تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832177252




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تاملی بر چند اشکال بنیادی در طرح فروش خدمت سربازی؛


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاملی بر چند اشکال بنیادی در طرح فروش خدمت سربازی؛ تهران - ایرنا - به نوشته سایت خبری تابناک ،با ردیف کردن اشکالاتی که متوجه این طرح می شود می توان دریافت فروش خدمت سربازی، به رغم محاسنی که دارد، به چنان اشکالاتی مبتلاست که از کارشناسی نشدن آن نشات گرفته است؛ اشکالی بنیادی که در کنار تقویت شائبه های مالی در پشت اجرای این طرح، ضرورت اصلاح آن را فریاد می زند!


قرار است در طرح فروش خدمت سربازی مشکل چه کسانی را حل کنیم؟ آنهایی که اینقدر سنشان زیاد شده که منتظرند سن مشمولیت شان تمام شود یا کسانی که جوان تر هستند و به نسبت گروه قبلی توان بیشتری برای خدمت نظام وظیفه دارند؟ این سوال کلیدی را مد نظر قرار دهید تا به ادامه بحث برسیم.
به گزارش «تابناک»، در روزگاری که کارت هایِ جعلی پایان خدمت وظیفه برخی فوتبالیست ها، حضور یا عدم حضورشان در لیگ برتر و حتی همراهی شان با تیم ملی کشورمان در مسابقات آسیایی، سر و صداهای زیادی به راه انداخت و موجب شد بار دیگر بحث هایِ قدیمی مربوط به خدمت سربازی و فروش آن بر سر زبان ها بیافتد، مسئولان نظام وظیفه به ناگاه راهکاری برای حل مشکلات سربازان غائب رو کردند که در عجیب بودن، کم از حضور ده ها فوتبالیست با کارت های پایان خدمت جعلی نداشت.
نخستین اشکالی که متوجه این طرح می شد، تغییر رویکرد مسئولان نظام وظیفه به مقوله سربازی بود. این تغییر از آن رو مورد بحث قرار می گرفت که چندی پیش، برخلاف روند سالهای گذشته، افزایش مدت سربازی به تصویب رسید تا طول دوران خدمت به بیست و چهار ماه افزایش بیابد. این افزایش با این استدلال توجیه می شد که مسئولان نظام وظیفه از کاهش شمار مشمولان سخن می گفتند.
بر این اساس به نظر می رسید که شمار مشمولانی که قانون شکنی می کنند و از خدمت سربازی سر باز می زنند افزایش خواهد یافت چراکه به قرینه منطقی، سخت است بپذیریم تمایل به انجام خدمت وظیفه عمومی با افزایش مدت آن افزایش یابد. البته مسئولان برای این اشکال احتمالی پاسخی نداشتند.
بدین ترتیب طرح فروش خدمت در نگاه نخست، مخالف افزایش مدت خدمت سربازی و استدلالِ پشت آن، یعنی کاهش شمار مشمولان به نظر می رسید. بماند که بازگشت فروش خدمت سربازی بعد از مطرح شدن ایده هایی چون حرفه ای کردن سربازی، به نوعی اجرای ناقص این ایده هم به شمار می آید و شائبه تکیه دولت مردان بر اجرای این طرح (یعنی فروش خدمت) برای فرار از کسری بودجه را دامن می زد.
این شائبه زمانی تقویت شد که دیدیم پیش از مصوب شدن طرح فروش خدمت سربازی، سایتی برای ثبت نام از سربازان غائب شکل گرفت و آغاز به کار کرد. اتفاقی عجیب که موجب شد برخی از آن، به عنوان راهکار مسئولان برای شناسایی سربازان فراری سخن گفته و بعضی دیگر آن را راهی برای احصای شمار متخلفان و محاسبه مبلغی که از محل فروش سربازی گرد خواهد آمد، بدانند.
در ادامه راه، اشکالات دیگری هم به طرح وارد شد که همه در نوع خود محل تامل بودند؛ اینکه چرا با وجود پی بردن مسئولان به ضرورت تدبیر درباره این موضوع، مشمولانی که کمتر از هشت سال غیبت کرده اند، مورد توجه طراحان قرار نگرفته اند؟، چرا محرومیت های اجتماعی مشمولان متخلفی که خرید خدمت می کنند، مورد توجه قرار نگرفته یا به طور کامل به آن پرداخته نشده؟ و چرا مبنای جریمه در نظر گرفته شده برای این دست مشمولان، واژگونه در نظر گرفته شده است؟
این ابهامات زمانی قابل درک تر به نظر می رسند که به یک اصل مهم درباره خدمت نظام وظیفه در کشورمان توجه کنیم: «سن مشمولیت خدمت سربازی در کشورمان بر اساس قانون پنجاه سال تعیین شده است» یعنی اگر فرد مشمولی تا سن پنجاه سالگی به سربازی نرود، دیگر مشمول انجام این خدمت نیست و محرومیت قانونی متوجه وی نخواهد شد.
بر این اساس بد نیست طرح فروش خدمت سربازی و جریمه های در نظر گرفته شده برای مشمولان که در این قانون بدانها تاکید شده را مرور کنیم تا دریابیم طراحان، برای مشمولانی که زمان غیبتشان کمتر است، جریمه کمتری در نظر گرفته اند و برای آن دسته از مشمولان که مدت بیشتری است «سرباز فراری» لقب دارند، جریمه بیشتری.
این نوع جریمه کردن در حالی صحیح به نظر می رسید که سقف سن مشمولیت تعیین نشده بود و فردی که خدمت سربازی را انجام نداده بود، تا پایان عمر موظف به انجام آن بود، در حالی که این گونه نیست. اینجاست که به نظر می رسد مبنای تعیین جریمه ها نیازمند بازبینی و اصلاحات اساسی ست.
برای درک بهتر این موضوع بد نیست مثالی بزنیم. آن گونه که در طرح فروش خدمت درج شده، اگر فرد مشمولی با سن 30 سال برای خرید خدمت مراجعه کند، مبلغ به مرات کمتری به نسبت فردی مشمولی که با سن 40 سال مراجعه کرده می پردازد چراکه طراحان قانون، فرد اول را فردی دانسته اند که مدت کمتری سرباز فراری بوده و دومی را فردی به شمار آورده اند که مدت بیشتری سرباز فراری بوده و تداوم قانون شکنی اش عمر بیشتری داشته است. یعنی هر چقدر بیشتر سرباز فراری باشید، می بایست جریمه بیشتری بپردازید.
این در حالی است که وقتی سقف سن مشمولیت را در ماجرا لحاظ کنیم، درخواهیم یافت فرد 30 ساله قرار است مبلغی بپردازد که با آن بیست سال دیگر از سن مشمولیت خود را می خرد و فرد 40 ساله برای ده سالِ باقی مانده از دوارن مشمولیتش، جریمه می پردازد. به زبان بهتر، فرد 30 ساله در صورت مراجعه نکردن برای پرداخت جریمه و خرید خدمت، می بایست بیست سال دیگر خطر جلب شدن به عنوان سرباز فراری را مد نظر قرار دهد و فرد 40 ساله، نیازمند ده سال تداوم قانون شکنی برای معاف شدن از خدمت سربازی است. بر این اساس کدام یک می بایست مبلغ بیشتری بپردازند؟!
اکنون کافی است سن افراد را در این مثال به 26 سال و 46 سال تغییر دهیم تا دریابیم بر اساس طرح فعلی، به نفع فرد 46 ساله است که چند سال دیگر سرباز فراری بماند و نفع بیشتر این قانون متوجه جوان 26 ساله ای می شود که هنوز توان خدمت سربازی دارد.
ماجرا زمانی تامل برانگیز تر می شود که می دانیم حضور سربازان با سن بالاتر در کنار سربازان جوان، به دلایل مختلف عارضه های فراوانی متوجه خدمت نظام وظیفه می کند و بر این اساس، می بایست فروش خدمت را به گونه ای طراحی کنیم که تکلیف سرباز فراری های مسن تر، پیش از سرباز فراری های جوان معلوم شود، در حالی که بر اساس طرح فعلی، عکس این اتفاق پیش بینی شده است.
عجیب بودن اقدام طراحان زمانی بیشتر به چشم می اید که می بینیم مسئولان نیروهای مسلح و نظام وظیفه، پیشتر اذعان داشته اند که از دلایل طراحی این معافیت، خروج مشمولان سن بالا از دایره مشمولان سربازی بوده است. یعنی دلیلی که حالا واژگونه جلوه گر شده تا میزان جریمه سربازان غائب، به سبک دیرکرد در پرداخت اقساط بانکی، روند صعودی نشان دهد!
جالب تر اینجاست که می بینیم نادیده ماندن سقف سن مشمولیت سربازی در قانون، اشکال بزرگ دیگری هم پدید آورده است؛ اینکه افرادی که خدمت خود را بر اساس این طرح خواهند خرید، از حق مدیریت سازمان های دولتی یا نمایندگی مجلس و امثال آن محروم شوند، در حالی که بر اساس قانون می توان گفت این افراد بعد از رسیدن به سن پنجاه سال، معاف از خدمت سربازی هستند و چه خدمت نرفته و سرباز فراری به شمار می آمده اند و چه جریمه آن را پرداخت کرده و با پرداخت پول معاف شده باشند، بعد از پنجاه سال نمی توان محرومیتی از این بابت برایشان در نظر گرفت.
اینجاست که می توان دریافت طرح فروش خدمت سربازی، به رغم محاسنی که دارد، به چنان اشکالاتی مبتلاست که از کارشناسی نشدن آن نشات گرفته است؛ اشکالی بنیادی که در کنار تقویت شائبه های مالی در پشت اجرای این طرح، ضرورت اصلاح آن را فریاد می زند!
منبع/ تابناک
اول **



21/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن