واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۲۴ق.ظ)
افزايش اعتبارات تخصيصي براي احياي درياچه اروميه بنا بر گزارش هاي ارائه شده از اقدامات اجرايي سازمان حفاظت محيط زيست مرتبط با تکاليف و وظايف اين سازمان در خصوص احياي درياچه اروميه ، همچنين شرح کاستي ها و موانع و با نظر مثبت رئيس ستاد ملي احياي درياچه اروميه اعتبارات تخصيصي به سازمان حفاظت محيط زيست براي احياي اروميه افزايش يافت.
به گزارش خبرگزاري موج،مسعود باقرزاده کريمي با اشاره به جلسه هماهنگي اقدامات اجرايي سازمان حفاظت محيط زيست و ستاد احياي درياچه اروميه با حضور عيسي کلانتري رئيس ستاد ملي احياي درياچه اروميه و معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص درياچه اروميه برگزار شد، گفت: هماهنگي اين دو نهاد به دليل نقش سازمان حفاظت محيط زيست در احياي درياچه اروميه بسيار مهم است.
به گزارش روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست، باقرزاده افزود: پيش از اين جلسه عدد اعتباري که از مجموع اعتبارات تخصيصي براي احياي درياچه اروميه به سازمان حفاظت محيط زيست اختصاص داده شده بود در حدود سه درصد کل اعتبارات بود که خوشبختانه پس از بحث و بررسي موضوعات مطروحه از سوي سازمان و با نظر مثبت رئيس ستاد ملي احياي درياچه اروميه اين اعتبارات به 60 درصد افزايش يافت.
وي ادامه داد: اين افزايش به جهت حجم زياد فعاليتهاي محول شده به سازمان و همچنين ميزان اهميت اين اقدامات در احياي درياچه اروميه صورت پذيرفت.
باقرزاده خاطرنشان ساخت: اينکه اين بودجه به سرعت محقق شده است، نشان از عزم دولت و همکاري خوب سازمان حفاظت محيط زيست و ستاد احياي درياچه اروميه براي احياي درياچه اروميه است.
وي با بيان اينکه برخي از محورهاي اصلي فعاليتهاي سازمان حفاظت محيط زيست عبارت است از احياي اکولوژيک بخشهاي خشک شده درياچه به ويژه در بخش جنوبي و همچنين تالابهاي آب شيرين اطراف درياچه که با توجه به کمبود آب در آن منطقه از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: آب موجود در تالابهاي اقماري، پشتيبان قسمتهاي خشک شده درياچه شدهاند و حتي پرندگان مهاجر هم به آن قسمت مراجعه ميکنند و از اين رو ساماندهي اين بخش مهم از ديگر وظايف سازمان در احياي درياچه اروميه است.
باقرزاده افزود: بخش عمده اعتبارات تخصيصي نيز به منظور تثبيت گرد و غبار با استفاده از روشهاي مختلف در داخل درياچه است.
وي با اشاره به گونه منحصر به فرد آرتميا و تهديد بزرگي که در حال حاضر به دليل شرايط درياچه متوجه ذخيره ژنتيکي آرتميا هست، اظهار کرد: يکي ديگر از اقدامات و وظايف سازمان حفاظت محيط زيست ايجاد فضاي طبيعي براي اين گونه ارزشمند و حفظ و احياي و پرورش آن در سواحل درياچه است.
باقرزاده اضافه کرد: جمع آوري آب باران در جزاير اروميه با توجه به ميزان بارش ساليانه آن منطقه که در حدود 300 ميلي متر است و ميتواند منبع خوبي براي تأمين آب مورد نياز حيات وحش منطقه باشد از ديگر وظايف سازمان است.
باقرزاده ادامه داد: با تأمين آب و علوفه مورد نياز حيات وحش منطقه، ميتوانيم در حفظ حيات وحش منطقه موفق شويم.
وي تاکيد کرد: البته پيش از تخصيص اين اعتبارات، سازمان حفاظت محيط زيست اقدامات اجرايي بسياري از جمله در خصوص سيستمهاي سطوح آبگير باران، انتقال آب به جزاير به طور مثال از طريق خط لوله رشکان به جزيره اشک براي تأمين آب حيات وحش، تغيير الگوي کشت و آبياري و کاهش ميزان آب مصرفي کشاورزي در منطقه و به طور کلي توسعه کشاورزي پايدار را آغاز کرده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]