تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831083559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تداوم چرخه بحران در اوکراین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تداوم چرخه بحران در اوکراین تهران- ایرنا- تنش ها در اوکراین با وجود گفت و گوها و تلاش های گسترده برای ایجاد ثبات از سوی طرف های درگیر ازجمله روسیه، اوکراین، اتحادیه ی اروپا و آمریکا هنوز نشانی از فروکش نمودار نساخته و به نظر می رسد چرخه بحران در این کشور تداوم داشته باشد.


اوکراین یکی از کشورهایی است که در یک دهه ی اخیر به دلیل وضعیت جغرافیای راهبردی به میدان رقابت قدرت های بزرگ به ویژه آمریکا و روسیه تبدیل شده است؛ رقابتی که پس از رخداد «انقلاب نارنجی» در سال 2004 میلادی (1383 خورشیدی) و بر سر کار آمدن گروه های هوادار غرب در این کشور بیش از پیش تشدید شد و پس از سقوط «ویکتور یانووکویچ» رییس جمهور پیشین و نزدیک به روسیه دوباره اوج گرفت.
پس از پیوست «شبه جزیره کریمه» به روسیه با برگزاری همه پرسی در اسفند ماه 1392، وضعیت در منطقه ی شرق اوکراین از مرز قرمز بحران گذر کرد به شکلی که نیروهای هوادار روسیه با اشغال مراکز و ساختمان های دولتی در 10 شهر شرق اوکراین از جمله «دونتسک»، «لوهانسک» و «کراماتورسک»، استقلال و جدایی خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.
بحران در شرق اوکراین پس از توافق «مینسک» (پایتخت بلاروس) در شهریور ماه کمی فروکش کرد. دولت اوکراین در این نشست با میانجی گری اتحادیه ی اروپا و مذاکره با روسیه، توافق آتش بسی را با گروه های هوادار مسکو در شرق اوکراین امضا کرد اما درگیری ها همچنان در این کشور ادامه یافت.
«بروکسل» (مرکز اتحادیه ی اروپا) در 2 نوبت در اردیبهشت و بهمن ماه سال جاری تحریم هایی را علیه مقام ها و شرکت های روسیه تحمیل کرد و آمریکایی ها نیز با هدف اعمال فشار بر مسکو بر گسترش حضور نظامی ناتو در شرق اروپا و کمک نظامی به «کی یف» تاکید می کنند. در این میان، طی هفته های گذشته نه تنها درگیری ها در شرق اوکراین کاهش نیافت بلکه پایه های نهادینگی بحران را محکم ساخت.
در چنین وضعیتی، اتحادیه ی اروپا به دلیل همسایگی جغرافیایی با اوکراینِ بحران زده و منافع چشمگیر و غیرقابل چشم پوشی مناسبات اقتصادی با روسیه تلاش می کند بحران اوکراین را به نوعی کنترل کند.
در این پیوند، گفت و گوهای رهبران پاریس و برلین در کی یف و مسکو اقدامی بود که هفته ی گذشته در دستورکار دیپلماسی فرانسه و آلمان قرار گرفت؛ قدرت های اروپایی که به رغم مواضع سیاسی ضد روسی خود در ماه های اخیر، منافع چشمگیری در کنترل اوضاع نابسامان اوکراین و کاهش تنش با روسیه دارند.
اتحادیه ی اروپا بیشترین حجم تجارت را پس آمریکا و چین با روسیه دارد. بر پایه ی آمار رسمی گمرک روسیه، حجم مبادلات این کشور با اتحادیه ی اروپا در سال 2013 میلادی، 417 میلیارد و 500 میلیون دلار بوده که از این مقدار، سهم صادرات روسیه 283 میلیارد دلار و واردات از اتحادیه اروپا 134 میلیارد دلار است. با توجه به حجم تجارت نیم تریلیون دلاری 2 طرف، رویارویی کشورهای اروپایی با مسکو و قرار گرفتن این کشورها در جبهه ی غربی ضد روسی از نظر اقتصادی بسیار زیانبار بوده است.
در این ارتباط، شکاف ها بین مسکو و کشورهای غربی و نیز برخی اختلاف دیدگاه های 2 سوی آتلانتیک در زمینه ی کنترل بحران اوکراین سبب شده تا عرصه ی گفت و گو و تفاهم میان طرف های درگیر در شرق اوکراین نیز روز به روز تنگ تر شود.
در شرایط کنونی تشدید و گسترش بحران اوکراین بر منافع اقتصادی و امنیتی اروپا به شکلی ملموس تاثیرگذار خواهد بود. از همین رو اتحادیه ی اروپا تاکنون چندین بار بسته ی تحریم های خود ضد روسیه را به امید گشایش دریچه یی به سمت برون رفت از بحران به تعویق انداخته است.
با توجه به آنچه گفته شد بروکسل به عنوان بازیگری اصلی در عرصه ی بحران اوکراین تلاش می کند دیدگاه های روسیه و اوکراین را به یکدیگر نزدیک سازد. 2 قدرت برتر اروپایی یعنی آلمان و فرانسه پیش از این و در 2 مرحله در نشست های چهارجانبه ی پاریس و مینسک نیز تلاش کرده بودند مسیر دستیابی مسکو و کی یف به توافق را هموار سازند.
از منظری دیگر، بحران اوکراین را باید از دریچه ی رویارویی راهبردی روسیه و آمریکا نیز مورد تحلیل قرار داد. مسکو و واشنگتن در سال های اخیر پا به بازی ژئوپلیتیک با حاصل جمع صفر (برد یکی در برابر باخت دیگری) گذاشته اند.
روسیه و آمریکا به ویژه پس از پیروزی «ولادیمیر پوتین» در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012، موارد پرشماری از اختلاف در حوزه های ژئوپلتیکی در شرق اروپا تا آسیای مرکزی و نیز در زمینه هایی چون طرح سپر دفاع موشکی را تجربه کرده اند. آغاز بحران اوکراین و روی کار آمدن دولت نزدیک به غرب در کی یف و سپس پیوست شبه جزیره کریمه به روسیه نیز بر حجم اختلافات روسیه و آمریکا انباشت تا تعاملات 2 کشور وارد یکی از پرتنش ترین دوره های تاریخی خود شود.
در شرایطی که قدرت های اروپایی برای ایجاد توازن در سیاست محدود سازی روسیه و نیز بازیابی منافع سرشار تعاملات اقتصادی با این کشور، بخشی از توان دیپلماتیک خود را معطوف به حل بحران اوکراین داشته اند، تفاوت در اولویت های 2 سوی آتلانیک ضریب ثمربخشی تلاش رهبران فرانسه و آلمان را کاهش داده است.
**فرجام سخن
در تبیین وضعیت تحولات اوکراین باید به وضعیتی دو قطبی بین روسیه از یک سو و آمریکا و متحدان اروپایی این کشور اشاره کرد؛ وضعیتی که تشدید آن آتش رقابت های نیروهای طرفدار روسیه و دولت مرکزی را شعله ورتر ساخته است.
در صحنه ی هماوردی نیروهای متعارض در شرق اروپا، متغیرهایی چون مناسبات اقتصادی گسترده ی روسیه با کشورهای اروپایی و مساله ی انتقال انرژی از روسیه به اوکراین و کشورهای اروپایی وضعیتی پیچیده را به وجود آورده و هر کدام از طرف های بحران می کوشند با استفاده از مزیت ها و ابزارهای خود طرف مقابل را به عقب نشینی وادارند. با این حال، بازیگران اصلی بحران نیم نگاهی نیز به مذاکره و گفت و گو برای برون رفت از وضعیت موجود دوخته اند.
در مجموع باید گفت به رغم تلاش های صورت گرفته برای محدود کردن سطح تنش و تقابل در اوکراین، بحران این کشور در چرخه ی بازتولید قرار گرفته است.
از گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**2040**9279**2054



21/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن