تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  بنر تستی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819321483




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خاخام يهودي در گفتگو با مهر:مسئوليت رهبران اديان در كاهش رنج فلسطين قابل توجه است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خاخام يهودي در گفتگو با مهر:مسئوليت رهبران اديان در كاهش رنج فلسطين قابل توجه است
خاخام يهودي گفت: وظيفه رهبران ديني در تقويت تلاشهايي كه مي‌تواند از رنج مردم فلسطين كاسته و در برقراري صلح مؤثر باشد، بسيار قابل توجه است.

خاخام لين گاتليب يكي از پايه گذاران گروه يهوديان عاري از خشونت و گروه صلح اسلامي - يهودي در آمريكا در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نقش رهبران ديني در كاهش رنج مردم فلسطين گفت: بي ترديد ما رهبران اديان در قبال كاهش رنج مردم فلسطين مسئول هستيم و در اين رابطه شكي وجود ندارد.

گاتليب گفت: براي مثال در آمريكا حدود 5 هزار خاخام يهودي عضو سازماني به نام BRIT TZEDEK هستند و تلاش مي كنند با حماس وارد مذاكرده شوند. صدها خاخام فعال در راه صلح در ايالات متحده زندگي مي كنند و من تنها فعال صلح ميان خاخامهاي يهودي نيستم. ما از سران جوامع يهودي ديني و غير ديني خواسته ايم تلاش خود را براي ترويج مذاكرات مسالمت آميز افزايش دهند.

وي افزود: سهيم كردن مردم در تاريخ فلسطين، ايجاد فرصتهايي كه فلسطينيان بتوانند به كنيسه هاي ما آمده و درباره زندگي و تجارب خود صحبت كنند و ترويج همزيستي از جمله وظايف ما محسوب مي شود. طي 30 سال گذشته از زمان وقايع اسلو اين ايده گسترش يافت اما در 5 سال اخير به ويژه پس از حملات يازدهم سپتامبر اين ايده تاحد قابل توجهي افزايش يافت. درحال حاضر سازماني به نام "خاخامها در دفاع از حقوق بشر" فعاليت مي كنند كه به موضوعاتي چون حقوق بشر و تلاش براي ممانعت از تخريب خانه فلسطينيان و مواردي شبيه به اين مي پردازد و بايد اقدامات خود را از اين قيبل افزاش دهد.

اين فعال صلح كه يكي از 10 خاخام زن در دنيا محسوب مي شود بر نقش گفتگوي اديان در رفع تنش سياسي تأكيد كرد و گفت: زماني كه صلح سياسي به وجود مي آيد ما به افرادي نياز داريم كه در اين زمينه ها تجربه داشته باشند تا صلح ايجاد شود، براي مثال من در پايه گذاري سازماني به نام شامر شالوم (Shomer Shalom) سهيم بودم در اين سازمان يكي از فعاليتهاي ما نزديكي هاي بين ديني است كه در رژيم اشغالگر اسرائيل و فلسطين نيز صورت مي گيرد و در همين گردهمايي ها بود كه توسط يكي از اعضا با دكتر رسولي پور ( رئيس مركز گفتگوي بين اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ) آشنا شدم. اين سازمان داراي 20 تا 25 شعبه است كه مردم عادي در آن فعاليت مي كنند نه رهبران ديني و بسياري از مسلمانان، مسيحيان و يهوديان در چارچوب آن اعياد و مناسبتهاي ديني خود بايكديگر سهيم مي شوند.

وي تصريح كرد: در فرآيند اين گفتگوهاي بين ديني مردم به ويژه فلسطيني ها درباره تجارب خود در هنگام عبور از نقاط بازرسي اسرائيلي ها، رخدادهاي دهكده هاي خود صحبت مي كنند و مسائل اجتماعي و اقتصادي خود را مطرح مي كنند كه اين امر مي تواند نقش مثبت و مؤثري داشته باشد، چون تا زماني كه صلح در جامعه مدني ايجاد نشود، راه حلهاي سياسي به دشواري به دست مي آيند.

خاخام گاتليب صلح در سرزمين مقدس را يكي از عوامل مهم صلح خاورميانه خواند گفت: فكر مي كنم زماني كه مذاكرات صلح صورت پذيرد صلح ايجاد شده و اشغال خاتمه مي يابد. اين صلح مي تواند در همسايگان فلسطين نيز تأثير بگذارد. البته مسائلي وجود دارد كه هركشور بايد به حل مسائل و چالشهاي خود بپردازد اما صلح ميان اشغالگران و فلسطين مي تواند سهم قابل توجهي در صلح خاورميانه داشته باشد.

گاتليب كه در ترويج گفتگوهاي بين ديني فعاليت چشمگيري داشته و چندي پيش هدايت هئيتي از شخصيتهاي ديني مسيحي، بودائي و يهودي را به ايران برعهده داشت در پاسخ به اين پرسش كه آيا آيا نهادهاي مدني در وارد كردن فشار بر رژيم صهيونيستي براي پذيرش قطعنامه هاي سازمان ملل مي توانند نقشي برعهده گيرند گفت: اين همان نكته اي است كه ما درحال بررسي آن هستيم.

وي گفت: ما تلاش مي كنيم دريابيم كه بايد چه نوع فشاري به اشغالگران وارد كنيم، چه نوع فشاري مي تواند آنها را تحت تأثير قرار دهد. برخي از گروه ها چون" صداي يهوديان در دفاع از صلح " كه بسياري از مسيحيان، يهوديان و مسلمانان و حتي انسان گرايان سكولار عضو آن هستند اعتقاد دارند كه محروم سازي اشغالگران راه حل وارد كردن فشار بر آنها است اما در موارد بسيار حمايتهاي لازم براي محروميت اشغالگران وجود ندارد .
 شنبه 28 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 515]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن