واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جاذبه های ارزشمند گردشگری حوزه ادبی استان یزد ساماندهی می شود یزد - ایرنا - سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: به منظور ارتقای جایگاه شاعران و ادیبان استان و نیز درآمدزایی از این بخش، جاذبه های ارزشمند گردشگری حوزه ادبی ساماندهی می شود.
سید "مصطفی فاطمی" روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم توسعه جاذبه گردشگری ادبی در استان یزد اظهار داشت: یزد ظرفیت های ارزشمندی در حوزه ادبیات دارد که از جمله آنها می توان به وحشی بافقی، فرخی یزدی، ریاضی یزدی، شرف الدین علی یزدی، آذر یزدی و دیگران اشاره کرد.
وی، با اشاره به اینکه گردشگری ادبی یکی از حوزه های مطرح سرمایه گذاری در دنیاست، افزود: کشورهای غربی و در واقع گردشگران اروپایی علاقه بسیاری به ادبیات و شعرای شرقی دارند همچون گوته آلمانی ضمن آنکه دیوان بسیاری از شعرای ایرانی در این کشورها ترجمه شده و مورد استقبال قرار گرفته است .
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان یزد ادامه داد: این نگاه مثبت و علاقه گردشگران می طلبد که ما هم در جهت شکوفایی پتانسیل های بالقوه استان در حوزه ادبی تلاش کنیم، متاسفانه هم اکنون در این استان بجز شعرا و ادبای معاصر، اثر ساختاری و فیزیکی دیگری از شعرا و ادبای گذشته وجود ندارد.
فاطمی یادآور شد : این کار را با مرمت خانه فرخی یزدی و مقبره وحشی و بازسازی منزل صدرالعلما و تبدیل آن به موزه نساجی در دست کار داریم.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر معتقدیم باید جایگاه افرادی همچون آذر یزدی را که آغازگر یک حرکت بزرگ و پدر ادبیات کودکان و نوجوان ایران بوده با معرفی به گردشگران ارتقا دهیم.
این مسوول افزود: اگر نگاهی به جایگاه هانس کریستین آندرسون پدر ادبیات کودکان جهان داشته باشیم و اهمیتی که وی پیدا کرده می توانیم به اهمیت جایگاه اساتید بزرگی همچون آذر یزدی پی ببریم.
وی با بیان اینکه وحشی بافقی و فرخی یزدی چهره های ملی و جهانی هستند، اظهار کرد: در حالی که مقبره و خانه های این ادیبان می تواند جاذبه خوب گردشگری ادبی باشد، نشانی از آنها نیست اما به تازگی کارهای ارزشمندی در این حوزه انجام شده است.
این مسوول، با اشاره به تعریف محور گردشگری ادبی خاطرنشان کرد: این محور از مجموعه امیرچقماق (شامل مسجد و تکیه و آب انبار) شروع می شود و از کنار آب انبار مجموعه، موزه آب تا کوچه آرُکِ ، منزل بی بی فاطمه خاتون یا ستی فاطمه همسر امیرجلال الدین چقماق شامی (که پیشنهاد ساخت بنای امیرچخماق را داد) ، منزل محمد تقی بیگ پهلوان نامدار ایرانی عصر صفویه ، منزل (هتل فعلی) والی، خانه فرخی یزدی، خانه جیحون یزدی و قبر وحشی بافقی ادامه می یابد.
فاطمی یادآور شد: این محور از کنار منزل شاعر و روزنامه نگار آزادی خواه فرخی یزدی منزل وحشی بافقی (شاعر نامدار سده دهم هجری) تا مسجد روضه محمدیه یا حظیره پایگاه انقلابی مردم یزد و آرامگاه سومین شهید محراب و فرزند بزرگوارش امام جمعه فقید یزد می گذرد و به امامزاده شاهزاده فاضل و بازار سنتی و بافت تاریخی یزد ختم می شود.
وی در پایان با قدردانی از رسانه های فعال در حوزه گردشگری و حمایت های آنها در توسعه گردشگری ادبی اظهار امیدواری کرد با همکاری رسانه ها ، این ظرفیت های گردشگری استان هر چه زودتر برای بهره گیری و درآمدزایی و سرمایه گذاری فعال شود .
امیرچقماق نام میدانی در شهر یزد است که شامل بازار، تکیه، مسجد و دو آب انبار که قدمتشان به دوره تیموریان (قرن ۹ هجری) برمی گردد .
تکیه امیر چقماق در سال ۱۳۳۰هجری شمسی و با شماره ۳۸۳ و مسجد امیر چخماق در سال ۱۳۴۱ با شماره مستقل ۲۴۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند، همچنین این بناها و دیگر الحاقات به عنوان مجموعه امیرچخماق نیز با شماره ۲۴۱۶ به ثبت ملی رسیده است.
استان یزد یکهزار و 480 اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و 600 بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
یزد، نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار بوده که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
در مجموع 77 محله از مجموعه محلات شهر یزد بدلیل قرار گرفتن در محدوده بافت تاریخی و یا در حریم آن، در سال 1384 و با شماره 15000، با عنوان «بافت تاریخی یزد» به ثبت آثار ملی رسیده اند. ک/3
1968/8068
23/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]