متخلفان دارد، افزود: بیشتر موارد کشف اشیای تاریخی و دستگیری متخلفان در این استان نتیجه همراهی و گزارشات مردمی بوده است.
به گفته وی، در روزهای اخیر، هفت قطعه شی تاریخی در شهرستان بدره توسط نیروی انتظامی از سوداگران و غارتگران آثار تاریخی کشف و تحویل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شد.
شنبه زاده یادآور شد: با بررسی های به عمل آمده توسط کارشناس باستان شناسی مشخص شد این اشیا که شامل یک عدد دستبند، سه عدد انگشتر آهنی و یک عدد انگشتر مفرغی و یک عدد درپوش مفرغی هستند قدمت بالایی داشته و مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است.
وی خاطر نشان کرد: همچنین یک عدد پیکرک زن سفالی تمام رخ ایستاده پارتی نیز در میان این اشیا مشاهده شده که پیگیری قدمت اشیای کشف شده و مراحل قانونی و کارشناسی آن در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: آثار تاریخی فرهنگی هر کشوری اصلی ترین عناصر اساسی تمدن و فرهنگ ملت ها هستند که باید اهمیت و ارزش حفاظت از آنها در جامعه فرهنگ سازی شود.
وی اضافه کرد: خرید و فروش آثار باستانی جرم محسوب شده و طبق بند 9 ماده 3 قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1367، سازمان میراث فرهنگی مسوول شناسایی و در اختیار گرفتن همه اشیایی است که دارای ارزش فرهنگی تاریخی بوده که توسط دستگاه های مسوول ضبط شده است.
شنبه زاده ابراز امیدواری کرد که با انعقاد تفاهم نامه با کانون مساجد و همچنین همکاری یگان های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و میراث فرهنگی بتوان هر چه بیشتر از آثار تاریخی و فرهنگی استان حفاظت و حراست کرد.
استان ایلام یکی از استان های تاریخی با قدمت بسیار زیاد در کشور است به گونه ای که آثار تاریخی آن بر اساس کشفیات باستان شناسان به هزاره های قبل از میلاد بر می گردد.
7177/9002
24/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]