واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ بهمن ۱۳۹۳ (۱۹:۳۶ب.ظ)
برگزاري نمايشگاه گردشگري؛ گردشگري و روابط بين الملل دکترمحمودرضا اميني
آنچه مسلم است صنعت گردشگري يکي از منابع مهم اقتصادي کشورهاست و توسعه اين صنعت همواره مي تواند موجب افزايش درآمد کشور ها شده و بدين وسيله مقبوليت منطقه اي و بين المللي آن ها را تحت تأثير قرار دهد. در عين حال صنايع وابسته در حوزه گردشگري که البته در کشورهاي مختلف، متفاوت است، گوياي ظرفيت هاي فرهنگي و بيان کننده هويت و تمدن هر کشور است؛ بنابر اين از طريق توسعه صنايع گردشگري مي توان علاوه بر بازار اقتصادي، تعاملات و توسعه فرهنگي را نيز افزايش داد.
تعاملات بين المللي و يا بهتر بگوييم روابط بين المللي در کشورهاي مختلف بر مباني متعددي پايه گذاري مي شود و مسلماً اقتدار ملي هر کشوري، جايگاه وي را به جهان تبيين مي کند. اما؛ نبايد فراموش کرد کشورهايي که داراي تمدن با قدمت بيشتري هستند در زمينه هاي توريستي، گردشگري و همچنين صنايع وابسته آن نيز، از توانايي هاي بيشتري برخوردارند و اين امر موجب علاقه مندي و اثرگذاري در تعاملات دوجانبه و يا منطقه اي و بين المللي خواهد شد.
بايد توجه داشت؛ همان طور که جاذبه هاي گردشگري ، زيارتي و سياحتي قابل ملاحظه اي در برخي کشور هاي ديگر براي مردم ما وجود دارد؛ ايران اسلامي نيز که از تمدن ديرينه اي برخورداربوده و اينک به عنوان ام القري اسلام شناخته شده است، عملا داراي فرصت ها و جاذبه هاي گردشگري، توريستي و مذهبي بسياري است که مورد علاقه همه مسلمانان جهان است.
جاذبه هاي توريستي، مذهبي و سياحتي همواره مشوقي در ايجاد ارتباط بين فرهنگ ها و مذاهب ملل گوناگون و همچنين پايداري و توسعه روابط بين کشورهايي است که از نظر فرهنگ وتمدن داراي مشترکاتي هستند. به عبارت ديگر امکان بروز اختلاف و دشمني بين کشورهايي که داراي جاذبه ها و جايگاه هاي توريستي و زيارتي مشترک که برگرفته از علايق ملت هاي آنهاست، بسيار کاهش مي يابد و يا نمي تواند اين اختلاف و دشمني پايدار باشد.
يکي از مهمترين پايه هاي امکان توسعه روابط منطقه اي و جهاني جمهوري اسلامي ايران، توسعه جاذبه هاي گردشگري، زيارتي و سياحتي است. به عبارتي اگر فرصت هاي صنعت گردشگري جمهوري اسلامي به خوبي مورد توجه قرار گيرد بطور همزمان مي تواند موجب توسعه اقتصاد کشور، افزايش ضريب نفوذ جمهوري اسلامي در منطقه و جهان و حتي موجب وحدت کشورهاي اسلامي و منطقه شود و نيز روابط بين الدولي و بين المللي را افزايش دهد.
با توجه به موارد فوق مي توان به خوبي دريافت که يکي از شاخص هاي توسعه اقتدار ملي جمهوري اسلامي در تعاملات بين المللي، فرصت هاي صنعت گردشگري جمهوري اسلامي است که بايد بيش از پيش مورد توجه ديپلماسي بين المللي ما قرار گيرد.
حائز اهميت است که بدانيم سرمايه اصلي اين توسعه از ديرباز در ايران پهناور نهفته است به طوري که برخي کشورها با توطئه هاي خاصي تلاش مي کنند پشتوانه فرهنگي خود را از طريق امکانات صنايع و ذخاير تاريخي اين مرزو بوم تقويت و جلوه کنند.
بدون ترديد، کشور ما مي تواند از حيث فرهنگ و ادب در ابعاد مختلف صنعت و علوم پيشرفته، معماري و صنايع دست ساز، تاريخ و تمدن بزرگ و مقتدري از خود ترسيم کند و با انتقال صحيح آن در منطقه و جهان موجب اعتلاي فرهنگ ها و وحدت اسلامي و همچنين وحدت ملت هاي منطقه و حتي اقتدار آن ها شود؛ بنابراين به عنوان مهمترين شاخصه هاي روابط بين المللي بايد بر توسعه آن تأکيد کرد.
قابل توجه است متوليان صنعت گردشگري، زيارتي و سياحتي، صنعتگران صنايع وابسته به آن و نيز مسوولان وزارت امورخارجه کشور با استفاده از اين ظرفيت و فرصت، بتوانند براي خلق و توسعه روابط بين الملل، اقتصاد و فرهنگ را در دستور کار خود قرار دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]