تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804382207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- روزگار مه آلود، جنگل ابر - ناهید حاجی خانی*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزگار مه آلود، جنگل ابر - ناهید حاجی خانی* چند سالی است که موضوع احداث جاده در جنگل ابر، بحث هایی را میان مردم و مسوولان به راه انداخته و در این بین موافقان و مخالفانی نیز شکل گرفته اند و هر کدام با بیان دلایل و دفاع از مواضع خود در مقابل هم صف آرایی کرده اند اما کسی نظر جنگل را نمی پرسد.


ماجرای احداث جاده در جنگل ابر که مشترک میان استان سمنان و گلستان است از دور دوم سفرهای استانی دولت دهم به استان گلستان از سوی رییس جمهور وقت مطرح شد و احداث این جاده برای اتصال علی آباد کتول به شاهرود به تصویب رسید و موافقان احداث جاده نیز پشت شان به این مصوبه گرم شد.
روزی که ١٥١ نماینده مجلس در نامه ای به رییس دولت جدید یعنی حجت الاسلام روحانی رییس دولت تدبیر و امید نوشتند که در ساخت جاده در جنگل ابر تسریع شود، این موضوع وارد مرحله تصمیم گیری شد و به همین دلیل واکنش های مخالف جدیدی را به همراه داشت، تا جایی که برخی از رسانه ها از جمله صدا و سیما به دلیل اهمیت موضوع به ارائه نقطه نظرات مردم بومی منطقه، کارشناسان و دوستداران محیط زیست پرداختند.
این روزها خبرهای مرتبط با احداث جاده در جنگل ابر شاهرود، افکار عمومی را به خود مشغول کرده است.
از جمله دلایل نمایندگان مجلس برای احداث جاده در جنگل ابر که خطاب به رییس جمهوری بیان داشتند، سهولت رفت و آمد و جلوگیری از وقت و انرژی و تسهیل روابط تجاری عنوان شده است.
بعد معلوم شد، برخی از نمایندگان که امضایشان پای این نامه خورده است، محتوای نامه برایشان نامعلوم بوده و از روی ارادت به بانی جمع کننده امضا دست به امضا زده اند،برخی از این نماینده ها نیز اعضای فراکسیون محیط زیست هستند و اعتراف کردند بدون مطالعه این نامه را امضا کرده اند و به صورت شفاهی نیز امضای خود را پس گرفتند،نماینده ای نیز پای امضایش نوشته بود به شرطی موافق هستم که جنگل تخریب نشود و اما در بین امضا کنندگان اسامی نماینده هایی به چشم می خورد که خود اهل شاهرود و منطقه هستند.
به این قوت رسمی نامه 151 نماینده مجلس در برابر اهمیت صیانت از محیط زیست شکست و مخالفان احداث جاده خیالی آسوده یافتند.
تعدادی از دوستداران محیط زیست در انتقاد به احداث این جاده اعلام کردند، اکنون سه مسیر برای تردد و ارتباط استان گلستان با شاهرود و استان سمنان وجود دارد و در بیانیه های خود نیز آورده اند آیا از ظرفیت این سه مسیر به طور کامل استفاده می شود؟
تاکید آنها بیشتر آن است که اکنون این مسیرهای موجود برای ارتباط با استان گلستان جوابگو نیاز مردم هست.
دوستداران محیط زیست معتقد هستند با تقویت و بهسازی این مسیرها می توان از نظر کمی و کیفی ارتباط این منطقه را با استان گلستان ارتقا داد و از طرح احداث جاده جدید در جنگل ابر که خسارت های جبران ناپذیری به محیط زیست این جنگل وارد خواهد کرد، جلوگیری نمود.
برخی از کارشناسان محیط زیست نیز در گزارش های خود در راستای حفظ جنگل ابر که آن را سرمایه ملی کشور می دانند ، بیان می کنند، جنگل ابر به لحاظ جغرافیایی محل نشست ابرهای خزری است و در بیش از شش ماه سال با وجود تراکم مه در این منطقه و کاهش دید به همراه سرمای زیاد در این منطقه، رانندگی در جاده جدید خطرناک است و علاوه برآن هزینه های سرسام آوری را متوجه نگهداری از آن خواهد کرد.
کارشناسان معتقدند احداث این جاده به جنگل زیبای ابر و اکوسیستم منطقه آسیب جدی می رساند و با عملیات راهسازی در این منطقه ،به طور قطع بخشی از جنگل های هیرکانی در شمال ایران را نیز از دست خواهیم داد.
با تخریب این جنگل ها برای احداث جاده، فرسایش خاک شدت خواهد یافت و همچنین سفره های آب زیرزمینی آسیب خواهند دید.
بسیاری بر این باورند که با احداث جاده جدید در جنگل ابر شاهرود، خطر دستیازی سودجویان و زیاده خواهان به عرصه های بکر و دست نخورده ، قطع درختان، تصرف و تبدیل اراضی جنگلی به سایر کاربری ها و در نهایت تخریب و از بین رفتن این منطقه زیبا را شاهد خواهیم بود.
جنگل ابر در 50 کیلومتری شمال شرق شهر شاهرود در مرز استان سمنان و گلستان در کنار روستای ابر قرار دارد.
این جنگل از قدیمی ترین و زیباترین جنگل های ایران است که با گونه های گیاهی و جانوری متعدد و نادر، یکی از منحصر به فردترین زیست بوم های ایران محسوب می شود.
این جنگل قسمتی از جنگل های باستانی هیرکانی با قدمتی به درازای دوران سوم زمین
شناسی است و گیاهان دارویی کم نظیری دارد.
جنگل ابر مرز میان بین دو اکوسیستم منطقه نیمه بیابانی و جنگلی است و از این منظر نیز بسیار دارای اهمیت است.
در جنگل های این ناحیه می توان درختان سوزنی برگ را در کنار درختان پهن برگ دید که این امر در گونه های جانوری هم تاثیرگذار است.
کارشناسان منابع طبیعی این جنگل را لایه حفاظتی زمین و سپری برای حفاظت از منطقه ابر می داند.
جغرافیای خاص منطقه که دو منطقه کم ارتفاع و بلند را در کنار هم قرار داده است، باعث شده تشکیل اقیانوس ابر در این منطقه را ببینیم که پدیده کم نظیری در دنیا محسوب می شود.
گیاه شناسانی از دیگر کشورها برای دیدن گونه های کمیاب موجود در جنگل های هیرکانی به ایران می آیند.
وجود 80 گونه متفاوت گیاهان چوبی مانند راش، بلوط، توسکا، نارون، گیلاس وحشی، بارانک، سرخدار،نمدار و مانند آنها از این منطقه ،موزه ای زنده برای جذب گردشگران داخلی و خارجی ساخته است.
برای نمونه در منطقه ابر، سرخدار بالای سه هزار سال قدمت دارد و در کمتر نقطه ای این گونه گیاهی از دنیا این چنین می روید و زندگی درختان کهنسال اورس در این جنگل نیز نشان می دهد این منطقه از دیرباز از موقعیت مطلوبی برای رشد جنگل برخوردار بوده است.
با نگاهی به موارد بالا، جنگل ابر را می توان نه تنها سرمایه ای ملی که جهانی و تاریخی نامید و این علاوه بر زیبایی های طبیعی است که می تواند چشم اندازی بی مانند را پیش چشم مردمانی از سراسر ایران و جهان عرضه کند.
ماه قبل جمعی از نمایندگان فراکسیون محیط زیست مجلس از جنگل ابر بازدید کردند و در این بازدید به طور جدی بر عدم ضرورت احداث جاده در جنگل ابر تاکید کرده اند.
بر اساس آخرین گزارش ها، تصمیم گیری نهایی درباره احداث جاده در جنگل ابر شاهرود به بررسی نظر کارشناسان در مجلس موکول شده است اما تاخیر در این تصمیم گیری طولانی شده است.
اما مهمترین عامل در توقف تصمیم احداث جاده در جنگل ابر مردم هستند که باید با توجه به معضلات زیست محیطی آتی این طرح، نسبت به عقب نشینی از مطالبه اولیه قانع شوند و همانطور که حجت الاسلام سید مهدی موسوی امام جمعه علی آباد کتول استان گلستان در آیین افتتاح چند طرح عمرانی در دهه فجر تاکید کرد «مردم باید قانع شوند و بدیهی است که راضی به تخریب محیط زیست خود نخواهند شد.».
* خبرنگار ایرنا در شهرستان شاهرود



22/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن