واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر بهداشت:تیم ویژه برای بررسی علمی ریزگردها در خوزستان تشکیل شود اهواز- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهارشنبه شب پس از بازدید از هورالعظیم و چند کانون داخلی بروز ریزگردها در خوزستان در نشستی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بایدتیم ویژه ای برای بررسی علمی ریزگردها در خوزستان تشکیل شود.
به گزارش ایرنا "سید حسن قاضی زاده هاشمی" در این نشست که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزارشد افزود: دولت بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری بلا فاصله تشکیل جلسه داد و پس از آن من به نمایندگی از دولت برای بررسی این موضوع خدمت مردم خوزستان رسیده ام.
هاشمی در ادامه اضافه کرد: باید تیم ویژه ای برای کار علمی در زمینه منشا آلودگیها تعیین شود تا ساز و کار مقابله با ریزگردها بصورت علمی فراهم شود.
وی گفت : در عین حال اقدامات کوتاه مدت و آنی از جمله نصب تجهیز سیستم هشدار دهنده اعلان بروز گرد و غبار ، برقراری تسهیلات و امکانات حمل و نقل برون استانی برای مردم ، توسعه خدمات درمانی به مردم و توزیع ماسک باید انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه استاندار خوزستان سه کمیته آموزشی،اطلاع رسانی و امداد رسانی در این زمینه تشکیل داده است از تلاش وی در زمینه پیگیری آلاینده ها تشکر کرد و گفت: دولت نگاه ویژه ای به این موضوع دارد و هیچگونه مشکل اعتباری برای مقابله با پدیده ریزگردها ندارد هر چند باید صرفه جویی در همه امور را در دستور کار داشته باشیم.
در این نشست نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی نسبت به عزم فوری دولت برای رفع این آلایندگی در کوتاه مدت تاکید کردند و خواستار کنترل منشا آلایندگی و ایجاد مانع اساسی نسبت به انتشار گرد و غبار و نیز حفاظت فردی تشدند.
نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی همچنین برای ایجاد مانع اساسی در زمینه انتشار آلایندگی، طرح توسعه کشاورزی و ایجاد فضای سبز، جلوگیری از آب سد معشوره و سیمره ، کاشت نهال و مالچ پاشی ، مدیریت آب و جلوگیری از انتقال آب از سرشاخه های دز تاکید کردند.
برخی از آنان برای ماندگاری نخبگان خواستار پرداخت حق بدی آب و هوای کارکنان، عملیاتی کردن لایحه 3 درصد درآمد خالص نفت و تقدیم آن به مجلس و کاهش مالیات بخش خصوصی فعال استان شدند.
نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی همچنین با برشمردن آثار زیانبار گرد و غبار روی سلامت مردم ، بخشهای اقتصادی از جهات کاهش محصولات کشاورزی و نیز صنعت گردشگری خواستار پیش بینی و پرداخت خسارت از سوی دولت شدند.
آنان نسبت به تجهیز مراکز درمانی و بیمارستانها برای ارائه خدمات بهنگام و مجانی درمانی به بیمارستان تنفسی تاکید کردند.
استاندار خوزستان نیز در این نشست گفت: مطالبات مردم بر حق است و وظیفه ما است که برای فراهم ساختن حد اقلهای زندگی و تسهیلات شهروندان تلاش کنیم.
عبدالحسن مقتدایی از اهتمام نمایندگان مردم خوزستان نسبت به پیگیری مسایل زیست محیطی استان تشکر کرد و افزود: دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای برای حل مسایل زیست محیطی استان دارد.
وی افزود: در فاصله سه ساعت با آقای رییس جمهوری و معاون وی تماس تلفنی در زمینه آلایندگی خوزستان داشتم.
مقتدایی گفت: خسارتهای بازار ، کشاورزی و کارکنان از بابت ریزگردها قابل پیگیری است و حد اقل در سال 95 باید ردیف بودجه ای گذاشته شود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی سه شنبه شب از سوی دولت مامور رسیدگی به بروز ریزگردها و گرد و خاکهای دوهفته اخیر در خوزستان شد که با سفر به خوزستان از نزدیک موضوع را بررسی کرد.
وی ضمن شرکت در کمیته بحران استان خوزستان از بیماران بستری شده در مراکز درمانی اهواز که به علت گردو خاک و مشکل تنفسی بستری شده بودند عیادت کرد و در جریان رسیدگی به درمان آنان قرار گرفت.
وزیر بهداشت همچنن روز چهارشنبه بدون ماسک و در هوای آلوده اهواز در جمع راهپیمایان 22 بهمن اهواز حاضر شد و سپس از چند کانون احتمالی منشا گرد و خاکهای اخیر خوزستان بازدید کرد.
طی دو هفته گذشته بروز پدیده گرد و خاک در استان خوزستان باعث غلظت بالای هوا و 66 برابری حد مجاز در بسیاری از مناظق استان شد به طوریکه در اهواز و 12 شهر استان ادارات و مدارس در سه روز متوالی تعطیل شدند.
6064
23/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]