واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شیروانی ها، همچنان پشت در موزه شیروان - ایرنا - موزه تاریخی شیروان، که پیش تر از گشایش آن در دهه فجر سخن می رفت، در این ایام نیز افتتاح نشد و مردم این شهرستان همچنان چشم انتظار باز شدن در این مرکز فرهنگی ماندند.
به گزارش ایرنا،ساخت و راه اندازی موزه تاریخی دومین شهر بزرگ خراسان شمالی، چهار سال پیش آغاز شد که به ظاهر آماده بهره برداری نیز شده و تاکنون مسوولان این حوزه چند بار وعده افتتاح آنرا در مناسبتهای مختلف داده اند، اما همه بی سرانجام بوده است.
شهرستان شیروان 42 اثر تاریخی به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی دارد که قدیم ترین آن تپه "ˈارگ نادری" مربوط به هزاره چهار و پنج قبل از میلاد است و دیگر آثار نیز مربوط به ادوار اشکانی، ساسانی، اسلامی، تیموری، قاجاریه، غزنوی - ایلخانی، قرون اولیه اسلام و پیش از تاریخ تا دوران اسلامی است.
تا سال گذشته به علت نبود موزه در این شهر، آثار و اشیای تاریخی و ارزشمند کشف شده در این شهرستان برای نگهداری به موزه بجنورد، مرکز استان منتقل می شد، اما با ساخت موزه شیروان از پارسال اشیای این منطقه به همین موزه انتقال می یابد.
اکنون مردم شیروان که سالها چشم انتظار گشایش این مرکز فرهنگی، تاریخی برای آشنایی بیشتر با پیشینه منطقه خود بوده اند، از عدم بازگشایی این موزه ابراز شگفتی می کنند.
یک شهروند شیروانی می گوید: موزه می تواند تاثیری بسزا در گسترش فرهنگ منطقه داشته باشد و با توجه به اهمیت گردشگری در عصر حاضر، می طلبد که مسوولان این نسبت به گشایش موزه به روی مردم این شهرستان اقدام کنند.
زهرا سادات موسوی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: موزه ها نقشی موثر در نمایش توانمندی های فرهنگی و تاریخی دارند و بازدید کنندگان از این طریق ذهنیت دقیق و بی واسطه ای نسبت به شهرها و مناطق پیدا کنند.
یک دانشجو نیز گفت: راه اندازی و رونق موزه های عمومی و مردم شناسی نباید مورد غفلت قرار گیرد چرا که راه اندازی موزه ها، مسافران و رهگذران را به طور دقیق با سابقه تاریخی و فرهنگی هر منطقه آشنا می سازد.
احمد رئوفی با بیان اینکه شهرستان شیروان با قدمت حداقل هفت هزار ساله و داشتن دهها اثر تاریخی، مرکز فرهنگ، تمدن و تاریخ در شرق خراسان شمالی است، افزود: با گذشت چند سال از وعده مسوولان در خصوص احداث موزه شیروان، اکنون آنان باید از طریق رسانه ها علت عدم بهره برداری از این موزه را بیان کنند.
وی با بیان اینکه موزه نقش موثری در رونق گردشگری و اقتصاد شهرستان دارد، گفت: هرساله مسافران زیادی از استان های دیگر به این شهرستان سفر می کنند که وجود موزه می تواند موجب افزایش ماندگاری مسافران در این منطقه باشد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان گفت: طرح ساخت موزه شیروان از سال 89 با زیربنای 500 متر مربع در دو طبقه آغاز شد.
"میرعلی رجعتی" در گفت و گو با ایرنا، کمبود اعتبار را علت کندی روند اجرای این طرح خواند و اظهار کرد: برای تجهیز و ساخت طرح مزبور سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار از محل منابع ملی و استانی هزینه شده است.
وی از تکمیل و اتمام بخش های درونی موزه شیروان در سال جاری خبر داد و گفت: قرار بود طرح مزبور در دهه فجر امسال افتتاح شود که به دلایلی بهره برداری از آن به اواسط سال آینده موکول شد.
وی با خودداری از اظهار نظر در خصوص علت عدم بهره برداری از این طرح، پاسخگویی به این سوال را به مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی ارجاع داد.
طبق برنامه از پیش اعلام شده، قرار بود موزه تاریخی شهرستان شیروان در روز 22 بهمن افتتاح شود، اما این برنامه از چند روز پیش بنا به دلایل نامعلومی ملغی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، وجود برخی ایرادات فنی در ساختمان موزه شیروان را علت به تاخیر افتادن افتتاح آن عنوان کرد.
"محمد سویدانلویی" در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بنا بر نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی مرکز، برخی اشکالات فنی در ساختمان موزه وجود دارد که باید قبل از بازگشایی موزه، نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی افزود: پس از رفع این نواقص و ایرادات، موزه تاریخی شیروان در هفته دولت سال آینده افتتاح و آماده بازدید علاقه مندان خواهد شد.
شیروان با 157 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی است که در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد. ک/4
7186/5132
23/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]